Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident se rozhodl vyhlásit nekompromisní válku terorismu, a to všude, nejen tam, kde přímo ohrožuje Spojené státy. Prvním krokem této politiky je zatčení samozvaného prezidenta, generála Radeka. Odvetný úder teroristů však na sebe nenechá dlouho čekat a zasáhne velmi citlivý bod. Zločincům pod vedením psychopatického Ivana Koršunova se podaří proniknout na palubu prezidentského letadla Air Force One, zmocnit se celé prezidentovy rodiny a žádat Radekovo propuštění. Zpočátku nikdo, ani teroristé ani vláda USA, netuší, že kapsle, v níž měl uniknout před únosci prezident, je prázdná. Odvážný prezident se po zvážení všech pro a proti rozhodl zůstat na palubě letadla a pustit se s teroristy do boje. Zpočátku má na své straně bojové zkušenosti z Vietnamu, moment překvapení a odhodlání zachránit rodinu. Zdá se však, že jeho šance na vítězství jsou minimální. Marshallovi se podaří spojit s krizovým štábem Bílého domu. Potvrdí, že je odhodlán bojovat, a nařídí neustupovat požadavkům únosců. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Moje soukromá úchylka. Wolfganga Petersena mám jako režiséra rád, ať fabuluje v Nekonečném příběhu, ať črtá syrovou atmosféru v Ponorce, ať věší bulíky na nos v tomhle akčním „amerikánském“ dobrodružství. Já Harrisonu Fordovi toho jeho nekonvenčního prezidenta a akčního hrdinu v jedné osobě prostě žeru i s navijákem. A stejně tak žeru tu atraktivní peripetii s uneseným prezidentským letadlem. Nic víc než klasická americká akce „we are the best a všichni nám jdou po krku“, ale setsakra dobře natočená a koukatelná. Reprezentant svého žánru se vším všudy. To beru! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Film, po jehož skončení jsem si amerického prezidenta zařadil po bok těch největších super-hrdinů stříbrného plátna nebo sportovního světa, hned vedle Batmana, Spider-Mana, Supermana či Tomáše Součka. Snad ještě větší vlastenecká nálož, než ve Dni nezávislosti, ale Ford je skvělý, jako vždy a Oldman je správně šílený záporák. Mě tohle dynamické béčko pokaždé dobře pobaví, čtyři hvězdy úplně v klidu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Vypadni z môjho lietadla.“ Gary Oldman vie zahrať psychopatov lepšie (Leon), ale aj tak je vyrovnaným a dôstojným súperom pre úžasne nerealisticky dokonalého amerického prezidenta Harrisona Forda. Ich akčný i psychologický súboj je radosť sledovať a nechcem byť sprostý, ale občas to zaváňa až perfektnou Smrtonosnou pascou. K tomu presné obsadenie podporných roličiek (hlavne rázna Glenn Close ako viceprezidentka), skvelá výprava Air Force One, plno akčných scén a k tomu nejaké to napätie. Užite si tento prezidentský let, je to výborný akčný film. Bodaj by nie, za chrbtom Wolfgangovi Petersenovi stepovalo sebavedomé štúdio Touchstone Pictures, ktoré v druhej polke 90-tych rokov produkovalo množstvo bombastických akčniakov (Con Air, Vesmírna pechota...). Kino Považan NMnV 1997 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jásot krizového týmu, zasalutování vrchnímu veliteli ozbrojených sil a upřímné ocenění jeho skvělosti od podřízených proběhlo. Je čas jít sejmout dalšího teroristu, pane prezidente.. Petersen se buď zbláznil, nebo tímto způsobem zažádal o americké občanství. Hlava státu v podání Harrisona Forda byla v takovém laufu, že měla seskočit s padákem nad Irákem, přistát přímo v Saddámově paláci a tam vlastnoručně zlomit panu domácímu vaz. Poté, co by vrátila jeho zlato chudému lidu a přes noc nastolila demokracii, by přes poušť odcválala na velbloudovi směrem k základně NATO v Turecku.. Respekt Oldmanovi, jenž si jako jediný ze zúčastněných zachoval tvář a učinil to místy nechtěně směšné utrpení snesitelnějším. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No tak Harrison Ford se na prezidenta moc nehodí a ještě když je super akční, všechno umí, všemu rozumí, má vždycky řešení na každou situaci, je hrozně statěčnej a ještě k tomu milující otec a manžel, tak to už jsem myslel, že to sand ani nemyslej vážně, ale bohužel to asi mysleli vážně, nevim proč zrovna Petersen to musel natočit tak strašně americky a k tomu všemu je ve filmu spousta nelogičností a stupidních rozhovorů a když se Ford rozbrečí, kvůli rodince, tak to už byl vrchol, ale zase na druhou stranu tahle prezidentovská akce neni úplně k zahození a kdyby to nebyl super akční prezident, ale nějakej ultra nabušenej voják, tak to mohl být docela zajímavej film ()

Galerie (70)

Zajímavosti (32)

  • Ve scéně, kde První dáma ukládá svou dceru ke spánku, jde v televizi, stojící za ní, na chvíli zahlédnout film Samotář v Seattlu (1993). (patbat)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

28.02.2021

Scenárista Ben Ripley (Zdrojový kód) před necelými deseti lety zaujal širší publikum svým originálním sci-fi s Jakem Gyllenhaalem a časovou smyčkou, od té doby se občas někde objeví spekulace o… (více)

Reklama

Reklama