Reklama

Reklama

Armáda temnot

  • USA Army of Darkness (více)
Trailer

VOD (1)

Přichází doba velkého zla. Vyděšení poddaní se skrývají za hradbami zámku. Stateční rytíři se chystají k nerovnému boji s nemrtvými. Armáda temnot se připravuje k útoku. Na poslední chvíli se ale objevuje spasitel. Muž z jiné země, z jiné doby, který s sebou přináší své zázračné zbraně - brokovnici a motorovou pilu! Nenechte si ujít "Armádu temnot" - poslední díl slavné trilogie Sama Raimiho "Evil Dead". Horor, při kterém budete současně umírat hrůzou i smíchy. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (642)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ze všech tří filmů s Ashem je tenhle největší taškařice. Surrealismus a bezbřehá fantazie ustoupily příběhu, což ale neznamená, že si tvůrci nepřipravili několik scének do placu. Osobně miluji větrný mlýn, rozbité zrcadlo a bandu pidiskřetů. Zábavný je rovněž útok kostlivých hnátů na hřbitově o samotné bitvě nemluvě. Získat Necronomicon ještě neznamená zvítězit! A nechybí připomínky předchozího filmu jak v ukázkách, tak i v podobných scénách - úprk před letící kamerou lesem či démonická ženština. Pěkná je maska vůdčího démona a kostřičky dají vzpomenout na památnou scénu z Jásona a Argonautů (1963). Viděno 5x a stále jsem se bavil, i když bych možná jednu * ubral, ale nechám ji. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Tahle potrhlost nepatří zrovna do skupiny filmů, kterým bych dvakrát holdoval. Sem tam sice padne nějaká ta "bezva" hláška, tu a onde utrousí Raimi netradiční nápad, ale vše dobré je spravedlivě kompenzováno několika debilními scénami (viz. gulliverovská eskapáda ve starém mlýnu). Výsledek tak aspiruje k lepšímu průměru. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

To jsou všichni lidé z tvé doby tak velkohubí a samolibí? -- Ne, jen já! Tak tohle jsem vážně nečekal! Kvalita neklesla, naopak se zněkolikanásobila! Tohle je komedie tisíciletí a mohu s klidným svědomím říci, že jsem se u žádného jiného filmu v posledních několika letech zdaleka tolik nepobavil, jako právě u Armády temnot. Čestné místo v osobní TOP 10 uniká tomuhle béčku jen o vlásek... Raimi třetí díl své bezchybné trilogie zahustil nesmírným množstvím hlášek, absurdních scének a vtípků. Smál jsem se od začátku do konce a obdivuji tvůrce spider-manů za to, že dokázal takovou komediální nálož natočit. A je tu toho mnohem víc! Nejvíce si asi zaslouží vytípnout bombastická bitevní scéna z konce filmu, která se směle může rovnat :-) bitvě u Helmova Žlebu ze Dvou věží - radost pohledět! Na prvním místě ovšem vždycky bude Bruce. Bruce a jeho perly, které mě nespočetněkrát složily do kolen. Good or bad - I´m the guy with the gun! Hell yeah baby! *** PECKA JAK HOVADO *** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když jsem o Evil Dead 2 napsal, že je to one man show Bruce Campbella, co mám asi tak napsat o Armádě temnot? Už vím, ona je to totiž místy show hned několika Bruců Campbellů (různých velikostí). Příběh sice jako by nebyl, ale všechno od začátku do konce tlačí právě Ash a půvabné triky, kterých je tu opravdu požehnaně. Zatímco eskapády ve větrném mlýně připomenou scénu s rukou z druhého dílu, závěrečná bitva s "harryhausenovskými" kostlivci je jedinečná. A to jsem se zatím ani nezmínil, jak je Armáda temnot vtipná (ne, s hororem to vážně nemá mnoho společného) - nejvíce se mi líbilo Ashovo vybírání toho správného Necronomiconu (kdy jeho zdeformovaná hlava velmi, velmi, velmi nápadně připomínala Al Pacina) a neodolatelné odříkávání tří klíčových slov. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Oproti minulému dílu, který šel naprosto mimo mě, je tohle učiněný klenot. Přesun do středověku byl geniální tah a humor místy až montypythonovský se mi celkem trefil do noty. Trochu mi ale vadily místy dost slabé triky, hlavně v útoku kostlivčí armády, které vypadaly spíš jako něco ze Star Treku z 60.let nebo jako kdyby si nějaký nadšenec s kamerou doma rozpohyboval figurky (a vzhledem k tomu, že film vznikl třeba pohý rok před Jurským parkem, to nemůžu úplně odpustit). Ale třeba to byl záměr, nevím... No dobře, tak asi byl. Nicméně přeš šílený a přeplácaný děj jsem se prostě dobře bavila, takže ty 4* jsou zasloužené. ()

Galerie (375)

Zajímavosti (34)

  • V původním návrhu měl Ash ve filmu přijít o oko. (Chatterer)
  • Ve scéně kdy Ash (Bruce Campbell) přichází na hřbitov, si je možné všimnout že na oltáři leží jedna kniha, ale o chvilku později jsou tam už tři. (dc125)
  • Hlavní postava filmu Ash se také nachází ve hře "Poker Night 2". (Karlsberger)

Související novinky

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

30.10.2013

Už před nějakým časem internetem prosvištěla zpráva, že Sam Raimi a jeho bratr, scenárista Ivan pracují na pokračování ságy Evil Dead. Ta se (když pomineme letošní remake) ve třetí části nazvané… (více)

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

23.12.2007

Nejzásadnější otázka těchto dní zní: Bude Sam Raimi režírovat Spider-Mana 4, anebo se nechá ukecat, aby se ujal dvoudílného Hobita (Jackson už potvrdil, že hodlá pouze produkovat a dohlížet, aby dva… (více)

Reklama

Reklama