Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhada, skládanka, vzrušující pocit nejistoty a tápání, labyrint klamných stop, stejně jako hold americkému černému filmu a detektivnímu příběhu natočenému v stylu retro. To všechno nabízí slavný americký film, jehož děj se odehrává v Los Angeles v roce 1937. Soukromý detektiv Gittes, vyšetřující obvykle manželské nevěry, se ujímá komplikovaného případu, který slibuje cosi nezvyklého – a také se postupně mění v případ vraždy. Gittes jde za rozřešením velmi tvrdohlavě, přes varování slovní i fyzická... Detektivní thriller byl natočen v roce 1974 a dodnes představuje mimořádnou ukázku perfektního filmového řemesla, na níž se podílejí všechny složky: od scénáře Roberta Townea (který byl oceněný Oscarem) přes kameru Johna A. Alonsea a herecké výkony Jacka Nicholsona, Faye Dunawayové a Johna Hustona, až po strhující režii Romana Polanského (Nůž ve vodě, Hnus, Ples upírů, Tess, Rosemary má děťátko, Pianista). (Česká televize)

(více)

Diskuze

Filmovie

Filmovie (hodnocení, recenze)

Jako ten konec jsem trošku nepobral, ti policajti se tam objevili náhodou? A vůbec , proč tam vezl toho dědka sebou , akorát je dovedl k dceři , celý to posral.

na příspěvěk reagoval Barracuda_

Dontom

Dontom (hodnocení, recenze)

warv

SPOILER: Podle mne má Chinatown tragický konec. Detektiv Jake se sice dozvěděl pravdu, ale ženu, do které se zamiloval a chtěl jí pomoct, zemřela. Ke všemu její dcera skončila u svého zvrhlého dědy/otce, který se ze svého zločinu pravděpodobně vysekal. Jake prohrál, Cross vyhrál. Nevím, co je na něm nedodělaný.  

Uživatel Dontom smazal svůj příspěvek.

warv

warv (hodnocení, recenze)

ten konec se mi zda nedodelany , co se vyresilo ? kdo vyhral ? co se stane s tou divkou ?

na příspěvěk reagoval Dontom, Dontom

j@hn

j@hn (hodnocení, recenze)

Jak jsem nikdy za celý ty roky místní divnou TOP200 neřešil, tak teď musím. Pozlacený hovno Avatar jo a tendle skvost ne? Fuck you, motherfuckers!

Protoplazma

Protoplazma (hodnocení, recenze)

Tenhle film v sobě nese hodně z atmosféry detektivek s Philem Marlowem, paradoxně víc než veškeré filmy, které vznikly programově nad díly Raymonda Chandlera. Dokonalý snímek s dokonalými herci. Kdyby Jack Nicholson nenatočil žádný jiný film, už tenhle by mu stačil k nesmrtelnosti. Ale on má ještě jiné co? Polanského nesporná kvalita.

RagingBul

RagingBul (hodnocení, recenze)

Evergreen ke kterému se člověk vždy rád vrátí. Jakc si zasloužil oscara za hlavní roli.

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

The Batman obdržel známku výjimečného filmu

The Batman obdržel známku výjimečného filmu

17.02.2022

Chystaný komiksový snímek The Batman režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic) s Robertem Pattinsonem (Maják) a Zoe Kravitz (Sedmilhářky) v hlavních rolích se na internetu v posledních týdnech… (více)

Ben Affleck zpátky u režie

Ben Affleck zpátky u režie

09.08.2020

Herec, režisér a oscarový scenárista Ben Affleck (Město, Argo) se po čtyřech letech vrátí za kameru. Napíše a natočí snímek The Big Goodbye, jenž bude vyprávět o pozadí vzniku snímku Čínská čtvrť… (více)

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

19.11.2019

Kdybyste to ještě náhodou nevěděli, Hollywoodu už dávno není nic svaté. Pokračování Jumanji? Jasně. Reboot Sám doma? Proč ne! Nejnovější oznámení tak vlastně nemá koho překvapit. David Fincher a… (více)

Reklama

Reklama