Reklama

Reklama

Svědectví

(seriál)
  • Česko Poslední boj (více)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jeden vedecký experiment skončí katastrofou - z laboratória unikne smrteľne nebezpečný vírus, ktorý zabije niekoľko ľudí. Tisícky obyvateľov v zúfalstve volá políciu, aby im pomohli. Medzi nich patrí aj Stu Redman (Gary Sinise), Frannie (Molly Ringwald) a rocková hviezda Larry, ktorí všade okolo seba vidia mŕtvych ľudí. Postupne zistia, že patria k tým šťastlivcom, ktorí sú voči vírusu imúnni. No nie sú sami. Existujú totiž nepriatelia, ktorí chcú túto tragédiu využiť vo svoj prospech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Jino 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů. Opravdu povedený seriál. První díl je asi nejlepší, protože vykresluje svět po apokalypse v podobě zamoření chřipky. Ale i další díly jsou dobré, ty ukazují hlavní hrdiny, jak na straně dobra, tak i na straně zla, jak se snaží postavit na vlastní nohy. Škoda, že není takových dobrých seriálových adaptací od Kinga více... ostatně si myslím, že by některým filmům slušela spíše seriálová verze. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Svědectví" od Stephena Kinga patří k mým oblíbeným knihám, zvláště vykreslení katastrofy, psychologicky perfektní zpracování jednotlivých charakterů a celková postapokalyptická atmosféra opravdu stojí za to. Následný souboj dobra se zlem, přesněji Boha s Ďáblem pak v čtené formě působí obstojně, protože je čtenář odkázán jen na svou představivost, nikoliv na trapné speciální efekty a chabé výkony herců. A pokud první část filmu, ta část, co by měla být nejlepší a nejzajímavější, nabízí jen zklamání, pak to vidím tak, že sledovat další 3 díly této minisérie by z mé strany bylo mrhání časem. Mizerná režie, zkratkovitý scénář, v několika případech skutečně zoufalé "herecké" výkony (i ten Gary Sinise se mi stačil v "CSI: New York" zprotivit) a náboženská demagogie, co místo náznakovitého, minimalistického pojetí volí "bombastickou", doslovnou vizuální stránku... ne, nenechám si kazit dojem z knihy a končím se sledováním v době, kdy tento počin ještě můžu nazvat alespoň průměrným. 50% ()

Reklama

MI-380 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem The Stand považoval za jeden z nejlepších seriálů, pamatuji na úžasnou atmosféru a napětí. Dnes (po přečtení 1100 stránek Kingova původního rukopisu, jehož vydání si teď už snadno prosadil) mi spousta věcí nesedí. S výjimkou Popeláče jsou všechny postavy jiné, než jak si je podle knihy představuji a to je asi hlavní problém. Jinak atmosféra vystihuje román, děj je i přes 366 minut značně zjednodušený a celek vyjadřuje přesně podle Kinga naději, v kterou už nějaký čas věřím: 51 proti 49. Hodnocení: z původních 80% klesám na 70%. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Co mi asi nejvic zustane vryto v pameti je pro me velmi silna dramaticka dvojice hluchonemy - retardovany analfabet v tele dvoumetroveho drevorubce. Skoda ze filmu chyby vetsi rozpocet, ktery je citelne znat, protoze scenaristicky je za vodou, ovsem vyprava na me pusoby az prilis studiovym dojmem. . . Velka skoda, protoze potencial tu byl obrovsky. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Paráda. Jak už jsme u adaptací Micka Garrise zvyklí, tak takhle je natočeno i Svědectví. Od začátku to jde celé zvolna a postupně to bere obrátky až do konce, kde už lze atmosféru krájet. Velice povedené, ale za plný počet to není, jelikož občas se tam nevyhneme nějakým hluchým místům, které moc záživné nejsou. 80% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (19)

  • Scéna, kdy se Randallu Flaggovi obrátí ruka dozadu, byla docílena tak, že na jeho levou ruku byl nanesen make up tak, aby vypadala jako zadní část jeho pravé ruky. (TomikZlesa)
  • Scéna, ve které auto skoro přejede hlavu Nicka Androse, byla točena pozadu. (TomikZlesa)
  • Ve filmu si střihnou cameo Tom Holland jako Carl Hough (muž pracující s Trashcan Manem), John Landis jako Russ Terry (muž s vousem v poušti) a Sam Raimi jako Bobby Terry (muž který zabije soudce Farrise). (TomikZlesa)

Reklama

Reklama