Reklama

Reklama

Dempsey a Makepeaceová

(seriál)
  • Velká Británie Dempsey & Makepeace (více)
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1985–1986), 24 h 46 min (Minutáž: 44–96 min)

Tvůrci:

Tony Wharmby

Hudba:

Alan Parker

Hrají:

Michael Brandon, Glynis Barber, Ray Smith, Tony Osoba, Nick Brimble, John Terry, Caroline Bliss, Simon Crane, Mark Ryan, Gaby Dellal, Amanda Pays (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Televizní seriál Dempsey a Makepeaceová natočila v letech 1984–1986 televize LWT na popud diváků pod dojmem úspěchu seriálu Profesionálové. Jeho děj se odehrává v Londýně, kam v rámci policejní výměny přilétá poručík N.Y.P.D. James Dempsey. Je přidělen k zvláštnímu oddělení policie SI-10 pod velením detektiva superintendanta Gordona Spikingse, kde je mu jako partnerka přidělena seržantka Harriet Makepeaceová. Titulní postavy ztvárnili Michael Brandon a Glynis Barberová, kteří se v reálném životě v roce 1989 stali manželi. (Česká televize)

(více)

Recenze (218)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Dneska už legendárny britský seriál, ktorý zafungoval vďaka skvelej dvojici M. Brandona a G. Barbera. Tých na poli vedľajších roli skvele doplnil R. Smith, ktorý v roli Spikingsa exceloval. Keď hľadáte nenáročný krimi seriál so sympatickými postavami, kde nechýbajú dobré hlášky a má „starý feeling“, tak ste na správnom mieste Na nostalgiu je tento seriál dobrý a nie príliš dlhý. Úvodný soundtrack postupom času sa stal klasikou. P.S.: Seriál mal veľmi dobrý slovenský dubing. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Musel jste zabít pět chlapů? Nemohl jste zabít jednoho a čtyři zranit?" Bývaly časy, kdy jsem chtěl bejt drsnej jako poručík Dempsey a zároveň si užívat výměnu tělesných tekutin s dokonalou seržantkou Makepeaceovou. Teď už jsem velkej, ale do poručíka mám stále stejně daleko a nic podobnýho seržantce mou postel taky nikdy nenavštívilo. Nevadí. Já nezávidím. Já se jen bavím a to mi s touhle dvojkou jde velmi dobře. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Londýnská víkendová televize vytvořila v sedmdesátých a osmdesátých letech řadu normožánrotvorných seriálů. DEMPSEY A MAKEPEACOVÁ tvoří vedle PROFESIONÁLŮ další z této pozoruhodné řady. I při zřetelném oslabení "nadžánrových" prvků ve srovnání se starším seriálovým bratrem toho zůstává dost; "koukatelnost" rozhodně ani tady nepřichází zkrátka. Konfrontace mužského a ženského myšlení a cítění, britské kultivovanosti a americké drsně sympatické přímočarosti je zdrojem neutuchajících gagů, jejichž páteří je vzájemné postupné sbližování odborné, lidské i partnerské. Aristokratická policistka s plebejským vzezřením umí být i distinguovanou dámou z vyšších kruhů, i vlídnou a taktní přítelkyní svých někdy velmi problematických blízkých žen. Její sociální i etické cítění je mimořádné a nadané darem kultivovat své okolí. Mění a vyvíjejí se oba, více však Dempsey, postupně slevující ze své chlapácké pózy; sbližuje se a podléhá Harrietinu osobnostnímu kouzlu. Červánky současného stavu tehdy dovršované ženské emancipace (ve Francii obdobný typ postav zvládala např. Girardotová, v některých rolích také Deneuevová nebo Ardantová) nalezly v sličné, Thálií bohatě nadané Jihoafričance přímo svou symbolickou inkarnaci. Vystupňovaná "akčnost" seriálu je vyvažována kulturností jeho hereckých protagonistů i rolí, které zastávají. Nejen pro minulou, nejen pro současnou, ale zřejmě i pro budoucí generace stále vděčných diváků. ()

Kotol 

všechny recenze uživatele

Keby sa v kolonke žáner objavilo okrem "Akční/Drama" aj "Komedie", tak tomuto kultovému seriálu, ktorý ako jeden z mála československých dabingov môžem sledovať aj v slovenčine, nemôžte dať menej ako 4*. Rozhovory oboch hrdinov sú (miestami extremně) vtipné, páradne provokačné z pohľadu oboch pohlaví a pritom súčasne celkom ľahko uveriteľné aj v "praxi". Nadčasový Makepeacovej sexepeal a drsne vtipný a vtipne drsný americký megatýpek Dempsey sú dvojička, ktorým začnete od začiatku fandiť v osobnom, pracovnom i reálnom živote. ()

vox_populi 

všechny recenze uživatele

funguje to na 100% i po 34och rokoch!!!...a určite to nie je len tým najlepším dabingom v celej histórii Č-S dabingu...len dve veci mi tam vadili - nažehlené puky na džínsoch a židovská svadba v predposlednom dieli (dcéra klenotníka-zločinca si brala syna šéfa filmovej produkčnej spoločnosti Warnera) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Seriál sa pôvodne vysielal na Slovensku aj v Česku v slovenskom znení (réžia Ján Šuda, ČST/STV 1989-1992). Až v roku 2002 vznikol český dabing (réžia Jiří Kvasnička, Česká produkční 2000 a.s.) a od tohto roku sa už slovenské znenie na českých okruhoch nevysiela. (Piri)
  • Představitelé hlavních rolí Michael Brandon a Glynis Barber jsou ve skutečném životě od listopadu roku 1989 manželé a mají syna Alexandra. (Krouťák)
  • Glynis Barber (Makepeacová) nemohla v dobe natáčania vyjsť z domu bez toho, aby ju neobklopil dav fanúšikov a ženy pre zmenu chodili do kaderníctva, aby sa nechali ostrihať po jej vzore. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama