Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

LiVentura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniálné, nevím sice, proč se k tomu připisuje tvorba Rakušákům, neboť co vím, neměli příliš příležitostí se v tomto filmu v žádném směru projevit, ale jinak jde o silný emotivní zážitek při sledování konečného očekávaného úmrtí komisaře..... a hudba....no jedna báseň přeci....jak jinak, Mistr "M" se neplete.... ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Vyborny italsky a ted uz i nostalgicky serial, ktery svou slavou predcil i klasiky natocene v usa. V dobe kdyz se serial natacel mi bylo sotva pet let a nyni po 27 letech je porad nezapomenut. Tezko nekdo prekona komisare Cattaniho, ktery dal latku tak vysoko, ze dnesni top krimi serialy jsou proti tomuto chudy becka 5* ()

Reklama

NightPorter 

všechny recenze uživatele

Že tenhle seriál je bomba, je jasný už z úvodní znělky a muziky pana Morriconeho. Já některý skladby z Chobotnice považuju za jeho top, nezadají si s věcma, co dělal pro Leoneho... Každopádně je to dodneška výbornej seriál o marnosti boje s mocí, zastoupenou zde italskou mafií. V každý sérii schytává Corrado další a další rány, aby ve 4. řadě rezignoval a nechal se schytat ty poslední... Kromě Corrada je seriál přehlídkou dalších super postav, jako jsou záporáci Terazíny a Táno, a taky slušnou porcí nádhernejch ženskejch, patrně Francouzek. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ou, to byla depka jak prase! Velmi syrový seriál, který se s nikým a s ničím nemazlil, už úvodní hudba trhala nervy - divím se, že mě rodiče nechali něco takového sledovat:-). Jak už to tak chodí, kvalita sérií začala postupně upadat. Každopádně by mě docela zajímalo, jak by se mi "Chobotnice" zamlouvala v dnešní době. Mám takový pocit, že všechny současné plytké a prostoduché CSI, Kobry a Rexe by komisař Cattani hravě strčil do kapsy. 75% ()

Borki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podľa môjho názoru jedno z najlepších diel talianskej televíznej produkcie, dokonalý herecký výkon Michele Placida v roli komisára Corrada Cattaniho, ktorý sa stal jedným z najobľúbenejších hrdinov môjho detstva, v kombinácií s hudbou neprekonateľného Ennia Moriconeho (ktorá začala zdobiť tento taliansky klenot od druhej série) urobil tento seriál nenapodobiteľným a neprekonateľným svojho druhu. Motiváciou k zapojeniu Ennia Moriconeho do tvorby ďalších pokračovaní tohoto seriálu bol pre tvorcov s najväčšou pravdepodobnosťou až nečakane vysoký úspech ktorý po odvysielaní doma aj v zahraníčí získala prvá séria pri ktorej tvorcovia pôvodne ani neplánovali že budú v tvorbe tohoto seriálu ďalej pokračovať. Osudovosť, smutný a často až tragický charakter deja bol pre divákov zážitkom vyvolávajúcim vysoko emotívne pocity vďaka ktorým sa stal pre mnohých nezabudnuteľným. Charakter, osudy hlavného hrdinu a dokonalé stvárnenie tejto postavy jej predstaviteľom urobili však tohoto hrdinu v seriáli nenahraditeľným čo spôsobilo že po jeho odchode už žiadna z ďalších sérii napriek ich nemalému úspechu tie predchádzajúce neprekonala. Je treba dodať že aj pôvodný dabing českej televízie vo svojej dokonalosti prispel k zvýšeniu úrovne tohoto seriálu a k jeho vysokej obľúbenosti medzi českými a slovenskými divákmi. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Italská televize Rai měla připravený scénář pro jedenáctou sérii Chobotnice která se měla začít natáčet v roce 2016. Nakonec z toho sešlo, ale tvůrci se rozhodli, že scénář poupraví a natočí spin off seriálu. Vznikl tak zbrusu nový seriál, který jej již natočen s názvem Maltese - Il Romanzo del Commissario (od r. 2017). Tento nový seriál je jakýmsi perquelem seriálu Chobotnice a odehrává se zhruba deset let před ním. Maltese začíná v podstatě stejně jako Chobotnice; mladý komisař přijíždí ze severu na Sicílii vyšetřovat vraždu kamaráda a spojitosti mafie s politikou a státem. Čím více se zaplétá do sítě mafie, tím více je v nebezpečí života on i jeho rodina. Stejně jako komisař Cattani (Michele Placido) má i komisař Maltese (Kim Rossi Stuart) malou dceru a ženu které ale žijí v USA. Seriál stejně jako po vzoru původní Chobotnice poměrně otevřeně a detailně ukazuje praktiky mafie včetně vražd, únosů a vydírání. (ČSFD)
  • Po uvedení 1. série, kdy mafie vyhrožovala celému štábu i Michelu Placidovi, byli filmaři nuceni přesunout natáčení z místa Itálie do jiných evropských lokací, konkrétně do Švýcarska, Německa, Velké Británie a Řecka. (Fenk)

Reklama

Reklama