Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uznávaná britská dokumentaristka Jeanie Finlayová získala jedinečný přístup na natáčení dosud nejambicióznější a nejkomplikovanější série úspěšného seriálu Hra o trůny z produkce HBO, kde strávila celý rok. Dvouhodinový dokument Hra o trůny: Poslední hlídka, jehož premiéra bude uvedena týden po definitivním konci seriálu, se noří do bahna a krve, aby odhalil slzy i vítězství, které zapříčinilo převedení fantasy světa Západozemí do filmových studií, polí i parkovišť Severního Irska. Snímek je osobní, zblízka natočenou reportáží přímo z frontových zákopů produkce. Zachycuje nejen strasti ostrovního počasí, které herci a celý tvůrčí tým museli během natáčení podstupovat, ale vyjevuje i nervozitu z blížících se termínů či neutuchajícího zájmu fanoušků. Spíše než tradiční „Making of“ nabídne dokument zábavný, srdceryvný a intimní pohled do hořkosladkého světa tvůrců, kteří se musí rozloučit se svým životním dílem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (70)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Po ultra dlouhé době od skončení velkolepého seriálového fenoménu jsem se konečně legální cestou (HBO mám chviličku) dokopal ke zhlédnutí dokumentu, který mimo jiné sleduje především několik určitých osobností, jež se v nemalé míře podílely na vzniku poslední sezóny jednoho z nejúspěšnějších seriálů všech dob. Nebudu lhát, že jsem očekával dopad dokumentu trochu více emotivní či zapamatováníhodný, i tak jej ale jako sladkou tečku za tou velkou fantasy ságou oceňuju a třeba se někdy mrknu i na vícero zákulisních materiálů té navždy nezapomenutelné Hry o trůny. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Musím uznale přikývnout, že HBO od konce 7 řady usoudilo, že má ke konci seriálu v rukách obrovský klenot a nepodcenila nadílku všemožných dokumentů ze zákulisí. Kromě Poslední hlídky na HBO GO najdeme pravidelné cykly Za oponou a Pár minut navíc (nevím, proč to nespojili, většinou to vychází na 20+5min), jež známe už z předchozí sezóny. Tím pádem bych od Poslední hlídky čekal poněkud komplexnější vhled/ohlížení do celého seriálu, ne "jen" prodlouženou verzi výše zmíněného, která na mě popravdě ani neměla takový efekt, po tom co jsem každý čtvrtek nakoukával bonusy přímo od HBO. Kvalita zpracování dokumentu je pochopitelně bez chybičky a pravděpodobně mnoho lidí u toho uroní slzu (potěší krátká česko-slovenská vsuvka), ale zdaleka nejvíc se mi líbily staré záběry z prvního čtení scénáře z úplně první sezóny (Sean Bean už věděl, co ho čeká) a rozhodně bych si dokument Jeanie Finlay užil více se staršími vsuvkami. To je ovšem převážně můj problém mé přílišné informovanosti a očekávám, že se ještě nějaké zajímavé bloky, shrnující kompletně celou ságu, byť třeba neoficiální, v budoucnu ještě objeví. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na stovky lidí, které ve filmu není vidět. 1) Podívat se na seriál dílčím pohledem především jedné produkční není špatný nápad. Bohužel film o filmu trpí stejným neduhem jako bitva s Bílými chodci: je to příliš dlouhé, příliš stejné a tudíž dost nudné. 2) Výstižný koment: hellstruck***, hansel97***. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Tolik energie a úsilí celýho štábu... aby se k nim pak dostala petice podepsaná milionem lidí o přetočení poslední série. D&D jsou blbci, ale cast&crew jsou borci! Každopádně tohle je zase po dlouhý době parádní making of, kde je zároveň nádherně zachycená esence toho, jaký to je dělat film - krásný i příšerný zároveň. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Takové práce za tím vším, a stejně to většinu podle komentářů neuspokojí. Mně přišla 8. řada v pohodě (vyjma pár wtf momentů) a tenhle vhled do natáčení stojí určitě zato, hlavně pro ty rejpaly, protože je znát, jak to šťáb i herci prožívali a že všichni věřili tomu, že to bude důstojné zakončení GoT. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Během scény, kdy je Vladimír Furdik (Noční král) maskován na svou postavu, můžeme slyšet, jak si herec v dlouhé chvíli pouští českou písničku „Podvod“ od Jana Nedvěda. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama