Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (6)

Chobotnice (1984) 

Na svou dobu naprostá pecka... . a pokud je dneska někdo jako já přesycen kriminálkami anděl a las vegas tak vám chobotnice přijde jako parádní temná kriminálka, u které si řeknete , že takhle to tam opravdu chodilo. Atmosféru dokonale dokresluje prostředí ( samozřejmě že se nenatáčelo na sicílii, protože autorům vyhrožovali ), herci, ale především hudba, jejíž dva základní motivy jsou strašidelné samy o sobě. Bravo ! ()

Série 2 (1986) (S02) 

O něco slabší než jednička , ale furt pecka. Akorát už mi začalo vadit, že kdykoliv se měl cattani s někým sejít, tak všemocná mafie o tom věděla a dotyčného pět minut před schůzkou odstřelila. Ale i kdyby měl člověk jen poslouchat úvodní znělku tak ví jak to chodí v Itálii na Sicílii. ()

Série 3 (1987) (S03) 

Asi nejslabší řada s Cattanim. Absolutní nerealistický úlet je jakási americká jednotka pracující v Itálii a s kterou spolupracuje Cattani. Ono už úvodní scéna, kdy zachrání tu malou holčičku je trochu přitažená za vlasy, ale přesto tu vidím klady: špičková muzika jako vždy a nástup Tana Caridiho ( Remo Girone ). ()

Série 4 (1989) (S04) 

Po slabší třetí řadě je čtyřka opět něčím strhujícím - zatímco v prvních řadách Cattani bojoval proti byznysmenům, kteří byli na mafii navázáni, tak nyní přichází na řadu Capo di Tutti Capi Havran a po boku Corrada se objevuje krásná soudkyně, kterou teda taky znásilněj , ale ta pak potáhne prapor proti mafii dál. ()

Il cuore del problema (1990) (S05) 

Obávám se že soudkyně bez Kotányho to moc neutáhne sama. ()

L'ultimo segreto (1992) (S06) 

Tahle nastavovaná kaše je zajímavá účastí českých herců... Hrušínský extratřída, taková famózní tečka za jeho kariérou. ()

Reklama

Reklama