Reklama

Reklama

Zkurvená noc

  • USA 11:14 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V malém městě Middelton jede mladý muž ve svém autě, značně posilněn alkoholem. Rána, prasklé přední sklo, mrtvola. Ve strachu zabalí mrtvolu a schová ji do kufru auta. Přijíždí mladá žena s úmyslem pomoci a zavolá svého dobrého přítele, velitele policie. Jelena tu někdo srazí každou chvilku. Policista přijíždí a požaduje otevření kufru auta. Jak sám pozná, jelen to určitě nebude. Mladík, pronásledovaný policistou, se dává na útěk a mezitím z policejního auta vybíhají další dva zadržení jedinci. Následuje spletenec situací, které divákovi dovolí pochopit celý děj až v případě, kdy uvidí všechny události z různých úhlů. (MiD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Legas 

všechny recenze uživatele

Zachraň penis svého kamaráda a jiné historky, které se stanou přibližně ve stejnou dobu několika osobám, jejichž prostřednictvím režisér vypráví (tedy doplňuje) puzzle celého příběhu. Je to sice kontrukt, ale pokud vás zajímá, co třeba dělá bowlingová koule na hřbitově, pak se budete skvěle bavit. Na konci si možná uvědomíte, že vlastně nevíte, kde a jak někeré postavy skončily, protože vyústění jejich zkurvené noci je někde uprostřed filmu, ale to je právě šance si film pustit znovu a opět si jej užít. Mám chuť si vzít stopky a notísek a přesvědčit se, zda to panu režisérovi skutečně časově i místně vychází, ale nebudu hnidopich. Film funguje, je černo-černě-humorný (soulož na hřbitově je fakt nezapomenutelná), patřičně absurdně neuvěřitelný, výborně natočený a dobře zahraný. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi ťažko uveriteľný, no veľmi dôkladne scenárovo spracovaný thriller, odrážajúci sa na osudnej zhode náhod z pohľadu viacerých ľudí v malom mestečku. Nenápadne odohrávané chaotické príbehy sa postupne spoja do jedného veľkého vyvrcholenia s podareným koncom. Všetko je vďaka stopáži veľmi rýchle, svižné, komicky brutálne čierne a konečne Swayze! 80%. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh filmu, který jsem přesně v oněch letech (vlastně spíš ještě o pár let dřív) lačně vyhledával v regálech videopůjčoven. Kromě sympatické Hilary jsou všechny postavy buď nesympaťáci, nebo dementi, nebo rovnou nesympatičtí dementi, takže jim jejich neradostné osudy ze srdce přejete a po náročném pracovním dni si před spaním trochu polaskáte svého vnitřního démona pomstychtivosti (ta Cheri byla ale kardinální svině, což?). A vedlejší otázka pro později narozené: Víte, jak kdysi obecný lid vyslovoval jméno Patrick Swayze? "Patrik Švajce", nekecám! Hned jak ho vidím, vždycky si na to vzpomenu. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ani já nerozumím tomu, proč film nezůstal u původního názvu, který je podle mě povedený, není na něm potřeba nic překládat a dává smysl, ale někdo to prostě rád drsnější. Každopádně, film se mi líbil moc. Ne moc dlouhý, zamotaný jen tak, abyste se v tom neztratili, dobře promyšlený, zahraný. Všechno tak, jak mám ráda. Chvíli jsem váhala, že napálím plný počet, ale nedávno jsem viděla film, ve kterém také hrála hlavní roli neplánovaná srážka (vlastně je to za poslední dny už třetí film s touhle nehodou, a je to čistá náhoda), a vzhledem k mému hodnocení zmiňovaného filmu zůstanu nakonec u 4*. Myslím, že je to tak akorát. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím to, že si občas čeští distributoři musí asi dokazovat, že „na to mají“, a přijít v názvu filmu s nějakou jadrností, přičemž ekvivalenty „zkurveného“ patří mezi nejoblíbenější, ačkoliv se film v originále jmenuje například 11:14. Ne, nejde o žádné utkání, ale o čas, protože právě za minutu čtvrt na dvanáct v noci je osudový moment po všechny hrdiny Zkurvené noci. Ta ale nepracuje s žádným vygradovaným dějem nebo vývojem postav, protože za celých těch osmdesát minut filmu sledujete akorát cca dvacetiminutovku času příběhu, během níž se řadě postav stane dost věcí. A vy je z pohledu každé musíte prožít a odhalovat mozaiku toho, co se během tohoto časového úseku skutečně stalo. Problém je, že navzdory slibnému začátku pak nejpozději od půlky sledujete, jak hrdinové dělají zcela předvídatelně to, co dělat musí. A vy víte, co to bude, protože pokud máte alespoň něco málo usuzovacích schopností, složíte si hrubý obraz událostí poměrně rychle dohromady. A ten zbytek už moc myšlenkově podnětný ani zábavný není, třebaže v je v něm spousta tarantinovské inspirace: absurdní situace, uklízení mrtvol, mrtvoly v kufrech, mrtvoly na silnici, penisy na silnici, střelba za absurdních okolností, neobvyklé krádeže a spousta cynicky ironických náhod. Bez nich by koneckonců Zkurvená noc ani nedržela pohromadě. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Postava Buzzy byla podle původního scénáře muž. Když si ho Hilary Swank přečetla, byla touto rolí nadšená. Přemluvila Grega Marckse, aby scénář přepsal, aby ji mohla hrát. (don corleone)
  • V roku 2019 bol herec Henry Thomas skutočne zatknutý za jazdu pod vplyvom alkoholu, tak isto ako postava Jack, ktorú stvárnil vo filme. (ShortyIC)

Reklama

Reklama