Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi 50. až 70. let minulého století. Honza Steiner nebyl žádný drsňák ani grázl. Byl to jen kluk, který měl smůlu, že se ocitl ve špatnou dobu na špatném místě. Na šikmou plochu se dostal shodou nešťastných osudových náhod. Výchovu Honzovi poskytly dětské domovy, pasťáky a nakonec kriminál. Vedl dlouhou, nevyhlášenou a pravidly právě neoplývající válku s důstojníkem veřejné bezpečnosti. Konflikt vyvrcholil zinscenovaným honem na Honzu, který nešťastně zastřelil svého úhlavního nepřítele a byl za to odsouzen k trestu smrti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

zigy 

všechny recenze uživatele

Dolanský je tady ještě ušák, přesto balí Vlasákovou, a jak víme z reálného života, povedlo se mu to...ve film ovšem velmi originálním způsobem....postavě Vlasákové se lze jen divit....film jako takový je velmi ZMATENÝ a vypravěč - Hádek je dost divný, a tak je těžké se s někým identifikovat, zvlášť když ústřední Dolanský taky není zrovna extra sympaťák, i když režisér se nám vehementně snaží říct, že za to prostě nemůže...Velká inspirace francouzským filmem Dva muži ve městě, kdo nezná a líbil se mu tenhle film, tak jasná povinnost!:) Jinak čistá deprese, nespravedlnost a zmar, a Landa k tomu složil fakt hodící se smutnopěknou písničku. ()

jessic 

všechny recenze uživatele

Na televizní poměry profesionálně zpracovaný film se silným tématem. Drsný příběh podle skutečné události s tíživou atmosférou 50 až 70 let, skvělé exteriéry, propracované charaktery i vedlejších postav, vynikající hudba, výborný Dolanský v roli rebelujícího mstitele a stejně dobrý Motloch v roli zákeřného policajta. Ve filmografii pana režizéra Jiřího Svobody jeden z nejlepších kousků. ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Čistá práce. A i když by se nemělo rýpat v minulosti, tak je to jeden z dalších důkazů, že je potřeba minulost stále připomínat ... aby někteří nezapomněli. Landa hudba. Scénář napsal život. Kamera, herci a Dolanský je frajer ... ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výborný film, ani se nechce věřit, že se jedná o pouhé televizní dílko. Ještě velmi mladý Jan Dolanský v hlavní roli přímo exceluje a tragický příběh podtrhuje hlas vypravěče. Přitom vše zůstává v civilní rovině, nehraje se na city ani na přehnané scény. Po závěrečné Landově písni v hlavě zůstává mnoho pocitů. Je dobře se zamýšlet nad minulostí a nechtěnými osudy lidí, kteří se neprovinili ničím jiným, než že se jen špatně narodili. ()

WUTEN 

všechny recenze uživatele

Ještě že jsem si nepřečetl dokonce oficiální text distributora, to bych věděl jak to skončí, takhle mě to aspoň trochu překvapilo. Nemůžu vědět do jaké míry to bylo natočeno podle skutečností, slyším o tomto člověku poprvé a jsem si jist že takových případu bylo jistě spousty. Některé scény mi přišli opravdu přehnané jako z nějakého akčního béčka. Dobré herecké obsazení a výkon, když vidím režie: Jiří Svoboda, vím že to bude stát za to, spolu s filmem Jen o rodinných záležitostech jsou to jeho dva nejpovedenější kousky od roku 1990, za mě 4*. ()

spawnxp 

všechny recenze uživatele

"Tolik k úloze osobnosti v dějinách..." Jeden z nejlepších filmů o zákonitostech "moderního" světa co znám - zde v reáliích českejch 50-tejch let. Možná je příznačný, že to natočil bejvalej "bolševik", takto vynikající režisér. Slušná nevtíravá muzika. Plná palba: 5/5 ()

Mainer 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi fakt líbilo i přes pár chyb ve filmu... Ten soundtrack to přitom neuvěřitelně drží! A dělá totální atmosféru filmu.. Celou dobu jsem si říkal, že to není možný, že je to snad Landa a fakt! Musím si ho pustit ještě jednou, nestihl jsem začátek... Ale je tam jakási nepopsatelna neuvěřitelná hloubka. Nikdo moc neví, co všechno se komu přesně honí v hlavě, natož Dolanskymu... ()

vykyn 

všechny recenze uživatele

Na TV film velmi slušné.Klidně to mohl být celovečerní snimek.Přesto se mi to zdálo,ne uplně dobře natočené.Bez ladu a skladu,spousta zcectných zápletek a postav.Ale jako tv film velmi nadprůměrný. ()

Trescha 

všechny recenze uživatele

Nooo takové silnější tři.Na to že snímek je televizní tak je to hodně vysoký nadstandard.Ovšem nemůžu si pomoct Jan Dolanský sice hrál výborně,ale pro mě má prostě stále to maniakální vzezření ze Sametových vrahů,ale jistě je to jen můj subjektivní pocit,takže.. ()

Drky 

všechny recenze uživatele

No tak já musím hodnotit vysoko i proto, že jsem si v tomto filmu zahrál jako komparzista a ležel jsem v pasťáku na poschoďové posteli pod hlavním hrdinou, když ho přišli šikanovat mazáci zdejšího ústavu. Pak jsem se tam ještě objevil na nádvoří. Film mě opravdu dostal jak svou atmosférou tak vykreslením doby ve které se odehrával do níž skvěle zapadly herecké postavy. Hlavního hrdiny mi bylo hodně líto a to břímě věčného otloukánka sem nesl s ním. Bohužel no, bylo to prostě kdysi tak. Jediné mínus tohoto filmu je to, že jsem si jako komparz musel ostříhat své dlouhé vlasy takříkajíc na skína a pak jsem za to dostal ubohé 4stovky.:-) Hodnocení 4* a 85% ()

WikingVik 

všechny recenze uživatele

Silný příběh podkreslený hudbou, která k němu opravdu padla. Pokud jste na pravém místě v pravý moment, je to fajn. Ale pokud jste ve špatný moment na špatném místě, je to vážně blbý. Když se k tomu přičte i dlouhá řada bezpáteřních zmetků, můžete být rádi, že nejste předlohou tohoto příběhu. ()

90125 

všechny recenze uživatele

Príbeh je fajn, beriem. To bolo o niečom. Ale technicky príšerné. Hlavne zvuk. Kompresor, ktorým zvuk tohoto filmu nejaký umelec prehnal, ten zvuk úplne zničil. Samý šuchot, buchot, Brunclík (ruchový postsynchron), kompresorom vytiahnutý do nuly. Ako spravodajské standupy v niektorých mizerných televíziach. Tým ide zrozumiteľnosť do prdele. Trúfam si tvrdit, že česky rozumiem, ale v tomto filme som mnohým vetám nerozumel. A kamera teda tiež nič moc. Je mi jasné, že televízia si nemôže dovoliť velké celky, ale prečo natočili tzv. akčné scény len vo veľmi úzkych záberoch a širší záber nepridali, takže čo sa stalo prakticky nebolo vidiet, tomu nerozumiem. Asi preto, že to spraviť nevedeli. Celkom by som bol za, natočit tento príbeh ešte raz, poriadne. 54 % ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

K 5* mne sváděl bonus v podobě hudby Dana Landy (muzikál Tajemství), nádherná Lenka Vlasáková, to že je to dle skutečných událostí a výkon Jana Dolanského. Jestli bude chuť shlédnout snímek znovu a já věřím, že aspoň z uvedených důvodů bude, popřemýšlím nad 5*. Ale přeci jen musím být spravedlivý a jsou díla na 5* automaticky a bez diskuzí. ()

Nick321 

všechny recenze uživatele

Pro mě skvělý ponurý tragický příběh o klukovi, který měl tu smůlu, že se narodil jako poloviční Němec do českého pohraničí a dětství mu začalo na konci války, po nechvalně známých Benešových dekretech. Cokoliv se v pohraničí stane, je přičítáno za vinu Němcům, bez ohledu na to, jestli jsou slušní nebo že s nacisty neměli nic společného. Útěkem Honzova otce do zahraničí, při kterém zastřelil pohraničníka, se vše odstartuje, mámu a Honzu od sebe režim odtrhne, Honzu umístí do dětského domova, kde jsou malí kluci po večerce znásilňováni a Honza se jen chce odtamtud dostat pryč. Neúnavně se snaží utíkat, ale vždy se něco nepodaří nebo ho někdo udá. Tak začíná válka mezi Honzou Steinerem a oficírem Charvátem, který mu dělá ze života peklo, jak to jen jde. ()

aluneh 

všechny recenze uživatele

Film inspirovaný skutečným příběhem vždy dokáže nadchnout, obzvláště s tak dobrým hereckým obsazením jako má tento. I děj je poutavý. Po celou dobu děje, se opravdu něco ,,děje ''. Výborný výkon Jana Dolanského jako stále nepoučitelného přestupkáře a přesvědčivý výkon urputného policisty Charváta v podobě Petra Motlocha opět dokazují, že česká kinematografie má co nabídnout, i když by to mělo být jen v podobě TV filmu. Film má také dobrou výpravu. Lokality natáčení jsou odpovídající a působí věrohodně. Taktéž kamera je příjemná. Celkovým dojmem na mě tento film působil zajímavě, poutavě a s pro mě důležitými dobrými herci. Skvělý odrazový můstek pro budoucí, dnes již slavné tváře, jakou je například Jan Dolanský či Igor Bareš. ()

nicolas14 

všechny recenze uživatele

Na tv. film určitě nadstandardní, mělo to příběh, dramatičnost, napětí, akci. Dolanský mě opět přesvědčil, že na role 'mladých mužů na šikmé ploše' prostě nikoho lepšího nemáme. ()

Reklama

Reklama