Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Manitou's Shoe

Komedie / Western
Německo, 2001, 81 min

Režie: Michael Herbig
Hrají: Michael Herbig, Sky du Mont, Marie Bäumer, Gerald Alexander Held, Rick Kavanian, Christian Tramitz, Natalia Avelon, Oliver Wnuk, Diana Herold, Anke Engelke

komentáře
galerie
diskuze
 ve filmotéce
v bazaru
Na DVD od:26.07.2004MagicBox

Obsah:

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika...   (oficiální text distributora)

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele Tosim ****

Říkáte si, že už máte dost těch chalanů, děvčat, nebo tak, který to chtěj pořád, pořádně, popořadě či furt? Německá kinematografie asi nikdy nebyla nic moc, ale tuhle parodii můžu doporučit. Není to parodie na jeden film, ale na vícero a nejlepší je IMHO ta na Tenkrát na Západě. Film má vtip, spád, obstojný scénář, nadprůměrnou výpravu a několik vtípků má opravdu hodně, ale hodně dobrou pointu. Fekálních fórů je ve snímku kupodivu jen velmi malé zastoupení. Ovšem pokud vám "filmové mayovky" nic neříkají, odečtěte si...víte co? Odečtěte si, kolik chcete ;-)

profil / všechny komentáře uživatele Gemini ***

Některé gagy jsou na totálních 100 per cent (v čele se super perforator song), jiné by neobstály ani v Lucky Lukovi. Film vlastně selhává, pokud jde o vedlejší dějovou linku, Šošoni jsou vyloženě trapní a pobaví možná tak nenáročného diváka typu vašeho otce. A co se Dimitrije Stombakise týká, ten má za celý film dva dobré momenty, a to je dost málo. Nevyváženost je hlavním kamenem úrazu, a kodrcáte se přes něj, podobně jako zjara na našich silnicích, celou cestu, od úvodních titulků až po ty závěrečné. Výprava rozhodně nadprůměrná, hudba taky v duchu parodování klasik i "klasik" slušná, u mě převážily pozitivní dojmy...ale do čtyřhvězdičkové skvadry se Manituova Bota nedostane, na to by potřebovala pár střihačských zásahů a sem tam něco přetočit. Ale i kdyby pro nic a nikoho jiného - kvůli ultrapadouchovi Santa Mariovi musíte Manituovu Botu vidět.

profil / všechny komentáře uživatele Malarkey *****

Absolutně nic jsem od toho nečekal, maximálně to že se němci jako obvykle ztrapní. Už začátek, kde je ořezávátko na šípy nebo jak indiáni natírají týpý mě dostalo. A pak že neexistuje někdo kdo vzdoruje triu Abrahams + Zucker + Zucker. Na to že je to jejich opravdu první parodie je to velmi slušné. Jako teplej indián a ranč Pudřenka to je fakt nářez. Zatím jeden z nejlepších německých filmů vůbec.

profil / všechny komentáře uživatele Rob Roy **

Základní nedostatek každé komedie - není to vtipné. Sled předvídatelných scének, hodně laciná výprava ( to ale pravděpodobně úmyslné, ve stylu filmových mayovek ). Párkrát jsem se zasmál, ale to je všechno. Žádná nezapomenutelná scéna se nekoná.

profil / všechny komentáře uživatele Boss321 ***

Ani nevím za co jsou ty tři hvězdičky, ale musím říct, že jsem se bavil opravdu dobře :)))......

profil / všechny komentáře uživatele DaViD´82 ***

Docela překvapivě snesitelná záležitost, která je lepší než-li některé pozdější filmové adaptace Mayovek. Nachází se zde pár vskutku trapných gagů, ovšem ty jsou naštěstí vyváženy i několika geniálními nápady. Na většinu stopáže snímku zbývá solidně průměrná parodie na adaptace děl Karla Maye s několika odkazy na jiné snímky.

profil / všechny komentáře uživatele tron ***

„Ale veď vždy si hovorila, že až budeme veľkí...“ – „Ale 169 nie je veľký." Servus. Manitu je mi svedkom, že nemám rád nemeckú kinematografiu, ale táto podarená paródia ma dostala. Ak ste už dlhší čas nevideli niečo pubertálne a radi by ste, neváhajte. Niektoré vtipy sa podarili a dve muzikálové scény si pustíte niekoľkokrát za sebou. Nechýba charizmatické, komediálne a pohybovo nadané herecké obsadenie nielen titulných postáv (vlastne sa nemajú radi, ale kedysi si omylom zachránili život a tak sa z nich podľa tradícií museli stať pokrvní bratia), ale i extrémne prehriateho majiteľa ranča Pudrenka. Viac na mojom ex-blogu: ivokucera.blog.sme.sk/c/168443/Manituova-topanka-60.html

profil / všechny komentáře uživatele T2 ***

Rozpočet DEM 7miliónovTržby Celosvetovo 75,611,875║ Nie je to zrovna taká zbesilá jazda aká by sa po veľkom úspechu v Nemecku($64,221,213) dala čakať ale ten svoj účel parodovať Winnetua a iné westernové počiny, si to v určitom hladisku spĺňa. Vtípkov tam je pomerne dosť ale tých čo skutočne rozosmejú či potešia len za hrsť, určite by bolo čo ešte na tom zlepšovať ale čo môžeme čakať od dosť priemerných Nemcov, čo sa produkcie filmov týka. Michael Herbig nie žiadne zázračné dieťa, ktoré by spravilo prielom do sveta, aj keď nápady to teda má len bolo by fakt treba k tomu aby to bola smršť svižnejšieho režiséra, on nech radšej ostane na scenáristickej stoličke, tam mu to viac pristane.

profil / všechny komentáře uživatele B!shop *****

Nejlepsi parodie poslednich let.

profil / všechny komentáře uživatele Shit ***

Me to zas tolik nevzalo, par dobrych vtipu tam bylo, ale myslim ze jsou lepsi komedie

profil / všechny komentáře uživatele Tuxedo **

Snaha byla, ale dalo se z toho vytřískat mnohem víc.

profil / všechny komentáře uživatele berg.12 ****

Tohle se prostě Němcům docela povedlo. I když občas film klesne pod laťku inteligentního humoru, je to parodie, takže promíjím. Pár vtípků bylo opravdu povedených a film ctí nejen svůj originál, ale tu a tam si vkusně vypůjčí třeba i Leoneho. Na takového "Limonádového Joeho" nemá ani omylem, ale marně vzpomínám, kolik lepších westernových parodií (a v poslední době parodií vůbec) jsem viděl.

profil / všechny komentáře uživatele Tyler ***

Ulítlost první třídy se skutečně neskutečnými gagy, postavami a muzikálovými čísly. Infantilita "Manituovy boty" je sice do nebe volající, ale co naplat - smějete se a smějete a smějete. Někdy to sice trochu zaskřípe a závan trapnosti shodí tenhle film k celkovému průměru, přesto jsou Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger opravdu důstojnou inspirací pro slavné příběhy Karla Maye :)...Btw indiánský rap je cool.

profil / všechny komentáře uživatele Darren **

Parodie od našich západních sousedů na jejich vlastní výborné indiánky. Bohužel parodie velice nevtipná, legračně zahraná a neoriginální. Hudba buď vykrádala staré známé motivy z jiných indiánek, nebo se v horším případě do prostředí vůbec nehodila a scénář je neoriginální až to bolí. Neříkám, že se nenašlo pár slušných vtípků, ale na jeden vtipný připadá deset nevtipných, trapných či bohužel příliš často vyšumnějících do prázdna. Pokud je toto vrchol německé parodie, pak radši nechci vidět ty kousky, jež na tento vrchol nedosáhly.

profil / všechny komentáře uživatele LIVINGDEAD ***

Dávám 3 * za teplého indiánského bratra z ranče Růžové pudřenky! Ten byl excelentní a k popukání! Ovšem, kdyby ve filmu tato postava nebyla, tak je to monstrózní NUDA !!!!!!

Hodnocení uživatelů:
kOCOUR ***