Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizního moderátora počasí Phila Connorse (Bill Murray) zastihne cestou do pensylvánského městečka Punxsutawney, kam jede natočit reportáž o každoročních oslavách Hromnic, ohromná sněhová kalamita. Od té chvíle se ocitne lapen v časové smyčce, která ho nutí neustále se probouzet do stejného dne, a to 2. února. Ve svém světě každý den naráží na ty samé lidi, kteří si však neuvědomují, že se Hromnice dokolečka opakují. To mu dává jistou výhodu – může tak zjistit, co žena od muže očekává, a další den se chovat přesně tak, aby na ni udělal dojem. Naštěstí je mu nablízku dívka, na níž to může otestovat. Jmenuje se Rita (Andie MacDowellová), Philova trpělivá produkční, která musí snášet jeho záchvaty vzteku, přehnané požadavky i nevrlou náladu. Philova povaha se postupně mění a on získává Ritiny sympatie. Když se jednou společně probudí, je před nimi nový den... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (934)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Velice dobrá romantická komedie, jedna z nejlepších z období 90. let, která se může pochlubit výborným scénářem, nepostrádajícím vtip, originalitu a absurditu. Režisér Ramis zároveň obsadil do hlavních rolí ideální dvojku - předního charakterního herce a komika Billa Murraye a půvabnou a sympatickou Andie MacDowell, pro níž byl film patrně vyvrcholením kariéry. Náročnější byla pochopitelně role Murraye a ten se jí díky dlouholetým zkušenostem zhostil se ctí. Jeho Phill je cynický, sebestředný, unuděný a životem unavený profesionál, který je přesvědčený, že ho už nic nemůže překvapit...Jeho postava pak prochází vývojem a na konci je někdo jiný. Díky zápletce postavené na práci s časovým paradoxem je možné film považovat i za komediální sci fi. Celkový dojem 80 %. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie s originálním nápadem a hlavně s bezkonkurenčním Billem Murrayem...ten chlap se mi ze začátku filmu líbil víc než na konci:) Ale kdo by se nezměnil kvůli takové nádherné osůbce, která navíc vypadá jako Andie McDowellová? Je to skvělá zábava a navíc je to i milé...doporučujeme obzvlášť ke sledování ve dvou, když není právě nejlepší nálada;) ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Exkluzivně pojatá, kouzelně magická a inteligentně úsměvná komedie o jednom opravdu dlouhém dni, který trval nekonečně dlouho. Film hezky přesně ukazuje, jak se může člověk během (několika) dní změnit k lepšímu a poučit se ze svých chyb. To se stane Billu Murraymu. Něco hodně zvláštního. Každý den se vzbudí a každý den je stejný. Pořád dokola. Postupem času si v tomto "daru" najde svůj řád a naučí se v něm žít, prožívat ho pořád dokola. A zlepšovat se. V jedné chvíli na tom bude dost mizerně, lapen v časové smyčce a neustále se opakujících okamžiků, a tak si řekne, že to musí skončit, což se mu ovšem nepovede. Otázkou zůstává, proč se v této smyčce ocitl a co se musí stát, či co musí udělat, aby se vše zase vrátilo do těch správných kolejí? A chce to vůbec? Film je plný humorných momentů a dialogů. Excelentní je taktéž návaznost jednotlivých situací v průběhu času a Billova postupná perfektní orientace a nadvláda nad nimi. Snad malinkou výtku mám jen k tomu, že se mi nedostalo alespoň nějakého vysvětlení, proč ona časová smyčka vznikla a co způsobilo, že opět zanikla. I když, možná je to takto i lepší. Aby se divák sám zamyslel... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jedna ze 140 nejlepších komedií - 140 Greatest Comedy Movies www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Komedie s časovou smyčkou a poutavými a nepředvídatelnými zápletkami, aneb kterak se egocentrický televizní rosničkář naučil užívat života a dělat i druhé šťastnými. Hromnice 2. února stokrát jinak, se zaslouženým bonusem na závěr. A nejlepší byl stejně ten pojišťovák. Trailer krátký český zde: http://www.sms.cz/film/na_hromnice_o_den_vice/ukazka a dlouhý anglický zde: http://www.youtube.com/watch?v=T_yDWQsrajA ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Tento film stojí a padá na hereckém výkonu Billyho Murraye (jako Phil Connors) a originální zápletce nekonečně se opakujícího dne. Je pěkné, jak je každý den stejný, ale vyvíjí se jinak v závislosti na chování hlavního hrdiny. Počáteční šok a snahu vymanit se z nekonečné smyčky postupně nahrazuje zneužívání této „výhody“ k vlastnímu prospěchu. Když už je postupně dokonale seznámen nejen s prostředím, ale i s lidmi, které se v jeho okolí během opakujícího se dne vyskytují, rozhodne se pokusit získat svou tajnou lásku Ritu. Zjištění, že toho ani při znalosti všech okolností není schopen, ho uvrhává do beznaděje, kdy cynicky zkouší sebevraždy na všechny způsoby. Nakonec uspěje teprve v okamžiku, kdy se nesnaží vylepšovat svět pro sebe, ale zkouší ho vylepšovat pro ostatní. Je to takové skryté poselství filmu. Člověk až žasne, co všechno kolem sebe svým jednáním může (by mohl) ovlivnit, kdyby nezůstával čistě sebestředně sobecky uzavřen sám pro sebe, tak jako na začátku Phil Connors. Příjemná oddechová podívaná s hlubší myšlenkou a šťastným koncem. Asi nejlepší role Billyho Murraye. 83% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (61)

  • Při natáčení scény v bistru s jídlem, když se Bill Murray (Phil) přejídá, mu byl štábem nabídnut kbelík na plivání, to ale odmítl a vše opravdu snědl. Následně po natáčení scény, zejména po dortu, se mu udělalo špatně. (DJMaroko)
  • Natáčelo se od 16. března do 10. června 1992 v amerických státech Kalifornie a Illinois. (Varan)

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Reklama

Reklama