Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas si pustím z normální televize film. Občas překvapí něčím, co jsem ještě neviděl a tak se na to chystám celý dlouhý den s tím, že si ten film hezky pěkně v křesle před televizí užiju. Když jsem televizi půl hodiny před začátkem zapnul, tak tam běžely reklamy. Pak skončili reklamy, byla nějaká show, která následovně po čtvrt hodině skončila. Následovala asi čtvrthodina dalších reklam. Po této čtvrdhodině s právě čtvrthodinovým spožděním začal Vlk. Po asi deseti minutách do toho filmu dali reklamy. A v tu chvíli já myslel že chcípnu. Chápu, že slovo "krize" v naší zemi udělalo hodně, ale aby toho tv Nova využívala až takhle, to ať se na mě nezlobí. Film jsem nakonec nedokoukal, sehnal jsem si ho jinak. To prostě nešlo. Od té doby jsem se rozhodl, že si naše české televize kvůli filmu už nikdy nepustím, a pokud ano, tak ne v hlavní vysílací čas. Nemám za potřebí si film kazit snůžkou keců, kde je co levnější a co kdo komu doporučuje. A co víc mě naštvalo byl taky fakt, že samotnej Vlk mě vůbec nebavil. Vypadá to na zajímavý fantasy příběh s Nicholsonem v hlavní roli. Ale ve skutečnosti je to naprosto průměrný film s naprosto typickým dějovým průběhem. Všecko co průměrný film příběhově obsahuje v tomhle filmu je. Těží z původního nápadu a názvu Vlk, který mě okamžitě zaujal. Jenže to je taky všecko. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Od historky o vlkodlacích sotva můžeme očekávat bůhvíjakou originalitu. V tomto případě je ale scénář myslím dobrý. Především ctí pravidlo, že příběh je nejnapínavější, dokud ještě nemáme Zlo přečtené, dokud je tušíme, vidíme náznaky, ale nevíme, kdy a jak se projeví. Naopak nevyhnutelné vyvrcholení proběhne zdařile, to znamená především rychle, a než začne krvák nudit, je po všem. Dokonce s malinkým překvapením. Takže klišé, ale správně zvládnuté. --- Ačkoli vizuálně Kubrick vede, v tomto případě mě Nicholson i celý film uspokojili mnohem lépe, než slavnější Shining. Je to zkrátka lepší a lépe vyprávěný příběh. A ovšem, nezlobil jsem se ani za Nicholsonův sarkastický komentář, že konec světa nenastane s vymýcením deštných lesů, ale už nastal s vítězstvím popkultury nad kulturou. Když horror, tak ať mrazí! ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Predovšetkým sa musím priznať, že pri sledovaní tohto filmu som si automaticky v mysli vybavila dva filmy, ktoré mi po obsahovej stránke aspoň nepatrným náznakom prípominali Vlka. MUCHA(1986) spracovala podobnú tématiku o človekovi, ktorý získava nadprirodzené schopnosti, dokrášlenú pútavou fantasy a nevyhnutným hororovým aspektom. DRACULA(1992) je okrem príjemného hororového mrazenia obsiahnutý aj krehkou romantikou a zároveň vizuálnosťou, ktorá mi okamžite vyrazila dych. A VLK? Nechcem byť zbytočne náročná a odsudzovať filmy, ktoré trošičku vybočili od zaužívanej a zaručenej cesty k režisérskemu úspechu, ale prečo nemohol Vlk disponovať aspoň zlomkom kúzla, ktoré by ma dostalo do sveta plného "neuskutočniteľna"? Tri hviezdičky za excelentného Jacka Nicholsona, vábivú a hypnotickú hudbu Ennia Morriconeho a zaujímavý námet, z ktorého sa, mimochodom, mohlo vyžmýkať podstatne viac. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu v prvom rade chýba príbeh, čo by aspoň mal čim zaujať. Podľa mňa nestačí len do hlavných úloh obsadiť známe tváre a tým ako že všetko ďalšie hasne. A už asi nikto nespraví z tohto vlkodlačieho námetu viac než pochabé tláchanie točiace sa dookola na jednom mieste a nikam sa neposúvacie, to aj v jednej epizódke z Aktov X, kde sa venovali tomuto mýtusu nám viac povedali, než o čo sa snažia alebo skôr nesnažia v tomto filme. Film som musel dopozerať na dvakrát, fakt sa to nedalo vďaka plytkosti nejak lepšie zbaštiť. ║Rozpočet $70miliónovTržby USA $65,002,597Tržby Celosvetovo $131,002,597 ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vlkodlaci jsou oblíbená hororová monstra, která jsou s námi od počátku věků. Vlkodlakem se můžete stát kousnutím nebo podrápáním. Teď vážně, lykantropie je psychické onemocnění. Člověk postižený touto nemocí sám sebe vnímá jako vlka. Jacku, ty zvíře, opět se ti povedlo mě dostat. Byl jsi tak démonický. Jsi herec, který dokáže zahrát všechno, co si scénárista vymyslí. Možná jsem taky vlkodlak. Tak že s tebou sympatizuju. Úplněk má na mě totiž nějaké prazvláštní účinky. Nesmím ho ani cítit. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (18)

  • Keď sa Raymond Adlen (Christopher Plummer) priblíži ku koňom, jeden z nich má na sebe prikrývku, ktorá sa na nasledujúcich záberoch objavuje a mizne. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Los Angeles, Lancaster, Culver City (Kalifornia, USA), New Yorku, Hyde Parku (New York, USA) a Roxbury (Vermont, USA). Obdobie natáčania: 7. apríl - 28. júl 1993. (Arsenal83)

Reklama

Reklama