Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

fantoci 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriály typu Chobotnice jsou nepřekonatelné. V tomto se poprvé setkáváme s celou řadou postav a postaviček Sicílie druhé poloviny osmdsátých let. Seriál Chobotnice patří k tomu nejlepšímu, co v italské provenienci vzniklo. Hlavní postavou je komisař doktor Cattani. Sledujeme tragické osudy jeho a jeho rodiny. Snad žádná z postav příběhu nezemře přirozenou smrtí. A jsou jich desítky až stovky. Složitý děj, složité zápletky. Kvalita seriálu je však na vysoké úrovni a právem si v hodnocení zaslouží hodnotu deset. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Řekne-li se italský seriál, tak mi v mysli automaticky naskočí první Chobotnice. To snad ani jinak nejde. Chudičký až nedůstojný vzhled, ani poněkud těžkopádný rozjezd na tom nic moc nemění. Však to znáte. Než se rozjede lokomotiva, tak to také chvíli prostě trvá, ale zastavujte jí jakmile je v ráži. Navíc takřka veškeré zápory jsou vykompenzovány tím "osudovým" hudebním motivem, osmdesátkovou nekompromisností scénáře a výtečně napsanými dialogy. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasika, která ve své době byla možná populární ale dnes již nemá co nabídnout. Seriál, se začne rozjíždět až někdy po prvních dvou epizodách a ani poté nenabídne nic co by překvapilo nebo udrželo diváka v napětí. Nejvíce mě na seriálu štvalo, že se až moc zaměřuje na osobní život hlavního hrdiny a kvůli tomu plyne dost pomalu a brzdí kriminální část, která je sama o sobě docela zajímavá. Ani nevím jeslti budu mít chuť podívat se na další řady tohoto seriálu. ()

Borki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podľa môjho názoru jedno z najlepších diel talianskej televíznej produkcie, dokonalý herecký výkon Michele Placida v roli komisára Corrada Cattaniho, ktorý sa stal jedným z najobľúbenejších hrdinov môjho detstva, v kombinácií s hudbou neprekonateľného Ennia Moriconeho (ktorá začala zdobiť tento taliansky klenot od druhej série) urobil tento seriál nenapodobiteľným a neprekonateľným svojho druhu. Motiváciou k zapojeniu Ennia Moriconeho do tvorby ďalších pokračovaní tohoto seriálu bol pre tvorcov s najväčšou pravdepodobnosťou až nečakane vysoký úspech ktorý po odvysielaní doma aj v zahraníčí získala prvá séria pri ktorej tvorcovia pôvodne ani neplánovali že budú v tvorbe tohoto seriálu ďalej pokračovať. Osudovosť, smutný a často až tragický charakter deja bol pre divákov zážitkom vyvolávajúcim vysoko emotívne pocity vďaka ktorým sa stal pre mnohých nezabudnuteľným. Charakter, osudy hlavného hrdinu a dokonalé stvárnenie tejto postavy jej predstaviteľom urobili však tohoto hrdinu v seriáli nenahraditeľným čo spôsobilo že po jeho odchode už žiadna z ďalších sérii napriek ich nemalému úspechu tie predchádzajúce neprekonala. Je treba dodať že aj pôvodný dabing českej televízie vo svojej dokonalosti prispel k zvýšeniu úrovne tohoto seriálu a k jeho vysokej obľúbenosti medzi českými a slovenskými divákmi. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na svou dobu naprostá pecka... . a pokud je dneska někdo jako já přesycen kriminálkami anděl a las vegas tak vám chobotnice přijde jako parádní temná kriminálka, u které si řeknete , že takhle to tam opravdu chodilo. Atmosféru dokonale dokresluje prostředí ( samozřejmě že se nenatáčelo na sicílii, protože autorům vyhrožovali ), herci, ale především hudba, jejíž dva základní motivy jsou strašidelné samy o sobě. Bravo ! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Italsko-americký herec Martin Balsam se v  seriálu Chobotnice (od r. 1984) objevil hned dvakrát. Poprvé ve 2. sérii jako Frank Carrisi a podruhé v 5. sérii jako Don Calogero Barretta. (Cucina_Rc)
  • Po uvedení 1. série, kdy mafie vyhrožovala celému štábu i Michelu Placidovi, byli filmaři nuceni přesunout natáčení z místa Itálie do jiných evropských lokací, konkrétně do Švýcarska, Německa, Velké Británie a Řecka. (Fenk)

Reklama

Reklama