Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

Falko 

všechny recenze uživatele

Minuly tyzden som mal vzacnu moznost pozriet si prvu seriu tohto vynikajuceho napinaveho serialu mojho detstva na nemeckej platenej televizii Premiere Krimi. Pamätam si, ze este viac sa mi pacila druha seria a najviac tretia. Hudba v tejto prvej serii este nebola tak kvalitna, ako ked od druhej serii zacal hudbu skladat slavny genialny oscarovy skladatel Ennio Morricone. Som stastny, ze po 18-tich rokoch som mal opät moznost si pozriet tento serial, na ktory som nikdy nezabudol a ani nikdy nezabudnem. O to väcsie bolo aj moje prekvapenie, ked som zistil, ze Barbara De Rossi, ktora tu hrala drogovo zavislu priatelku Corrada Cattaniho si o 2 roky neskor zahrala v Jakubiskovom seriali TETA a v roku 1987 v dalsom Jakubiskovom filme PEHAVY MAX A STRASIDLA. 10.12.2007 ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Jakožto divák, který v těchto dnech právě sleduje Chobotnici od jejích začátků doposud, u čtvrté série skutečně lituji, že zde není možnost vyššího hodnocení, protože ***** je opravdu málo! Bez Morriconeho hudby by to asi nebyla tak dojemná a napínavá záležitost, ale proč to proboha řešit. Ta hudba a seriál už jedno jsou. Dohromady je to tedy dokonalost sama, a to nejen díky úžasné scéně Tana s koníkem a téhle postavě vůbec, která v divákovi vzbuzuje tolik různých pocitů. Máte ho rádi, je vám ho líto, bojíte se ho, nevyznáte se v něm, a přesto vás přitahuje, to se Remo Gironovi opravdu povedlo. Je docela legrační, že jsem si kvůli seriálu pořídila moka konvičku a úplně jí propadla. Seriál sám o sobě stejně jako Tano vzbuzuje hodně emocí, člověk je napjatý jako struna, dojatý, zoufalý, po zhlédnutí byť jednoho dílu emočně úplně vysátý, je to náročné, ale stojí to za to!  Seriál jsem dokoukala až do jeho desáté série a nemůžu říct, že by ty další od zmíněné čtvrté byly špatné. (Nejen) můj oblíbenec Tano je ústřední postavou většiny z nich a další série jsou rovněž povedené a i více akční, moc se mi líbil pohled (nejen do Tanovy) minulosti, a ta hudba. Těžko se se seriálem loučím a určitě se k němu brzy vrátím, protože je to skvostný počin. ()

Reklama

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Nostalgická vzpomínka na dětství. V tu dobu vrchol toho co se dalo vidět v televizi. Ovšem i po letech seriál neztratil nic na své specifické atmosféře a parádní Morriconeho doprovod v následujících sériích považuji za jedno ze stěžejních děl mistra, kterým výborně dokreslil Cattaniho strastiplnou a tragickou pouť. Hodnocení 90% ()

Borki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podľa môjho názoru jedno z najlepších diel talianskej televíznej produkcie, dokonalý herecký výkon Michele Placida v roli komisára Corrada Cattaniho, ktorý sa stal jedným z najobľúbenejších hrdinov môjho detstva, v kombinácií s hudbou neprekonateľného Ennia Moriconeho (ktorá začala zdobiť tento taliansky klenot od druhej série) urobil tento seriál nenapodobiteľným a neprekonateľným svojho druhu. Motiváciou k zapojeniu Ennia Moriconeho do tvorby ďalších pokračovaní tohoto seriálu bol pre tvorcov s najväčšou pravdepodobnosťou až nečakane vysoký úspech ktorý po odvysielaní doma aj v zahraníčí získala prvá séria pri ktorej tvorcovia pôvodne ani neplánovali že budú v tvorbe tohoto seriálu ďalej pokračovať. Osudovosť, smutný a často až tragický charakter deja bol pre divákov zážitkom vyvolávajúcim vysoko emotívne pocity vďaka ktorým sa stal pre mnohých nezabudnuteľným. Charakter, osudy hlavného hrdinu a dokonalé stvárnenie tejto postavy jej predstaviteľom urobili však tohoto hrdinu v seriáli nenahraditeľným čo spôsobilo že po jeho odchode už žiadna z ďalších sérii napriek ich nemalému úspechu tie predchádzajúce neprekonala. Je treba dodať že aj pôvodný dabing českej televízie vo svojej dokonalosti prispel k zvýšeniu úrovne tohoto seriálu a k jeho vysokej obľúbenosti medzi českými a slovenskými divákmi. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravá, nefalšovaná Sicílie čiší z každého záběru tohoto slavného seriálu. Režie nemohla být svěřena nikomu povolanějšímu, než je odborník na mafiánskou tématiku na slovo vzatý - Damiano Damiani a Michele Placido jen rozšířil svoji filmografii o dalšího neohroženého bojovníka s "chobotnicí", jaké ztvárnil i v mnoha dalších filmech (např. "Giovanni Falcone"). ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Po uvedení 1. série, kdy mafie vyhrožovala celému štábu i Michelu Placidovi, byli filmaři nuceni přesunout natáčení z místa Itálie do jiných evropských lokací, konkrétně do Švýcarska, Německa, Velké Británie a Řecka. (Fenk)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno