Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Proč bych mu měl věřit? - Protože to řekl ! '' --- V kulisách Steinbeckovské Ameriky se odehrává příběh nejznámější gangsterské dvojice třicátých let. Guvernérka vida, že policisté jsou bezradní a každou chvilku to navíc nějaký nově schytá při střetu s onou dvojicí, povolí vyslat po stopě gangsterů starého vlčáka Franka Hamera. Bývalý člen ze zrušené jednotky Rangers by totiž mohl být pravým komu se povede vraždění šílené dvojice zastavit. Ten souhlasí a posléze se snaží zformovat svoji bývalou smečku z níž jak zjistí žije už jen jediný člen Maney Gault. Oba už mají svá lepší léta zasebou a oba to vědí, přesto se rozhodnou přijmout tuto práci i když dobře ví, že protivníci jsou silní, schopní všeho a že dokonce mají podporu mezi obyčejnými lidmi u nichž získali auru jakýchsi hrdinů chudých a bojovníků proti bezpráví. A tak se nám postarší Kevin s rýsujícícm se bříškem a Woody vydávají ve Fordce na cestu přes několik států s jediným cílem. Zlikvidovat Bonnie a Clydea. Zatykač nevezou. Vědí, že se nevzdají. Vědí, že ti dva nemají co ztratit a spíše než smrt na elektrickém křesle zvolí smrt v divoké přestřelce. Během stopování můžeme nahlédnout do Ameriky třicátých let. Ameriky chudáků bez práce, chudých nádeníků, česáčů ovoce, rodin putujících od čerta k ďáblu jen se skromným majetkem... Ameriky zaprášených dřevěných městeček i stanových táborů... Už jen za tento obraz jsem tvůrcům nesmírně vděčný, protože tohle prostě běžně v ,,gangsterkách'' z té doby nevídáme. Film je spíše takový rozvláčný a podobně jako naši hrdinové jsou vždy tak den v odstupu, podobně i divák spíše vyčkává co bude... Dechberoucích momentů tam bylo jen pár a když už jsem si myslel, že to automobilovou honičkou začíná, celé se to posléze zase zvolnilo... Film se spíše líně táhne jak chvost prachu za pomalu jedoucí Forkou po nějaké té venkovské okrsce, přesto mi to nijak nevadilo, umožnilo to vychutnávat detaily... A že si s nimi tvůrci vyhráli ! Netflix zase jednou zamachroval a koukal jsem, že změnil i logo v úvodních titulcích. Tohle je za 5 bubnových zásobníků do Thompsona ! * * * * * ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Poctivá westernová reminiscence, která oživuje klasické tradice podobně jako jeho sympatičtí hrdinové. Diváky lačnící po přestřelkách a temnotě neuspokojí, o to více by však měla potěšit ctitele žánrovek, které kdysi vznikaly jako na běžícím pásu, ale dnes už o ně nikdo příliš nezavadí. Pokud se vám líbilo nedávné Za každou cenu a nebráníte se ještě usedlejšímu přístupu, tohle by měl být film pro vás. Je sice pravda, že by nebylo úplně od věci zabrousit ještě hlouběji do psychologie hrdinů, navodit mezi nimi nějaké originální konflikty a nespoléhat tolik jen na fungující šablony, ale mně osobně tohle lehce zobecněné pojetí tuze šmakovalo, s hrdiny mi bylo dobře a v jedinou chvíli jsem neměl problém na zvolené tempo a ambice přistoupit. Costner a hlavně Harrelson moc fajn, Hancock překvapil. Více zde. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Mohli to niečim ozvláštniť, takáto stokrát videná dvojka nepotrebovala ani len tie povinné uvádzacie scény (nemenej otrepané). Ale dívalo sa na to dobre, pre pomalé tempá živené hutnou atmosférou (amerického juhu!) mám slabosť. Woody ako vždy skvelý, Kevin sa tiež zaradil do kategórie "čím viac rokov a kíl mám, tým som charizmatickejší", takže hoci bez nadšenia, rovnako tak aj bez výčitiek. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejpoctivější "too old for this shit" western ze staré školy za dlouhou dobu. A ne, třicátá léta v plném rozpuku hospodářské krize a káry ukrajující míle z nekonečných dálav namísto koní na tom pranic nemění. Pozvolna (jakože opravdu hodně pozvolna) plynoucí, na ústředním duu vystavěné, nádherně nasnímané i odehrané. Je to neskrývaně "mccarthyovské" do morku kostí čili zdánlivá "pouze" žánrovka v podobě melancholické náladovky, které nelze nepodlehnout. Její podmanivé (ne)tempo vás totiž buďto spolehlivě uspí či naprosto učaruje. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Atmosferická, neakční krimi z třicátých let, která se výrazově malinko podobá Untouchables/Public Enemies, nicméně zaostává režijně, kompozicí scén, stupňování napětí i akcí. Costner a Harrelson jsou tahouni a jejich cynické duo je jasné gro filmu. Bohužel hlavní záporáci dostávají trestuhodně málo prostoru a vše kolem nich je vlastně jeden velký kraťas. Jako robustní kriminálka nedostatečně velké, jako komorní drama dvou obstarožních detektivů OK, ale ambice zřejmě byly vyšší. Netflix si to ale každopápadně může odškrtnout z listu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se od 12. února do 10. dubna 2018 ve městech New Orleans a Shreveport v Louisianě (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama