Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Krutě pod mé osobní očekávání. Nicholson je vyjmečný herec ať už hraje vlka, či cokoliv jiného. To je fakt který mu nikdo neupře a zrovna v tomto případě doslova zachránil co se dalo. Jeho kreace je výtečná. Nichols umí vytvořit jakous takous atmosféru, avšak napětí nic moc, masky přímo tragické a vůbec celkové vizuální zpracování příšerně televizní. Tohle má být ten slavný a brilantně natočený horor ? Nezdá se mi. Těžce průměrná záležitost s přehrávajícím Spaderem, jehož vlčí oči byly tak nevěrohodné, až to vedlo k úsměvu. Standart v podstatě jen kvůli Jackovi. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu v prvom rade chýba príbeh, čo by aspoň mal čim zaujať. Podľa mňa nestačí len do hlavných úloh obsadiť známe tváre a tým ako že všetko ďalšie hasne. A už asi nikto nespraví z tohto vlkodlačieho námetu viac než pochabé tláchanie točiace sa dookola na jednom mieste a nikam sa neposúvacie, to aj v jednej epizódke z Aktov X, kde sa venovali tomuto mýtusu nám viac povedali, než o čo sa snažia alebo skôr nesnažia v tomto filme. Film som musel dopozerať na dvakrát, fakt sa to nedalo vďaka plytkosti nejak lepšie zbaštiť. ║Rozpočet $70miliónovTržby USA $65,002,597Tržby Celosvetovo $131,002,597 ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď začiatočná scenéria hor do ktorej sa miesila E.Morriconeho hudba bola parádne temno strašidelne efektné.Druha vec ktorá ma fascinovala je herecké obsadenie,ktoré bolo bravúrne vybraté či vynikajúce duo Nicholson-Pfeiffer ale aj ostatné vedľajšie postavy boli dokonalé ako Spader,Plummer,Jenkins a iný.A premena človeka na vlka tu bola ukázaná jedinečne.Slušná atmosféra,každou ďalšou scénkou stúpajúce napätie a veľmi dobre spracovaný príbeh.A nemôžem zabudnúť na neskutočne parádnu Morriconeho hudbu.Len film má par nudnejších pasáži a len preto nedám plný počet. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Filmové devadesátky pohřbily monstra ze sedmdesátek (Vetřelec, Michael Myers - ty pak i vzkřísily) a osmdesátek (Jason, Freddy) a oprášily klasická monstra v áčkovém a umělecky ambicioznějším balení pro dospělejší diváky (Dracula, Frankenstein, Vlk). Vlk není ani nemá být děsivý horor a boduje animálností stárnoucího Nicholsona, sexapealem Pfeiffer a Spaderovým hajzlíkovstvím. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Když ve 30tých letech navlékli jistého nejmenovaného herce do kostýmu vlkodlaka, ještě pramálo tušili kam se za nějakých 60 let filmový průmysl dostane. Vlk je příkladem předělávky jednoho z klasických mýtů hororové tvorby, avšak v novém kabátě už to prostě není ono. Narozdíl od Vytí vlkodlaků Joea Danteho jde spíše o komorní vyprávění, doplněné precizními hereckými výkony a slušnou, ne však hororovou atmosférou. Jako když pijete šampus z flašky, tak rychle vás děj opije, takže už leckdy přehlédnete zdlouhavost a zbytečnou rozkouskovanost jednotlivých scén. Jack Nicholson je skvělý herec, ovšem do role vlkodlaka mi příliš nezapadá. Právě narozdíl od Kubrickova Shining tady spíše jen představuje svou postavu, ale už se nad ni nedokáže povznést. Michelle Pfeifferová jest velmi půvabná, avšak ani její postava ze standardu nevystupuje, ba naopak se v něm taktéž ztrácí. Závěr sám o sobě je dá se říct očekávaným a veskrze nijak překvapivým divadýlkem. Takže tady nejde o čtyřhvězdičkovou podívanou, ale spíše o tři a půl hvězdičkovou pohádku pro dospělé, která v novém hávu sic nabrala pár kilo speciálních efektů a působivé kamery, ale zas prevít zhubla na celkové mrazivosti. Ovšem klíďo se nechám rafnout vlkem do zadku, abych nabyl šmrncu výše zmiňovaného Jacka Nicholsona :o) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (18)

  • Film sa natáčal v Los Angeles, Lancaster, Culver City (Kalifornia, USA), New Yorku, Hyde Parku (New York, USA) a Roxbury (Vermont, USA). Obdobie natáčania: 7. apríl - 28. júl 1993. (Arsenal83)
  • Keď sa Raymond Adlen (Christopher Plummer) priblíži ku koňom, jeden z nich má na sebe prikrývku, ktorá sa na nasledujúcich záberoch objavuje a mizne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama