Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Baronne 

všechny recenze uživatele

Golfový sen je mnohem lepší , Damon a Theron neni nic pro mě, a dost scén je fakt o ničem .. Ale zas mi to zachránil poutník, nebo anděl, nebo kdo ví kdo to byl ( samozřejmě hranej Smithem ). Dokonce mi i přijde, že hraje hlavní roli on, i přestože by to tak asi nemělo bejt. A zahrál to moc dobře, ta role mu padla jak vyšitá. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Legenda o slávnom návrate mi v mnohom pripomenula film Rivali. Osvečená šablóna príbehu, ktorá takmer zaručene prinesie úspech. Postavy sú vykreslené v základných obrysoch, samorejme sú tam vždy minimálne dva protiklady, aby to správne fungovalo, v konečnom dôsledku totiž vôbec nie sú dôležité. Dôležitá je súťaž a napätie s ňou spojené. Žial na mňa táto schéma veľmi nefunguje. Ja mám radšej filmy,v ktorých postavy sú viac ľuďmi a nie figúrkami. Nie, nemienim sa samozreme prieť s názorom 83% užívateľov a samozrejme filmu jeho kvality neupieram. Dovoľujem si však mať v tomto prípade trošku iný názor a hlavne vkus. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Strasne prijemnej retro filmecek s perfektne pohodovou atmosferou, kterej je misty vtipnej a misty dojemnej, ale rozhodne nijak netlaci na city. Celej film tak pomalu plyne, aniz by se neco podstatnyho delo, ale vubec nenudi, prvni polovina je spis takova ukecana a druha je jen golfovy utkani, ale diky Redfordovo rezii nenudi ani jedno. Navic tu je fajn Matt Damon a strasne pohodovej a prekypujici zivotnima radama Will Smith, kterej ani na chvilku nepripomina ty hlaskujici frajery a je to fakt zmena oproti jeho klasickejm rolim. Ale abych vysvetlil "jen" 4*, precejen obcas by to lehce na tempu pridat sneslo a dve hodiny taky nebyly nejnutnejsi. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Nádherný príbeh... Až mi vyrazil dych. Hlavne jedny z posledných scén kedy Matt poctivo uzná zlý úder. Redford si berie na mušku veľké sústo, ako fair-play vo športe. Zvádol to bravúrne. Will Smith v úlohe božského poradcu podal tak isto bravúrny výkon. Jeden ďalší klenot kinematografie. Vďaka Robert. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Každého z nás si vybírá jeden dokonalý úder. Na nás je, abychom se mu při tom nepletli do cesty. Nechali ho žít." Baggerova moudra mě bavila. Poučil jsem se z nich, takže bych teď patrně trefil hole-in-one na pětiparu. Kdybych tedy měl golfovou hůl. A uměl ji držet. Zatím bych dokázal správně držet pouze Adele. Ne že by se mi tolik líbila, ale její zmatená omluva Junuhovi byla dokonalá. Jasně, že za všechno mohl on. Junuh mě zase poučil o tom, v jakým pořadí zabíjí alkohol buňky. To není špatný vědět. A pak tam byl golf, vysvětlení falešný důstojnosti a smysl pro fair play. To mě vždycky dokáže potěšit. Ve světě, ve kterým dominujou prachy, je pro mě sportovní čest silným kalibrem, za kterej ty hvězdy rozdám rád. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (17)

  • I když je příběh smyšlený, Bobby Jones i Walter Hagen byli skuteční golfisté. Jones byl slavnější mimojiné i kvůli tomu, že založil turnaj US Masters v Augustě. (HellFire)
  • Film byl často napadám kvůli zobrazení postavy Baggera Vance jako tzv. "magical negro" (kouzelného negra). Časopis Time jej označil dokonce jako jeden z nejostudnějších filmů své doby, co se zacházení s afroameričany týče. (Sony1994)

Reklama

Reklama