Reklama

Reklama

Epizody(9)

Devítidílný seriál Jaroslava Dietla o pitné vodě a lidech kolem ní je snad trochu romantickou představu o vodohospodářích a jejich životě. Seriál natočil pro Československou televizi Ostrava František Mudra. Tehdy bylo zapotřebí ukázat divákům člověka silného, zásadového a zoceleného, který neustupuje přívalu problémů. A i když ztratí rodinu, stále se znovu staví na nohy. Devět dílů seriálu se soustřeďuje na soukromý život hlavních postav, řeší se partnerské konflikty, rozpady rodin apod.

Pavel Nový hraje hrázného Jana Palyzu. Jeho postava není jednoznačně ani kladná, ani záporná, i když převažují kladné vlastnosti. Jana Krausová ztvárnila roli Ivany Opatové, Palyzovy přítelkyně a svobodné matky, právě ona je dost nevyrovnanou osobností v partnerských vztazích. (Česká televize)

(více)

Recenze (120)

petikacka 

všechny recenze uživatele

ÓÓÓ jak mě v tomhle komunistickém seroši neuvěřitelně sere Jana Krausová...Ona je takový typ, který vypadá jako zraněná laň a chlapi se můžou posrat, aby jí pomohli.  Vlastně vůbec za nic nemůže, chtěli ji nejlepší chlapi a ona jim všem prostě zahýbala. A to mi hlava nikdy nebrala.  Jinak je to úplná kravina, ale pro mě je to nostalgická vzpomínka . Za mě 65% ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Serial v dobe meho detstvi byl pro mne velkym zazitkem.Pri soucasnem sledovani mne zajimavym pripada Radeni Jozina, znovuzarazeni se do spolectnosti z vezeni navrativsiho se Michala.Pamatuji si ze Vyskociluv Sykyta mi byl desne nesympaticky , v soucasne dobe uz Sykytu snesu.On si za to totiz hrazny Jan Palyza skoro mohl sam,ze se mu do Ivanky montoval Vyskocil-Sykyta v podstate bez prestani na hraz zvany na ruzne akce.V serialu je mozne zahlednout i silnici vedouci pres Orlickou prehradu,za coz tvurcum dekuji.Zajimavosti: Rezie se ujal pan Frantisek Mudra,jinak tvurce dalsiho znameho serialu Pratele Zeleneho udoli .Rok vyroby je 1986. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mám velice rád. O životě u přehrady ,určitě jeden z těch povedenějších. Vždy mě je líto toho kluka co se na konci při záchraně jiných utopí. A pohled na starého Šperla je velice dojemný ,stejně jako na otce Michala ,který si odváží jeho věci a ptá se hrázného ,že nebyl tak špatný?A postava V. Jandáka jako záletníka taky dobrý. Jeden ze seriálů ,který končí velice smutně viz zmínění utopení kluka a odchod partnerky od hlavního představitele a on jde se psem po silnici. a vidí avii jak odváží nábytek. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé vidět typickou dietlovinu poprvé až 32 let po jejím vzniku. 1) V době vzniku seriálu jsem měl zcela jiné zájmy, než sledovat televizi. To přetrvalo dost dlouho i po převratu. Vlastně až dnes se dívám, poprvé, v osobní premiéře, na seriál, zřejmě jeden ze slabších, českého seriálového génia Jaroslava Dietla. 2) Nelze přehlédnout naivní plakátový děj, jednoduchý život víceméně podle socialistických normativů i postavy - hrdiny nové doby. Nechybí pro Dietla typické unylé nebo šablonovité ženské hrdinky, předvídatelnost děje i všezahrnující šedivá dobová nuda. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Jela jsem to ted v ramci Nostalgie. Ale Klenot to samozrejme vubec neznal a dival se se sebou a rikal ze ty "lidske vztahy" v serialu jsou nudne jako prase, ale ze jej velmi zajima zivot na prehrade a jak tam vselijak cosi spravovali a delali ta opatreni proti jakemusi hnusu ve vode a pak v poslednim dile take ta potopa. Za sociku to asi bylo lepcejsi. Btw. proc porad ten oslizly Jandak hraval takove Don Juany? Brrrr... ten byl prece slizsky snad odjakziva! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (20)

  • Ve scéně po rvačce u Šperla, kdy zraněný Michal Stanko (Tomáš Jirman) usedá na lavici, se na mžik v zrcadle objeví kameraman s ruční kamerou. (Ganglion)
  • Natáčeno na přehradě Kružberk, Ostravě - Plesné. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčelo se na přehradě Kružberk, přehradě Žermanice, přehradě Šance, přehradě Morávka, přehradě Těrlicko, přehradě Slezská Harta, Ostravě, na nádraží Budišov nad Budišovkou. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno