Reklama

Reklama

Velké dobrodružství Čtyřlístku

  • angličtina Great Adventure of the Lucky Four (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Na kraji Třeskoprsk, v malém domku, bydlí čtyři kamarádi. Fifinka, Pinďa, Bobík a Myšpulín u táborového ohně vzpomínají na dobrodružství, která zažili v uplynulém roce. Každý z hrdinů vypráví příběh, který považuje za úplně nejlepší. S Pinďou zažijeme povedený horolezecký výlet na Ďáblův palec, s Myšpulínem napínavé pátrání po ukrutném Vlkodlakovi, s Bobíkem fantastickou cestu do vesmíru a s Fifinkou vánoční návštěvu u malých čertíků. Čí příběh bude nejkrásnější? (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

otík 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně zlé, animace mi vůbec nevadila, má blízko ke klasické animaci v časopisech, takže fajn. Ale příběh byl fakt totálně infantilní (sice ano, Čtyřlístek je pro děti, ale tak hloupé to být nemusí). Pinďův příběh je jakž takž, Myšpulínův je asi nejlepší, Bobíkova cesta do vesmíru ujde, ale Fifinčina povídka o čertících a andělech je fakt praštěná. Celkově snad až moc dlouhé, mezivyprávění mezi příběhy být nemuselo. Podprůměr pro menší děti. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Dal bych možná i o hvězdu víc, kdyby ten děj nebyl tak zbytečně komplikovaný. Čtyři sedí u ohně a vzpomínají na to co dělali loni a v některém tom příběhu dokonce ještě zase vzpomínají na něco jiného. Sofitstikovanější než Inception, takže malí caparti v tomhle docela tápali. Jinak grafika ok, příběhy jak který...celkově těch 5/10 tady asi docela odpovídá. ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Český animovaný film vytvořený k příležitosti 50. výročí legendárního komiksu Čtyřlístek. Vizuální stránka filmu se maximálně snažila přiblížit kreslené předloze od mistra J. Němečka, což je největší deviza díla a také největší rozdíl a kvalitativní posun od předchozího filmového díla o oblíbené čtveřici s názvem Čtyřlístek ve službách krále z roku 2013. Animace vskutku působí velmi mile a byla pro mě příjemným překvapením. Děj filmu je rozdělen na čtyři příběhy, které si kreslení nerozluční přátelé vyprávějí u táborového ohně na zahradě u svého domu. První příběh pojednává o zapomenutém Myšpulínově vynálezu, díky němuž se celý dům, v němž Čtyřlístek bydlí, vydal z Třeskoprsk za svými majiteli, kteří mezitím odjeli na výlet. Druhé vyprávění se věnuje honbě za vlkodlakem, jehož přízrak děsí okolní obyvatele a postupně vyjde najevo, že je to pouze výmysl dřevorubců, kteří ním chtěli zakrýt nepovolené kácení lesa. Třetí příběh popisuje průběh uklízení odpadků v okolí rybníku Blaťák a poté dobrodružství ve vesmíru, kde se Čtyřlístek potká s vesmírnými piráty, kteří vyvážejí nepotřebné věci a železný šrot na oběžnou dráhu. V posledním příběhu veze Čtyřlístek Mikulášskou nadílku dětem na opuštěné místo v zasněženém lese a díky nešťastným okolnostem zamíří do Čertova mlýna a obdarují malé čerty. Domnívám se, že se autoři v čele s režisérem M. Žabkou snažili o to, aby animace byla co nejvěrnější napodobením komiksové předlohy, což se jim povedlo, dějová stránka však není tak výrazná jako vizuální a je věnována těm nejmenším dětem. Přesto se jedná o posun dopředu a důstojnou poctu půlstoletí nejslavnějšího československého a českého komiksu, a kdyby byl příběh ucelený, delší a napínavější, hodnocení by bylo vyšší. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Na nejznámějším českém komiksu jsem strávil četnou část mého dětství, a proto jsem si řekl, že i přes uvědomění toho, jak velmi daleko jsem za cílovkou tohoto filmu, si zkusím na tu hodinku na kdysi oblíbený Čtyřlístek zavzpomínat. Jenže mi vůbec nedošlo, jak hrůzné hovadiny se dneska vymýšlejí pro ty nejmenší a jak se i zdárně nevinná pohádka dokáže tolik nepovést. Samozřejmě bych jako dítě měl úplně jiný názor, ovšem v porovnání s animáky, na kterých jsem vyrostl já, jsem měl bez jakýchkoli keců typu “za nás bylo líp” kolem sebe mnohem snesitelnější a zapamatováníhodnější obsah. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Zatím co Čtyřlístek ve službách krále (r. 2013) byl jakýmsi pokusem udržet krok s rychlostí splašeného koně pádící dobou, rok 2019 znamená návrat k osmdesátkové komiksové jednoduchosti. Čtyři primární příběhy snadno aplikovatelné do legendárního časopisu, klasická animace, Čtyřlístek, tak jak jsme ho měli rádi jako malé děti. Ale zatímco první filmové dobrodružství bylo jedním velkým chodícím product placementem, o šest let později na nás útočí jedna velká ekologická agitka. Navíc zmiňované příběhy na televizní obrazovce vůbec, ale vůbec nefungují….ano, umím si je představit na stránkách dětského periodika, ale tady prostě NE. Škoda, už proběhlo několik pokusů, ale výsledek je pořád, nejlepší Čtyřlístek je ten ve vzpomínkách z dětství. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Film měl původně sloužit jako krátkometrážní snímek k znovuotevření muzea Čtyřlístku v Doksech, ve kterém probíhala rekonstrukce, ta se ovšem značně protáhla, proto tvůrci využili času a společně změnili formu filmu, který tak mohl vstoupit do českých kin. (mchnk)

Reklama

Reklama