Reklama

Reklama

Epizody(9)

Devítidílný seriál Jaroslava Dietla o pitné vodě a lidech kolem ní je snad trochu romantickou představu o vodohospodářích a jejich životě. Seriál natočil pro Československou televizi Ostrava František Mudra. Tehdy bylo zapotřebí ukázat divákům člověka silného, zásadového a zoceleného, který neustupuje přívalu problémů. A i když ztratí rodinu, stále se znovu staví na nohy. Devět dílů seriálu se soustřeďuje na soukromý život hlavních postav, řeší se partnerské konflikty, rozpady rodin apod.

Pavel Nový hraje hrázného Jana Palyzu. Jeho postava není jednoznačně ani kladná, ani záporná, i když převažují kladné vlastnosti. Jana Krausová ztvárnila roli Ivany Opatové, Palyzovy přítelkyně a svobodné matky, právě ona je dost nevyrovnanou osobností v partnerských vztazích. (Česká televize)

(více)

Recenze (119)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno bude se v tomto případě asi z mojí strany jednat o zcela neobjektivní a o ničem nevypovídající hodnocení a komentář, ale nemůžu si pomoct. Jasně, že ten seriál je více či méně škvár a i když má dostatečný počet dílu, aby se v něm stalo něco zásadního, tak se tam víceméně nic neděje a v hodně dílech se rozebírají nepodstatný píčoviny, ale... Jsem prostě vodař no. Jsem přes řeky, přes přehrady a jiná vodní díla. Je to moje srdcovka a tak jsem rád za jakékoliv zpracování seriálu z tohoto prostředí. Navíc Nový a jeho hrázný Palyza si mě okamžitě získal. Takže kašlat na objektivitu. Mě se to líbí, takže za sebe dávám 75% ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Vodohospodářská odysea řídící se heslem "Přehrada, to není zaměstnání!", zalidněná postavami s brutálními jmény (Palyza, Sikyta, Rudyšar, Nocárek), pomalejším tempem a osvětovými pasážemi. Pavlu Novotnému jeho role hrázného sedí perfektně, dodnes se ale snažim pochopit, kdo mohl obsadit opoceného Jandáka do role záletného manžela Jožina, s vysokým skóre osmi potratů. Vilda (Kraus) a jeho výpalná banda jsou docela k uvěření, méně už jednání jejich oběti. Náměstek Nocárek (Vochoč) nám připomene, jak vypadalo "údernické nasazení" vedoucích kádrů, zejména pokud šlo o soukromé záležitosti v pracovní době, a naučí nás mlékárenský pozdraj Adoj! ()

Reklama

joelly01 

všechny recenze uživatele

Jela jsem to ted v ramci Nostalgie. Ale Klenot to samozrejme vubec neznal a dival se se sebou a rikal ze ty "lidske vztahy" v serialu jsou nudne jako prase, ale ze jej velmi zajima zivot na prehrade a jak tam vselijak cosi spravovali a delali ta opatreni proti jakemusi hnusu ve vode a pak v poslednim dile take ta potopa. Za sociku to asi bylo lepcejsi. Btw. proc porad ten oslizly Jandak hraval takove Don Juany? Brrrr... ten byl prece slizsky snad odjakziva! ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

ÓÓÓ jak mě v tomhle komunistickém seroši neuvěřitelně sere Jana Krausová...Ona je takový typ, který vypadá jako zraněná laň a chlapi se můžou posrat, aby jí pomohli.  Vlastně vůbec za nic nemůže, chtěli ji nejlepší chlapi a ona jim všem prostě zahýbala. A to mi hlava nikdy nebrala.  Jinak je to úplná kravina, ale pro mě je to nostalgická vzpomínka . Za mě 65% ()

argenson 

všechny recenze uživatele

V šestým dílu let vrtulníkem s bezmála dokumentárním výkladem o přehradách na severní Moravě a živočišná dvojka Jandák-Smutná. To je asi tak všechno, co tady za něco stojí. Jinak sledujeme divný chování hlavních postav a křečovitý zápletky (vybírání výpalného partičkou Jana Krause). Nejzábavnější jsou na začátku každýho dílu ty tříminutový rekapitulace zásadních dějových zvratů z dílu předchozího. Tohle totiž stačí k pochopení, že v celým seriálu jsou zásadní dějový zvraty o hovně. Následuje smutek, že i pod tímhle je podepsán Jaroslav Dietl. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (20)

  • Natáčelo se na přehradě Kružberk, Ostravě, v dole Michal - Ostrava, na nádraží Budišov nad Budišovkou. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčeno na přehradě Kružberk, Ostravě - Plesné. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Jedním z dramaturgů ostravského projektu byl Lubomír Zaorálek, později poslanec za ČSSD. (cariada)

Reklama

Reklama