Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Ze začátku docela zdařilá parodie na mayovky ztrácí zhruba v půlce svůj náboj, a zatímco v první půlce připadal zhruba jeden trapný vtip na čtyři skvělé, tak v druhé půlce se ten poměr obrátil. Je to škoda. Ale i tak se jedná o dobrou komedii, u které se dá zasmát a která dokazuje, že i v Německu se trochu humoru dá najít ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená parodie na veškeré Mayovky a westerny (Tenkrát na západě, ...). Moc nerozumím, co Vám komu na tomto přišlo trapné, ale Váš problém, ne můj. Komedie se maximálně vyhýbá, jak je teď moderní, fekálnímu a sexistickému humoru, což u mě zvedá o 2*. V porovnání většiny "vtipů" ze Scary movie či Disaster movie a podobných trapáren jde o skvost a film o dvě až tři třídy výše. Doporučuji, opravdu. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +úžasná a trefná parodie, hudba, atmosféra westernového prostředí a vinetuovek, Uši, Ranger, Abahači a spol., český dabing je slušnej -hudební a taneční vsuvky, napoprvé rodiče od filmu odešli po 10 vteřinách, tentokrát vydrželi jen 10 min/// I z toho posledního záporu je patrné, že bych film asi skalním fanouškům nedoporučil. Podle mě se však jedná o povedenou parodii na Vinetuovky a podobné filmy (Tenkrát na západě). Něco ze scének je trapnější (indiání), nadrhuhou stranu, podstatné množství je trefných a zároveň vtipných. A jak mám rád původní filmy, tak mi tento nevadil a pěkně mě pobavil, takže z něj mám dobré dojmy/// Celkem 72%/// ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo řekl, že mě naprosto rozseká německá (rozumíte? NĚMECKÁ!!!) parodie, tak mu řeknu, že je blbec. A po shlédnutí tohoto bych šel, klekl si před něj, posypal si hlavu popelem, případně pomazal obličej čímkoliv by si přál, a pokorně bych se mu omluvil. Tohle je naprostý masakrální nářez, od kterého by se měli učit soudobí hollywoodští tvůrci parodií. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Každý "Vinnetou" skýtá pro natočení parodie nepřeberné množství úžasného materiálu. Kdyby se takový film jak se patří vyvedl, byla by z něho na 100% komedie roku, ne-li desetiletí. "Manitouova bota" však takovým filmem není. Jedním slovem: Nevyužité. Nicméně růžovoučký Vinetač na ranči Pudřenka nemá chybu.;-) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Když Abahachi (Michael Herbig) ukazuje Rangerovi (Christian Tramitz) fotografii svého otce, ukazuje Pierra Brice, který ztvárnil Vinnetoua ve stejnojmenné filmové sérii. Abahachi povídá Rangerovi, že jeho otec uměl velmi dobře mluvit francouzsky, ale nikdo neví, proč. Pierre Brice je Francouz. (dinamit_1)
  • Kůň "Jacqueline" je ve skutečnosti hřebec. (dinamit_1)

Reklama

Reklama