Reklama

Reklama

Velké dobrodružství Čtyřlístku

  • angličtina Great Adventure of the Lucky Four (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Na kraji Třeskoprsk, v malém domku, bydlí čtyři kamarádi. Fifinka, Pinďa, Bobík a Myšpulín u táborového ohně vzpomínají na dobrodružství, která zažili v uplynulém roce. Každý z hrdinů vypráví příběh, který považuje za úplně nejlepší. S Pinďou zažijeme povedený horolezecký výlet na Ďáblův palec, s Myšpulínem napínavé pátrání po ukrutném Vlkodlakovi, s Bobíkem fantastickou cestu do vesmíru a s Fifinkou vánoční návštěvu u malých čertíků. Čí příběh bude nejkrásnější? (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

type_B 

všechny recenze uživatele

** Es tut mir leid ** Zasadnim problemem je zde kolize mezi současnou realitou a nostalgií minulých let (počátky 4lístku až 80. léta20.st.). V zasade jsou pribehy z dob komunismu mnohem lepsi nez ty dnesni - a z toho se pokousi film tezit. Nelze vsak vstoupit do teze reky s tim, ze pridam par drobnych dobovych realii. (A se zachovanim urcitych historismu, jako napr. aut). ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Dal bych možná i o hvězdu víc, kdyby ten děj nebyl tak zbytečně komplikovaný. Čtyři sedí u ohně a vzpomínají na to co dělali loni a v některém tom příběhu dokonce ještě zase vzpomínají na něco jiného. Sofitstikovanější než Inception, takže malí caparti v tomhle docela tápali. Jinak grafika ok, příběhy jak který...celkově těch 5/10 tady asi docela odpovídá. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Nechci říct, že je to katastrofa, ale moc daleko to k ní nemá. Dcera se sice celkem bavila, takže bych klidně byl i nějakou tu hvězdu přihodil, ale ono prostě není za co... Už ten mezičlánek, kdy se čtyřlístci dohadují kdo z nich bude ostatním vyprávět příhody které sami dohromady zažili je prostě stupidní. Příběhy s létajícím domem a vesmírným odpadem mají aspoň v sobě Myšpulínovy dokonalé vynálezy, přesto jsou plné nelogických míst. Od místa, kdy Pinďa leze po skále do domu bez zjevného plánu či důvodu jsem tenhle počin přestal brát nadobro vážně a u posledního příběhu už jsem regulérně trpěl. Jediné z čeho jsem měl po opuštění kina dobrý pocit bylo, že jsme přispěli na domácí tvorbu. Snad se nám to někdy vrátí. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zklamalo mě to. Už jak jsem zjistil, že ten film nebude mít žádný jednotný příběh, ale že se bude jednat o čtyři příběhy v jednom, jsem tušil, že to bude nic moc. A ejhle, ono taky jo. Přemýšlím, jestli to hodnotit po příbězích nebo celý film zhodnotit jako celek. Já to shrnu rychle - Příběh č.1. nic moc, místy docela nudný, ale zase ten robot (ten robot, ne ten robotický pes) byl fajn, ale celkově nefungoval zrovna nejlíp. Příběh č.2. - Nejlepší, s nějakým zajímavým příběhem a i jako jediného mi přišlo, že držel celkem pohromadě a neskřípalo to u něj ani ve scénáři a ani v dialozích. Příběh č.3. - Ekonuda, jednoznačně nejslabší, jelikož to tady i dost skřípalo ve scénáři a celá ta část ve vesmíru byla moc absurdní i na mě. Proti poselství nic nemám, já s ním i souhlasím, ale to nic nemění na tom, že tu bylo hodně, hodně slabé. Neřeknu špatné jenom proto, že Čtyřlístek je moje srdcovka z dětství. Příběh č.4. - Sice se tu objevil Zádrhel, ale většinou mi tady celkem vadil, jinak to ale celkem šlo. Celkově jsem z toho filmu opravdu zklamán, příběhy jsou při nejlepším průměrné a musím říct, že se mi ostatní filmy o Čtyřlístku líbily víc, jak ty krátké z devadesátek, tak i Čtyřlístek ve službách krále, i přes to, že animace byla jak z nějaké starší počítačové hry a product placement tam přímo byl do očí, ale hlavně to mělo příběh na celovečerní stopáž, co byl zajímavý a celkem i napínavý. Tohle se moc nepovedlo. 2* ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ano komiksová legenda socialistického Československa opět ožila ve filmu a já byl opět u toho, abych se vrátil do faganských let a zavzpomínal na podpultový nákup nejpopularnějšího časáku mezi socialistickým potěrem. Mám ty čtyři rád, zejména bobík se těší mým sympatiím a s jejich příběhy se vždy rád i teď v kapitalistickým dospěláctví dám rande. Animace se mě docela líbila, ale ty příběhy mě přišly někdy až příliš výchovný. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Tento film vychází z povídky Ďáblův palec, která byla samostatně uvedena na Zlín Film Festivalu. (NinadeL)

Reklama

Reklama