Reklama

Reklama

Euforie

(seriál)
  • USA Euphoria
Trailer
USA, (2019–2025), 25 h 15 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira, Lukas Gage, Maude Apatow, Angus Cloud (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer

Recenze (212)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Rue a Jules jsou jedny z nejlepších seriálových postav, jaké jsem kdy viděl. Skvěle napsané, skvěle zahrané, tak autentické a sympatické, že mě jejich příběh prostě přilepil k obrazovce, měl jsem s nimi radost a bál jsem se o ně... Navzdory tomu, že se to vše odehrávalo v naprosto jiném světě, než který já obývám. Ale mazaný je celý seriál, který diváka na jednu stranu jakoby zahlcuje traumaty, nahotou a drsností, ale na druhou stranu ukazuje, že nic z toho není jen pro efekt, není to žádná povinně zahrnutá škatulka teenagerského žánru, protože všechno má smysl a především také nějakou, v minulosti skrytou příčinu. Jedním z největších trumfů Euforie je to, jak zachází s transgender postavou, na kterou vlastně absolutně neupozorňuje a kterou nechává prostě žít, smát se, milovat.... To se mi zdálo přímo krásné. Nerad bych ale zapomněl na to, jak seriál vypadá, protože je plný krásných záběrů a má skvělou hudbu. Ze všech epizod kvalitativně vyčnívá čtvrtá, nesmírně hravě natočená a odehrávající se během pouti, kde se stane spousta důležitých věcí, stoprocentně napínavých i cynicky vtipných. Podobný spád měla ještě epizoda č. 6 na halloweenském večírku. Těším se na druhou řadu!______Druhá řada je ještě lepší než první! Vyniká z ní obzvlášť pátá epizoda, která patří k tomu nejsugestivnějšímu, co jsem v poslední době viděl, nicméně to, co se děje v ostatních, také rozhodně není žádný seriálový standard. Líbí se mi, jak se postavy vyvíjejí, ačkoliv tedy není vždy (respektive skoro nikdy) úplně radost to sledovat, nicméně tu dusnou atmosféru dokáže Sam Levinson několikrát shodit nečekanou černohumornou situací, a za to jsem mu pokaždé děkoval. Jsem rád, že druhá řada neskončila takovým otazníkem jako ta první, ale neznamená to, že bych třetí nechtěl vidět hned. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kde většina seriálů pro teens v čele s 13 Reasons Why jen nesměle přešlapuje před hranicí, kterou v televizi není možné překročit, tam Euforie ani nebrzdí a pokračuje vesele dál. Levinson rozhodně umí a za stylovou poctu Fincherovi by zasloužil ověnčit cenami. Duo Rules navíc strká do kapsy všechny na zakázku dělané charaktery, s kterými se po startu kampaně MeToo roztrhl pytel. S1: 100% S2: 95% ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Je to dost rozporuplný seriál. Z počátku se jedná o takřka čistý odpad, už jenom z toho důvodu, že něco takhle trapného a nízkého je vzorem a majákem morálky pro dnešní mladé. Ale pokud se od toho oprostím, tak polovinu času se reálně vůbec nic neděje. Jsou tu předlouhé záběry lidí, jak chlastaj, jak někam jedou, jak tancujou, jak fetujou, jak šoustaj, jak koukaj, jak brečí, jak hrajou na hudební nástroj, jak sedí atd. a děj se vůbec nikam neposouvá. Autoři si vůbec nelámou hlavu, že tím zabijou klidně skoro celý díl a je to děsná nuda. Pro mě je nekonečnou záhadou, že něco takového baví dnešní mainstream. A když už se náhodou o něčem diskutuje, obsah rozhovorů je obvykle dokonale banální a řeší se pouze ty nejjednodušší a nejvíc zvířecí otázky lidské existence. Takže v tomhle asi dost realistické. To se dostáváme k charakterům. Samostatná kapitola. Ze všech charakterů, co se tu vyskytují, jsem netoužil po jejich okamžité smrti asi u tří. Mám s charaktery problém často, ale že by v jednom seriálu bylo takhle mohutné množství čisté demence, tuposti a nadměrečného sebevědomí, to se jen tak nevidí. Na druhou stranu má ale seriál i své podstatné klady. Hodně mě baví experimentování s formou a časem. Seriál zasahuje překvapivě mnoho žánrů. Je velmi hravý. Má dobře vybranou hudbu. Druhá půlka druhé série také konečně přinesla dlouho očekávaný dějový tah na branku, kdy se jednotlivé charaktery vytříbřily a i ty nesnesitelné začly mít svůj prostor, který mě i trochu zajímal. Po druhé sérii mi přijde seriál kvalitně uzavřený, takže myslím, že není nutno točit a sledovat dál. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo eufória, neviem prečo taký gýč, neviem prečo také vysoké hodnotenia. Priveľa postáv, navyše nevyužitých, a tie posledné dva diely prvej série boli samé bla bla bla bla bla............ Takže som tie "psychologické" a pseudofilozofické drísty preklikala. Scenáristu asi vyhodili z psychológie, ak sa tam vôbec dostal, potom z filozofie a možno aj z niekade inde, tak všetku svoju frustráciu vypľul na klávesnicu notebooku, následne sa na ňu vyšťal, a potom si vyhonil na obrazovku. No a čo, že sa tam vykecáva transka, ktorá ani nevie, aké pohlavie vlastne chce byť, či aké pohlavie šukať, a vlastne vôbec nevie, čo chce? Odkedy je takýto seriál dobrý? Nie je to nič iné ako Beverly Hills 902 10 v dnešnej dobe. Tie "múdrosti" pre "násťročných" pretkané celým seriálom ma fakt srali. Nehovorím, že herectvo nebolo dobré, za to tá jedna. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (85 %): Oceňuju počiny, které vypráví o tématu, se kterým se vlastně ani trochu nedokážu ztotožnit, ale díky impozantnímu zpracování mě dokážou naprosto pohltit. Přesně to jsem cítil z Euforie. Bál jsem se, že budu sledovat nějakou rádoby cool artovinu o spratcích, co fetujou, ale postavy jsou tak skvěle napsané, že jsem se až sám divil, jak mi vlastně všichni byli sympatičtí. Navíc je to ve všech ohledech opravdu působivá i odvážná filmařina plná invence a nepředvídatelnosti. Pravdou však je, že seriál ve druhé polovině občas lehce ztrácel dech a do naprostého nadšení mi ještě trochu něco chybělo. A od finále jsem čekal opravdu víc. Každopádně solidní 4* a velká natěšenost na druhou řadu. ()

Galerie (346)

Zajímavosti (30)

  • Scéna, v ktorej sa Rue (Zendaya) a jej mama (Nika King) hádajú, je celá improvizovaná. (dwdb)
  • Škola, do které chodí hlavní postavy seriálu, je Ulysses S. Grant High School v Los Angeles a natáčel se zde například videoklip k písni Back to School (2000) od skupiny Deftones. (Punisher)

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama