Reklama

Reklama

Nezměrnost noci

Trailer

Obsahy(1)

Na sklonku padesátých let, v jednu osudnou noc v Novém Mexiku, objevuje mladá operátorka ústředny Fay (Sierra McCormick) spolu s charismatickým rádio DJem Everettem (Jake Horowitz) podivnou zvukovou frekvenci, která by mohla navždy změnit jejich malé město a možná i celou budoucnost, jak ji známe. (C0r0ner)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Marze 

všechny recenze uživatele

Toto padesátkové sci-fi retro konspirační ufologický thriller má tajuplnou atmosféru s úžasem před neznámým a dobrá filmová řemesla. Děj se odehrává v maloměstě. Pro režiséra Pattersona to byl debut. Autoři poskytují divákům hodně informací prostřednictvím velmi dlouhých rozhovorů , které působí velmi vzrušeně. Toto vysoké tempo je tlumeno pomalým tempem filmu způsobeným dlouhými pomalými jízdami kamery. To vytváří mysteriózní atmosféru. Americkým způsobem vyprávění by asi byl film dost nudný. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý kontrast třeba k nedávnému Nikdo tě nezachrání. Nebo k Nene. Diametrálně odlišný přístup k podobné látce. Zatímco v jednom filmu se to hemží emzáky, kteří se s tím nemažou a ve druhém se pro samé pičičmundování divák nudí, tak tady na jdou tvůrci hezky pozvolna, jako kdybychom nikdy neviděli jedinou epizodu Akt X, nebo jiného emzáckého seriálu, či některý z mnoha dalších filmů, kde zelení/šedí hajzlíci unáší nebohé pozemšťany. Ale přestože víte která bije, tak to funguje. Mám toho v žánru sci-fi nakoukáno fakt hodně, ale Nezměrnost noci dohání nulovou výpravu, zero starpower i zkušenosti tvůrců velmi autenticky působícími postavami a dialogy, ale taky střihem a zvukem. I když není scénář bůhvíjak sofistikovaný; prvních dvacet minut jsem dokonce trpěl jako pes (spousta žvanění, žvatlání blbostí bez zjevného smyslu), tak se tvůrcům nějakým zázrakem podařilo udržet mou pozornost. A to i přes zjevný fakt, že tohle všechno už jsem slyšel jinde, že se vše odehrává v noci a skoro všechny postavy drmolí a působí jako vystřižené ze 70 let starého časopisu Nerddrender. Netuším, jak se to tvůrcům při svém prvním pokusu o film povedlo, ale bavilo mě to víc, než třeba zmiňovaný Nene. Je škoda, že nemají vůli či prostředky, aby ještě něco zkusili. Nebýt úvodní dvacetiminutovky a ještě jednoho nudného místa ve druhé třetině filmu, klidně bych ty 4* dal. PS: závěrečný záběr na ... vypadal moc pěkně. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pocta všem Wellesům a Wellsům začne únavnou dvacetiminutovou expozicí, při které namistrovaný rádiový spíkr pokuřuje na palubovce, mistruje kamarádku a vede od scénáristy laciný hovor na téma jak viděli v minulosti budoucnost. Myslel jsem si, že je to tam proto, aby se zvýraznila jeho nicotnost v konfrontaci s tím, co ho potká, ale ono nic.. Silné ve chvílích, kdy to nechává pracovat fantazii (hovor v éteru s vojákem, historka osamělé důchodkyně) a zajímavý „Evil Dead průlet“ městečkem zóny soumraku, ale to nepřeváží nevěcnost užvaněných postav, co dávají vydělat místnímu optikovi a vzhledem k dosavadnímu průběhu zbytečně explicitní finále, kdy přijde na řadu třetí druh a možná i vyšší.. Předpokládám, že po poslední klapce Kuřák z X-Files típnul cigaretu o opěradlo Pattersonovy režisérské židle a do ouška mu zezadu zašeptal: „I can kill you whenever I please.. but not today..“ ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to zakouřené kouzlo retro amerických zapadákovů sevřených postupně odhalovanou nadpřirozenou konspirací už trochu vyprchalo, protože tohle je vlastně dost sympatický počin, který úplně nepodlézá divákovi, i když jsem se v těch kulometných dialozích jak z nějaké quirky komedie trochu ztrácel. Klidně by to z povahy věci i postav mohla být creepy rozhlasová hra s vymakaným sound designem, na což Patterson chvíli částečně upozorňuje, aby se to zas s kameramanem pokusil trochu křečovitě upozadit. Ale je to fakt fajn. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Na debut to vlastně nebylo zas až tak špatné. The Vast of Night se svým nízkým rozpočtem spoléhá především na dialogy a tajemnou atmosféru, přičemž v obou směrech odvádí relativně slušnou práci. Problém je ale ten, že celý děj vlastně nevede k ničemu pořádnému. S tématem návštěvy mimozemšťanů se už musí pracovat o něco více sofistikovaněji, aby to v dnešní době zaujalo. Tohle mělo sice dobrou atmošku, ale jinak to působilo hrozně všedně. Možná by mi to nevadilo, kdyby byl snímek jen nějakým krátkým studentským filmíkem, kde si začínající režisér chce ozkoušet své dovednosti, ale pro celovečerák toho bylo žalostně málo, i přestože se jednalo o debut. To pak nějaká dobrá atmosféra prostě příliš zachránit nemůže. Celý snímek je tak trochu promarněná příležitost, protože styl, dialogy a postavy byly vymyšlený celkem dobře. Samozřejmě chápu, že ta indie skromnost nedávala moc možností udělat z toho nějaký super film à la Spielberg, ale právě o to víc zajímavější to nakonec mohlo být. Lepší 3* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Film byl natočen za 17 dní v roce 2016. (MarLin)
  • Snímek se odehrává během listopadu roku 1958. (Kuzmik)

Reklama

Reklama