Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravá, nefalšovaná Sicílie čiší z každého záběru tohoto slavného seriálu. Režie nemohla být svěřena nikomu povolanějšímu, než je odborník na mafiánskou tématiku na slovo vzatý - Damiano Damiani a Michele Placido jen rozšířil svoji filmografii o dalšího neohroženého bojovníka s "chobotnicí", jaké ztvárnil i v mnoha dalších filmech (např. "Giovanni Falcone"). ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniálné, nevím sice, proč se k tomu připisuje tvorba Rakušákům, neboť co vím, neměli příliš příležitostí se v tomto filmu v žádném směru projevit, ale jinak jde o silný emotivní zážitek při sledování konečného očekávaného úmrtí komisaře..... a hudba....no jedna báseň přeci....jak jinak, Mistr "M" se neplete.... ()

Reklama

fantoci 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriály typu Chobotnice jsou nepřekonatelné. V tomto se poprvé setkáváme s celou řadou postav a postaviček Sicílie druhé poloviny osmdsátých let. Seriál Chobotnice patří k tomu nejlepšímu, co v italské provenienci vzniklo. Hlavní postavou je komisař doktor Cattani. Sledujeme tragické osudy jeho a jeho rodiny. Snad žádná z postav příběhu nezemře přirozenou smrtí. A jsou jich desítky až stovky. Složitý děj, složité zápletky. Kvalita seriálu je však na vysoké úrovni a právem si v hodnocení zaslouží hodnotu deset. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal seriál z 80.let, kde ústřední postavu Corrada Cattaniho dabuje Jan Kanyza. Dostanete se do víru zápletek italské mafie, které šlapá na paty inspektor Cattani. Výborná doprovodná hudba a vůbec je to celé chytlavé, dramatické a na tu dobu velmi vydařený seriál, na kterém si smlsl skoro každý v době, kdy komančové nám pouštěli jen Fantomase, Angeliku atd. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ou, to byla depka jak prase! Velmi syrový seriál, který se s nikým a s ničím nemazlil, už úvodní hudba trhala nervy - divím se, že mě rodiče nechali něco takového sledovat:-). Jak už to tak chodí, kvalita sérií začala postupně upadat. Každopádně by mě docela zajímalo, jak by se mi "Chobotnice" zamlouvala v dnešní době. Mám takový pocit, že všechny současné plytké a prostoduché CSI, Kobry a Rexe by komisař Cattani hravě strčil do kapsy. 75% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Zahraniční produkce seriálu byla první, která si vybrala po revoluci k natáčení Prahu. (Arnost.Dadak)
  • Italsko-americký herec Martin Balsam se v  seriálu Chobotnice (od r. 1984) objevil hned dvakrát. Poprvé ve 2. sérii jako Frank Carrisi a podruhé v 5. sérii jako Don Calogero Barretta. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama