Reklama

Reklama

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

  • Slovensko Prvok, Šampón, Tečka a Karel (více)
Trailer 2
Česko, 2021, 118 min (Alternativní 112 min)

Režie:

Patrik Hartl

Předloha:

Patrik Hartl (kniha)

Scénář:

Patrik Hartl

Kamera:

Tomáš Sysel

Hrají:

Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák, Martin Hofmann, Jana Kolesárová, Zuzana Norisová, Kristýna Boková, Petra Polnišová, Daniela Kolářová (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou a plněním odvážných úkolů. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není sráč… (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (636)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Úplně ze všeho nejdřív musím napsat, že ústřední čtveřice mi byla nesmírně sympatická, pánové to dali uvěřitelně, zcela přirozeně, byla radost je sledovat.. Příběh o řešení krize středního věku v ryze mužském pojetí se mi zamlouval, bavila jsem se, místy velmi vtipné, místy to malinko drhlo, ale beru to tak, že ne vždy se holt zadaří.. Výhry i prohry k životu patří, tak to bylo, je a bude.. A ještě jedna pochvala pro paní Danielu Kolářovou, byla v roli maminky úžasná a její výměny se synem mě spolehlivě odbouraly.. P.S. Knižní předlohu neznám.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nikdy se nezavděčíš všem a zejména české filmy v tom mají dlouhou tradici. Tady ale zas jednou svítí červená a přitom se nacházíme v rámci poklesle komediálního žánru. Tento film s malinko krkolomným názvem, na který si stále nemůžu zvyknout, je však vysoustružený k dokonalosti, přesně tak aby se smál celý sál. Což se dělo v hojné míře a ze začátku to na mě až tak dobře nefungovalo. Následně ale timing jednotlivých gagů fungoval více a více a v momentě, kdy Patrik Hartl zahrál na značně vážnější notu, měl mě úplně v hrsti. Hlavně, pochopitelně trochu nesourodá, čtveřice je vybrána naprosto dokonale, všichni herci perfektně pasují do svých archetypů a je opravdu obrovská zábava se na to koukat. Samozřejmě to v rámci kinematografie není nic extra hodnotného, ale musím to zkrátka zdůraznit u českého filmu, kdy jsem něco podobného cítil naposled u Žen v běhu. Deníček moderního fotra promine, vzal by si na bedra těžkou konkurenci, která jej uzemnila. Filuta Mádl ovšem pokryl obojí. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Sestava užvaněných a věčně nespokojených chlapíků, kteří by rádi, aby jim všechno a všechny spadly do klína na straně jedné. Na té druhé smutná sestava žen, které si dovolují po mužích občas něco chtít. A když vizuálně nebo očekáváním od života náhodou vybočují z řady, dobrovolně čekají v koutě nebo se rovnou doprošují. Patrik Hartl si možná píše a točí erotické nebo životní touhy a cíle, ale výsledek je tak nepříjemně toxický, že se mu raději budu vyhýbat obloukem. Autorova masová oblíbenost v balíku předložených skoro-hodnot je pro mě slušně děsivá, ale v rámci agresivních dvacátých let bohužel i mnohé vysvětlující. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„A KDO TO PORUŠÍ JE SRÁČ…“   Konečně film o chlapech a (snad) pro chlapy (jakože bysme mu mohli rozumět…). Navíc je takovej normální (scénář, herci mluvěj jako lidi…), a stejně, jako je zajímavý obsazení hlavních postav, baví mě, kolik si tady štěkne známejch herců. Hartl jako režisér překvapil… Bohužel na víc hvězd to není. Vono toho v tom filmu víc není…      /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2012 napsal Patrik Hartl, neznám. 2.) Miluju výzvy!  ///                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Asi nejlíp moje podstatné výtky vystihuje komentář Idego. Pro mne je tenhle film chameleonem, který se tváří na oko jako komedie, ale je to jen a jen neředěná depka, dokonce s tragickým koncem. Protože do komedie se smrt jedné  z hlavních postav prostě nehodí. (A neberu to jako spoiler, o tom tady píše kdekdo.) Je to asi podobné, jako kdyby v detektivce podle Agathy Christie přistáli mimozemšťané. Také mi vadí naprostá plochost charakterů ženských postav - manželka je mašina na rození dcer, kterou první problém odrovná tak, že skončí v nemocnici, ostatním holkám jde jen o sex, snad jedině maminka policajta je nějakým způsobem zajímavá. Spousta linií není dořešena. Jak to skončilo s tou IT firmou? Co chudák ta holka, co má s rejžou syna? Ti dva se po její nevěře usmíří, nebo ne? Polda jde za tlustou sestřičkou ze zoufalství, nebo ne? Jak dopadly reklamy? Vymaní se polda z vlivu matky? Dost se bojím, aby se nechystal druhý díl. Vlastně ty postavy se za celý film odnikud nikam nepohnou - polda bude pořád bydlet u mámy, ajťák pořád nebude vědět, jestli své ženě může věřit, dlouhán bude mít doma čtyři dcery a pořád malý plat, jen rejžova postava vypadala, že prožije nějaký přerod, ale to se asi panu autorovi kdovíproč nehodilo do krámu. Oceňuju slušnou kameru, lokace a střih. Vadí mi opět snaha dělat humor z chlapů převlečených za ženské  viz Láska na špičkách. Ha ha ha. Takže depresivní film s mimikry komedie, který depresivně začne, pokračuje a skončí. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (27)

  • Natáčelo se také v Nemocnici Na Františku a v pražském IKEMU. (Winster)

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Reklama

Reklama