Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejlepších hororů. Ikdyž je s Nicholsonem samozřejmě lepší horor už, a to The Shining, i tady ve Wolfovy se ukázal, že v hororech také umí. Tady jako pěkně chlupatej vlčoun co chodí večer na lov, což bylo docela fajn, a scény v kanceláři byli také dobré. Celkovej film jako takovej, (ikdyž filmy kde jsou vlkodlaci nějak extra moc nemusim, jen pár se mi líbí) je dobrej, skvělej scénář, a jsem velmi rád, že to není ten klasický novodobý "horor o ničem" , kde se někoku támhle usekne hlava, a krev zaplní najednou celej pokoj. Tomuto se řiká horor teprve. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Will Randall zažívá na stará kolena nečekané zlepšení smyslového vnímání. Od chvíle, kdy svým vozidlem srazil vlka a ten mu za to z vděčnosti udělal slušný otisk chrupu do ruky, začal Randall lépe slyšet, vidět i cítit. Před důchodem by se z toho měl radovat, ale on místo toho začíná mít nepříjemný pocit, že noci netráví v posteli, nýbrž poklusem v lesních porostech s šedou kůží na těle. Měl by s tím začít něco dělat, ale být vlkodlakem má i své výhody. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Cynický šéfredaktor newyorského nakladatelství Will je svým okolím považován za inteligentního, leč mírně pesimistického muže („Jelikož dochází k tak rychlému ničení deštných pralesů - celý svět zanedlouho zaplaví nejrůznější viry! Zahubí prakticky celé lidstvo. Jen cituji „The New Yorker“. Všichni vědí, že bez deštných pralesů bude konec světa. Lze stejně tak tvrdit, že svět už vyhynul. Že umění je mrtvé. Místo umění máme popovou kulturu a televizi 24 hodin denně. Ženy znásilněné svým zubařem, co o tom tlachají v televizi. Hloubkové analýzy, proč ženy uřezávají mužům penisy.“), žijícího fádní život. Uprostřed vermontských lesů se však za úplňku po nemilém incidentu s vlkem leccos změní a rezignovaný muž je najednou bystřejší, cílevědomější a hlavně zatraceně jistější v kramflecích, takže ho paradoxně nevěra manželky a rivalita v práci, stejně jako setkání s podstatně mladší dcerou svého nového šéfa, nabíjí vlčí dravostí. Působivý thriller (nezaměňovat s hororem) legendárního Mikea „Absolventa“ Nicholse je podstatně silnější v civilnějších polohách, kterým kraluje (JAK JINAK) bezchybný Jack Nicholson. Noční, ryze akčnější sekvence mu už tak nejdou, nicméně i dnes po 14 letech působí minimálně nápaditě. Úchvatnou práci odvedl i zbožňovaný maskér Rick Baker. Atmosférické, mírně délkou přepálené, bohužel bez napětí a na výsledku se to tak musí podepsat!! Slabších 70%. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Je hanba, že niektoré ukrutne béčkové hororové pokusy z osemdesiatych rokov sú na podobných stránkach vyššie hodnotené ako tento film. Pretože tu nejde len o bezduché zabíjanie nejakým štýlovým nadprirodzeným záporákom, ani tu nejde len o vyčínanie človeka meniaceho sa na vlka. Sú tu vykreslené ľudské vlastnosti a ich ekvivalent s pridaním neľudskej odvahy, nielen zvierací pud v človeku, ale aj ľudský pud vo zvierati, ktoré vie aké je to byť človekom. Ide tu aj o herecké výkony a myšlienku, to sú prvky, ktoré predtým spomínané záležitosti nepoznajú. A potom sú tu ešte oči Michelle Pfeiffer... Jediné, čo mi vadilo, boli spomalene natočené akčné scény, ale to tiež nie vždy a bude to asi tým, že Nichols nie je režisér akčných filmov (našťastie). 85% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o jeden z mála filmů, ve kterých se skloubil horor s romantikou a jenž jsem schopný tolerovat natolik, že patří mezi moje nejoblíbenější. Vlka jsem viděl už několikrát a nikdy mě tento příběh neomrzel natolik, abych se k němu po čase vrátil zase zpátky. I proto jsem byl docela překvapený, že jsem jej jaksi „zapomněl“ ohodnotit již mnohem dříve a tak jsem to samozřejmě musel ihned napravit. Filmy s vlkodlačí tématikou mám docela rád a Wolf patří bezesporu ke špičkám tohoto odvětví, přestože se svým způsobem od svých kolegů v mnohém dost liší. Nenajdeme zde mnoho nervy drásajících momentů ani prvotřídní proměnu ve vlkodlaka (ze které byste se posadili na prdel), ale za to je tu k vidění spousta jiných předností. Tou největší je samozřejmě přítomnost a hlavně výkon Jacka Nicholsona. Tento PAN HEREC prostě patří mezi opravdovou extratřídu a já si snad nepamatuji na žádný film, ve kterém by mě vyloženě zklamal. A i zde se zasloužil mírou vrchovatou o celkový vysoký rating Wolfa, přestože více než hororových prvků, se tu dočkáme právě těch romantických / emočních. Ale k tomu jsou samozřejmě zapotřebí dva a Michelle Pfeiffer (já tuhle ženskou prostě miluju už od dětství) mu byla rozhodně rovnocennou parťačkou. Osobně bych na tomto filmu našel jen málo slabin, kterým bych mohl něco více vytknout. Snad jen tu až přílišnou „měkkost“ tohoto filmu. 80% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení trvalo místo šesti měsíců osm, protože se znovu natáčela celá třetí část filmu. (HappySmile)
  • Film sa natáčal v Los Angeles, Lancaster, Culver City (Kalifornia, USA), New Yorku, Hyde Parku (New York, USA) a Roxbury (Vermont, USA). Obdobie natáčania: 7. apríl - 28. júl 1993. (Arsenal83)
  • Jack Nicholson prosazoval se svým kamarádem scénáristou Jimem Harrisonem, aby byl tento film natočen, celých 12 let. (HappySmile)

Reklama

Reklama