Reklama

Reklama

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

  • Slovensko Prvok, Šampón, Tečka a Karel (více)
Trailer 2
Česko, 2021, 118 min (Alternativní 112 min)

Režie:

Patrik Hartl

Předloha:

Patrik Hartl (kniha)

Scénář:

Patrik Hartl

Kamera:

Tomáš Sysel

Hrají:

Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák, Martin Hofmann, Jana Kolesárová, Zuzana Norisová, Kristýna Boková, Petra Polnišová, Daniela Kolářová (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou a plněním odvážných úkolů. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není sráč… (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (636)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nikdy se nezavděčíš všem a zejména české filmy v tom mají dlouhou tradici. Tady ale zas jednou svítí červená a přitom se nacházíme v rámci poklesle komediálního žánru. Tento film s malinko krkolomným názvem, na který si stále nemůžu zvyknout, je však vysoustružený k dokonalosti, přesně tak aby se smál celý sál. Což se dělo v hojné míře a ze začátku to na mě až tak dobře nefungovalo. Následně ale timing jednotlivých gagů fungoval více a více a v momentě, kdy Patrik Hartl zahrál na značně vážnější notu, měl mě úplně v hrsti. Hlavně, pochopitelně trochu nesourodá, čtveřice je vybrána naprosto dokonale, všichni herci perfektně pasují do svých archetypů a je opravdu obrovská zábava se na to koukat. Samozřejmě to v rámci kinematografie není nic extra hodnotného, ale musím to zkrátka zdůraznit u českého filmu, kdy jsem něco podobného cítil naposled u Žen v běhu. Deníček moderního fotra promine, vzal by si na bedra těžkou konkurenci, která jej uzemnila. Filuta Mádl ovšem pokryl obojí. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou první setkání s panem Hartlem. To píše takový kokotiny? A čte se to aspoň líp, než se na to kouká? Oblíbený téma o krizi středního věku a věcech kolem, nějaký to bilancování... blabla. Dramatická linka jakž takž, ale komediální totálně selhává. Nejvtipnějším momentem bylo vyprávění tlustý zdravotní sestřičky o tom, jak se jí zdálo že je ještě tlustší a ucpala svým velkým zadkem otevřený tramvajový dveře. Dobrý, ale trochu málo. Zbývá mi jen vyzdvihnout skvělej výkon paní Kolářový a trošku se pousmát nad castingem, ve kterým nechybí snad ani jedna ze současnejch hvězd českýho filmu (tohle spojení mi prochází klávesnicí s tuhým odporem mojí mysli), byť se většina z nich mihla jen v nějakým bezvýznamným štěku. A ne, ani tohle nebylo originální. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ráno jsem onanoval, abych odevzdal vzorek spermatu. Dopoledne jsem pak jako nějakej uslintanej zoufalec civěl na prsa studentkám u boxovacích pytlů. Odpoledne jsem se styděl na urologii, protože při poslední návštěvě jsem uroložku neúspěšně pozval na rande hned potom, co mi strčila prst do zadku." Z toho plyne, že by se maminky dohazovačky neměly ptát dospělejch synků, co dělali celej den, když mají zrovna den pravdomluvnosti. Vůbec ta pravdomluvnost byla skvělá a nahota byla ještě lepší. Opravdu jsem se bavil, když Prvok zpívala, Šampón souložil s přísadou do polívky, Tečka vysvětloval rukojmí stupeň svý nadrženosti a Karel ničil firmu pravdivými výroky do televize. Konec mi úplně nesedl, ale parta týpků, kteří si dokazujou, že na to pořád maj, mě hrozně bavila. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Úplně ze všeho nejdřív musím napsat, že ústřední čtveřice mi byla nesmírně sympatická, pánové to dali uvěřitelně, zcela přirozeně, byla radost je sledovat.. Příběh o řešení krize středního věku v ryze mužském pojetí se mi zamlouval, bavila jsem se, místy velmi vtipné, místy to malinko drhlo, ale beru to tak, že ne vždy se holt zadaří.. Výhry i prohry k životu patří, tak to bylo, je a bude.. A ještě jedna pochvala pro paní Danielu Kolářovou, byla v roli maminky úžasná a její výměny se synem mě spolehlivě odbouraly.. P.S. Knižní předlohu neznám.. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jakožto naprosto vhodná charakteristika tohoto škvárku se mi celou dobu projekce honily hlavou slova Mika Pattona, kterými na koncertech skupiny Faith No More obvykle uváděl plíseň Midlife crisis: „This one is for all with hemorrhoids tonight“. Prostě prvoplánově kýčovitá kokotinka o partičce hemoroiďáků, kteří dělají pičoviny, aby je tolik nebolely a aby je tolik nebolelo ani to, že s nimi dvacítky chtějí píchat už jen za prachy. Ovšem kokotinka, kterou se vcelku podařilo udržet mimo přitroublou trapnost tuzemské produkce pásových oparů, i mimo zoufalého prostituta Langmajera, a obsadit čtyřmi fajnovými, sympatickými opravdovými herci, tudíž vám to, kluci, to řitní krvácení, poruchy erekce ani zvětšující se temenní lysinu a kouty nijak zvlášť nezhorší. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (27)

  • Ve scéně, kdy hlavní postavy přeskočí hřbitovní zeď a skočí do listí, jsou vidět matrace pro zmírnění pádu. (A.MacGyver)
  • Gay klub, kde vystupoval Prvok s „kapelou“, je klub Pantheon. (UNK.Cory)
  • Hospoda, kde spolu sedí druhý den a plánují druhý úkol, je Potrefená husa na Andělu v Praze. (Winster)

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Reklama

Reklama