Reklama

Reklama

Podle románu autora Čelistí vznikl v roce 1996 napínavý horor s hvězdou televizních seriálů Williamem Petersenem (Kriminálka v Las Vegas, Beze stopy). Přímořské letovisko Graves Point zažívá jednu z nejhorších sezón své historie. V pobřežních vodách se množí tajemné útoky na rybáře i turisty a celá oblast se obává přítomnosti lidožravého žraloka. Mořský biolog, doktor Talley, však zná děsivou pravdu. Na obyvatele dosud pokojného městečka útočí obří hlavonožec a je na nich samých, aby se s ohrožením vypořádali. Když je však ulovena velká krakatice a útoky nepřestávají, pochopí i ten poslední pochybovač, že v moři číhá něco obrovského. Něco, co má velký hlad… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (100)

cariada 

všechny recenze uživatele

Běžný zvířecí béčko z tv produkce. Obří oliheň napadá lidi, i takhle by se dal stručně popsat o co, že tam jde. Opět je tu několik lidí co se snaží olihen zabít pomocí výbušnin. Což se jim podaří, jenže.... Film postrádá to hlavní a to je atmosféra. Je to mdlé a nudné. Zápletka je tak jednoduchá a v podstatě o ničem. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl kdysi a teď jsem kouknul znovu, když ho opakovali. Musím dát 3*, protože mám pro tyto filmy se zlými zvířátky slabost. Prostě se mi tyto filmy s žraloky, piraněmi, chobotnicemi atd. líbí. Samozřejmě, že hlavně triky s krakaticí jsou dosti slabé a určitě by filmu prospělo více peněz, ale jako televizní film je to dobrý a bavilo mě to. Howgh! ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Totálne zbytočne natiahnutý film. Naozaj neviem načo mal 180 minút, keď by celkom stačila polovica. Takto tu bolo veľa zbytočných a aj nudných scén. Film ma miestami bavil, hlavne vtedy keď sa sústredili na zabitie krakatice. Čo ma ale nebavilo, bola ta vata okolo toho. Tie citečky a srdcervúce momenty si mohli vážne odpustiť. Ale na televízny film o morskej príšere celkom dobre a aj herecká zostava veľmi slušne zvolená. Myslel som si, že to bude prepadák, ale okrem toho, že bol príšerne rozťahaný, inú vážnu chybu som tu nezbadal. Tak silne 3*. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Všichni znají Čelisti (1975). Natočil je totiž Steven Spielberg a z nízkorozpočtového filmu se stal jeden z nejslavnějších hororů s velkými krvežíznivými zviřátky všech dob. Málokdo ví, že to nebyl Spielbergův nápad. Ale muž jménem Peter Benchley napsal knihu. I když musím říct, že v tomto případě platí, že film je lepší než kniha. Každopádně, ten samý muž napsal i další román - The Beast. Ovšem na filmovou Krakatici si jen tak nikdo nevzpomene. Jednak proto, že zdaleka nedosahuje kvalit Čelistí, a taky proto, že to nenatočil Steven. Rozdělení na dva filmy mi nevadí, ale tři hodiny jsou vlastně skutečně příliš. V první části se moc nestane a krom toho, že obětí je minimum, tak samotnou potvoru ani moc neuvidíme. Ve druhé části jsme na tom skoro stejně. Jen těch obětí přibyde. Moře dialogů a finále naopak velmi zkrouhlé. Není tu žádný pocit atmosféry jako v Čelistech. Postavy se chovají divně a ani po třech hodinách k nim nemáte žádný vztah. Přesto bych řekl, že Krakatice je nejlepším filmem o krakatici. Což je asi stejná pochvala jako, že Harrison Ford je nejlepší Indiana Jones. Prostě tu není konkurence. (50 %) ()

rytir1 

všechny recenze uživatele

Tak mi připadá, že spousta uživatelů zde akorát hodnotí shodnosti s Čelistmi než samotný film. Přitom kdyby Krakatice vznikla před nimi, dnes by to jistě bylo naopak a Čelisti by podle zdejších byly vykrádačkou Krakatice. Kdo má ale vlastní rozum, pozná že jde o výborný napínavý televizní film patřící k tomu lepšímu o příšerách z moře. A netřeba dodávat ještě lepšího Petersena s vynikajícím dabingem Beneše. Za sebe říkám super a není to tak dávno co jsme po dlouhé době se s radostí dočkali reprízy konečně v tv zase. Co mě jen udivuje že je film zde uváděn ve třech dílech a přitom správně je dvoudílný. Ale nedivím se ničemu, když i na dvd vyšel se zničeným jiným dabingem. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno na motivy stejnojmenné knihy Petera Benchleyho. Benchley byl výkonným producentem této televizní adaptace. (LUKICKK)
  • Whip (William Petersen) označuje nouzový maják pro indikaci polohy jeho iniciálami: E P I R B. Obecně se vyslovuje „Eperb“. (LUKICKK)

Reklama

Reklama