Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Nádherná a svobodná kavalkáda nonsensů, satirických skečů a britsky vykutálených slovních a situačních hříček od pánů, jejichž jména znějí skoro jako jména svatých - John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michal Palin - doplněné animacemi velkého a divokého Terry Gilliama, zahajuje přehlídku odvážných, kteří souhlasili ocitnout se v jejich zářícím stínu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (444)

viperblade 

všechny recenze uživatele

And now for something completely different... Tak konečně jsem se dodíval na všechny Monty Pythony. Bylo to neuvěřitelné. Někdy jsem se zajíkal smíchy, (kurz sebeobrany proti ovoci, skeč s mrtvým papouškem, nebo extra dlouhým jménem), někdy jsem ovšem trpěl jak zvíře, (díl, který jsem absolutně nepochopil, byl, jak nějaký chlap jede na kole myslím do Ruska... to jsem vážně koukal, co na tom má být sakra vtipného...) Ty animované části byly u mně 90:10. V 90. % mě nudili, v 10. % jsem se fakt pobavil. Nicméně věřím, že v roce 69 to muselo slavit hodně velký úspěch a jsem překvapen, co všechno tenkrát BBC povolila vůbec odvysílat. Jinak nejoblíbenější Python je u mě samozřejmě Cleese. Jednak proto, že on fakt umí pobavit, jednak taky proto, že mě téměř nikdy nezklamal. Škoda, že v poslední sérii nebyl. Nápady totiž byly dobré, i jsem se zasmál, ale bez Cleese to fakt za moc nestalo. Celkové zhodnocení u mě vychází na pěkných 80 %. Určitě si zase někdy MP dám, ale až na to dostanu chuť. Až dostanu chuť na trhlý humor, který si nebere servítky. Nikdo by nečekal španělskou inkvizici! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chtěli bychom se omluvit za způsob, jímž jsou v tomto pořadu předváděni politikové. Nikdy jsme neměli v úmyslu naznačovat, že politikové jsou rozklepaní oportunisté, kteří se více starají o své soukromé války než o problémy vlády, natož jim podsouvat, že obětují důvěryhodnost, když se brání svobodné diskusi o životně důležitých problémech svou mylnou představou, že partajní jednota stojí nad blahem lidí, jež údajně zastupují. Rovněž nikomu nechceme sugerovat, že to jsou hašteřiví krhounci bez špetky zájmu o sociální problémy dneška. Rozhodně jsme nechtěli, aby je diváci považovali za nedůtklivou, prohnilou, sobeckou havěť, s chlupatýma nohama a s nadměrnou příchylností k alkoholu a k jistým jednoznačným sexuálním praktikám, jež mnohé lidi urážejí. Omlouváme se, vznikl-li snad takový dojem." Tato kombinace šesti geniálních mozků je vražedná pro intelekt normálního smrtelníka. Někdy nechápu, jestli jsou tak vtipní nebo jenom utekli z blázince, ale bavím se u jejich hovadin vždycky. Teda vždycky ne, ale to je přece moje chyba, když nepochopím vtip. On tam totiž někde je. Jen ho najít. To je pak skvělej pocit. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jsem vyšokován. Humr z pekel vylezl z mé obrazovky a vysál mi mozek. Byla vymezena hranice: Zde je Python a vše okolo...je někde hluboko pod ním. Akorát mám stracha, že mi praskla pojistka smíchu a od teď mi vše bude připadat...takové nějak málo ztřeštěné. Přeci jen jsem nečekal takovou španělskou inkvizici. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Monty Pythons sú nesúroda šestica pánov, ktorý trefným spôsobom kritizujú, parodizujú a zosmiešňujú každý jeden aspekt obyčajného života, poctivú prácu a vzťahy nevynímajúc a robia to spôsobom aký je nenapodobiteľný a čertovsky vtipný. Existuje veľmi málo serálov, ktoré dokážu byť tak skvelo nad vecou a hlavne takých ktorý systematicky rúcajú zábrany nášho vedomia o tom čo je vtipné, alebo nie. Týmto pánom sa to nejako podarilo. Všetko je to podfarbené grotesknými a nadnesenými animáciami Terryho Gilliama, ktoré tvoria určité Intermezzo k všetkých skečom a príbehom, ktoré sú tu odprezentované. Veci ako španielská ikvizícia, MR. Neutron, ministry of the silly walk, tvoria len hŕstku kultových skečov, ktoré ma neskutočne pobavily a spríjemnili nejedno popoludnie. Všetky 4 série označujem 100% aj keď priznám sa že abscencia Johna Cleesa v 4 sérií bola badateľná a niečo tomu ako celku chýbalo. Kráľovská zábava, ktorú skutočne ocenia ľudia, ktorý si vedia spraviť srandu z čohokoľvek. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ve své době nepochybně neuvěřitelná mrda. V dnešní době... To samé! 45 dílů naprosté geniality a typického britského humoru, který je zde dotažen do naprostého maxima (It´s!, And now for something completely different) a k tomu desítky nezapomenutelných skečů (of Ulm, Killerjoke, Mozart zabiják krys, Nosní gramofon, Ministerstvo švihlé chůze,...). Jednoduše jeden z nejlepších a nejzábavnějších seriálů všech dob. 100% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (28)

  • V úvodní znělce pořadu hraje americký vlastenecký pochod "Liberty Bell" od Johna Philipa Sousy. Skladbu vybral autor úvodních animací Terry Gilliam. (Nihlathak)
  • Seriál se umístil na pátém místě v žebříčku "Top 25 kultovních TV pořadů všech dob" amerického časopisu TV Guide. (don corleone)
  • Ve skeči s teorií o brontosaurech se objevil obraz dinosaura od českého malíře a ilustrátora Zdeňka Buriana. (D.Moore)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

13.10.2006

To, že absolutní vetšinu kadeřníků tvoří masoví vrahové s vážnými psychickými problémy, všichni dobře víme už od dob Monty Pythonů. Bohužel, mnozí z nás tento alarmující fakt ještě i dnes berou jen… (více)

Reklama

Reklama