Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Daphne Reynoldsová žije skromně s matkou, zpěvačkou Libby, v malém bytě uprostřed newyorské Čínské čtvrti. Odmalička má o narozeninách jediné přání - aby se objevil její otec, podle matčina vyprávění britský aristokrat Henry Dashwood. Vydává se proto do Londýna. Cestou se seznámí se sympatickým kytaristou Ianem Wallacem a zjistí, že se její otec chystá kandidovat do Dolní sněmovny a oženit se s Glynnis, dcerou svého poradce Alistaria Paynea. Přes plot se dostane do sídla Dashwoodových, vzápětí je však přistižena a považována za bulvární novinářku. Když prozradí, kým je, vyvolá rozlišné reakce. Zatímco Henry, který o dceři dosud neměl tušení, je nadšen, i když před snoubenkou předstírá, že s ní nechce mít nic společného, pro Glynnis a její dceru Clarissu je nečekanou překážkou na cestě za společenským postavením. Nevynechají jedinou příležitost, aby se ji pokusily znemožnit. Henry má však energickou dívku, která si rychle dokáže svou bezprostředností získat všechny upjaté britské aristokraty, stále raději. Když zjistí, že vinou Daphne a jejích drobných skandálů ztrácí volební preference, přesvědčí ji, aby se přizpůsobila novému postavení. Dívka se opravdu snaží a brzy se stane oblíbenou ozdobou společnosti. Pomalu však ztrácí sama sebe, což si uvědomí, když se s ní odmítne bavit Ian, který měl raději původní Daphne. Odhodlá se k radikálnímu kroku a je na Henrym, aby si uvědomil, co je pro něj v životě nejdůležitější. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázný blábol, jehož zvraty by si nebyla schopna vyfantazírovat ani ta nejcvokatější puberťačka po koňské dávce halucinogenů. Znáte to - tuctová americká holka, která zřejmě v domovské Čínské čtvrti neměla ani sprchu, získá srdce svého upjatého otce, urozené babičce uštědří lekci v objímání lidí (chudina, do té doby se tulila jen ke koním a psům) a naučí šlechtickou smetánku trsat na mejdanu. A kdybych měla vypočítat všechny vykradené teenagerovské romance, kterými si film vypomáhá, nedopočítám se - za všechny jmenujme Deníky princezny, Cindy, Malé dohazovačky, Věčný příběh a spoustu dalších drobečků z komerčního koláče jménem rodinná komedie. Kromě účasti Colina Firtha mě nepřekvapilo vůbec nic, předvídala jsem každičkou grimasu, intriku, obnovenou love story i pád lustru. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tento film mám ráda. Uznávám, že je celkem o ničem, ale herečka Amanda Bynes, mě vždycky dokáže rozesmát, Colina Firtha mám velmi ráda (nejlepší je ale v Bridgetse zatím - 14.9.2011 oprava: nejlepší v The King's speech). Je sice fakt, že občas mě ty strašné "taneční kreace" Amandy neskutečně štvaly, ale jinak je to pohodový snímek. Z nostalgie mé puberty musím přidat ke 3* normálním ještě jednu:) ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Dej je buď naivný, ktorý by som nikomu neuveril alebo miestami trápny. Je však bláznivý a smiešny s romantikou mladých ľudí a opätovnou láskou starších ľudí. Amanda Bynes, Oliver James a Colin Firth sú skvelí, ale majú trápne dialógy, za čo veľmi nemôžu, ale ako rodinný film na letné popoludnie je to milé. ()

jochanan 

všechny recenze uživatele

Pokud nehledáte nic jiného, než "pitomůstku" na sobotní odpledne, je Co ta holka chce ideální řešení. Je to předvídatelné, bez motivace, hloupé a já nevím co všechno, ale já jsem si parádně odpočinula, pobavila a pohladilo mě na duši, že princezny se skutečně stanou princeznami a zlé macechy a Dory zůstanou na ocet. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Co ta holka chce (What a Girl Wants) je film vyloženě pro jednu cílovou skupinu diváků - 15leté holky, které snad ještě sní Popelčin sen. Pro ostatní to pravděpodobně bude naivňoučká a tuctová romance, která se točí jen kolem hezké tvářičky Amandy Bynes a Colina Firtha. Scénář filmu je sice už hodně starý (napsal ho v r. 1958 bratr pozdějšího britského premiéra William Douglas-Home), nicméně zpracování je čistě a účelově současné... Mimochodem: Žeby šlo o skrytou narážku na Oidipův komplex? Proč by jinak Daphne tak vehementně toužila sejít se s otcem, s nímž ji kromě DNA nic jiného nepojí, a ještě si ho tak nepřirozeně zamilovat....:-)) ()

Galerie (63)

Zajímavosti (3)

  • Studio Warner Bros. změnilo filmový plakát kvůli probíhající válce s Irákem. Původní plakát zobrazoval Daphne (Amanda Bynes), která ukazovala symbol míru "peace". Studio však nechtělo, aby vyobrazení evokovalo protest proti válce. (KucC)
  • Fotky v albu Daphne (Amanda Bynes), které prohlíží Henry Dashwood (Colin Firth), jsou skutečné fotky Amandy z jejího mládí. (KucC)

Reklama

Reklama