Reklama

Reklama

Bláznivá mise

  • Hongkong Aces Go Places (více)

Obsahy(1)

Zločinec světového formátu King Kong (Sam Hui) uloupí diamanty v hodnotě třiceti milionů dolarů. Jediná stopa, kterou zanechá na místě činu je bílá rukavice. A to je kámen úrazu, protože Bílá Rukavice je též známý zloděj drahokamů, který se však snaží posledních pár let sekat dobrotu. Ale diskutujte s italskou mafií. Má tak jedinou šanci, získat uloupené bohatství zpátky. Po jeho stopě se vydává nejlepší americký detektiv původem z Hong Kongu Albert Au přezdívaný Kodyžak (Karl Maka). Spoluprací s místní tvrdou policejní seržantkou Hatung (Sylvia Chang) zjistí, kdo má ve skutečnosti diamanty u sebe. Jenže to není tak docela pravda, protože King Kongův kumpán je ukryl na tajném místě a pak se nechal in flagranti chytit žárlivým a ochranářským bratrem, šéfem gangu. Těsně před smrtí ještě King Kongovi prozradí, že na zadní partie dvou svých dívek nechal vytetovat cestu k pokladu. Bláznivá mise plná honiček a humoru tak může začít... (monolog)

(více)

Recenze (76)

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Infantilní, leč neskutečně nápaditá akční podívaná, postavená na výborné choreografii kaskadérských kousků - a že jich tu je! Hlavně úvodní tři čtvrtě hodiny jsou narvané k prasknutí. Potom se ale tempo bohužel začíná uklidňovat a film začíná lehce nudit. Dojem ale napravuje třeba skvělá scéna večeře Kodyjacka a Ha-Tung nebo geniální finále s autíčky na dálkové ovládání, naládovanými trhavinou. Jinak je to samozřejmě klasika "černého videa", kterou jsem ve svých pěti šesti letech viděl nesčíslněkrát. A i po tolika letech má pořád "kule". ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Za většinu vydařených (nejen fyzických) vtípků vděčí tato bláznivá, východně infantilní, slapsticková policejně-zlodějská groteska skvělému "plešounovi" Karlu Makovi. Na bezmezné nadšení z dětsví nezapomínám, i když jsem si kromě onoho geniálního nekňuby Kodyžaka pamatoval konkrétně už jen závěrečnou honičku s bombovými (doslova) autíčky na dálkové ovládání. Takže mě teď po letech překvapilo, že se nekonaly žádné velké akční kung fu bitky (njn, on tu fakt nehraje Jackie Chan :-)). ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Uff už po několikáté jsem se přesvědčil, že asijské akční komedie jsou úplně mimo mě. Nebavilo mě to ani trochu. Tím největším problémem asi je to, že jsem ji neviděl jako malý, kdy má šanci zaujmout a necítím žádný sentiment při hodnocení. Nesympatické a zoufale postavy, přiblblý příběh, trapné dialogy i pokusy o humor a z dnešního pohledu už i směšné efekty. Zkrátka nemám moc, co bych vyzdvihl. Nakonec nechávám jednu hvězdu, protože jsem to dokázal dokoukat. Dalším dílů se ale už velkým obloukem vyhnu. Mimochodem ty fotky v galerii z velké části nesouhlasí a nejsou z prvního dílu Bláznivé mise. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Kultova seria, ktora je blazniva a s roznymi vynalezmi vymyslene mozno nejakym podivinom:) Prva cast to len rozbieha a tu ani toho neni moc, ako v druhych dieloch. Nejake akcne sceny, ktorych neni prilis moc a ten plechavy policajt nema chybu, on je jednoducho takym maskotom tejto serie:) Najviac ma pobavila ta cast filmu, kde sa ten plechavy policajt menom Codyjack opytal tej policajtky toto: To ty si varila tu veceru? A ona, ze ano. On na to rychlo zareagoval a dodal: Urcite si to robila po prvykrat, pretoze je to poznat:) Takychto vtipkov je tam poviacej a to len film spravne ozivilo, ako aj akcne sceny, ktorych aj mohlo byt tiez viacej. Ja som sa pri filme dobre bavil a preto ho len hodnotim kladne:) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mno, takze zas s dotycnymi mentalmi nesuhlasim ohladom tejto "super genialnej hong kongskej komedie". Cinska kinematoghrafia a dost aj hong kongska ide mimo chapanie vacsiny europskych divakov. Ono totiz ceskoslovenska porovnavacia baza je Europa, a nie tieto cinske a hongkongske filmy. Humoru osobne nechapem, zasmiat sa nebolo na com, jedno nezname sikmoocko vedla druheho ..... ne, ne, tato komedia sla vzdy mimo mna. 30 % ()

Galerie (59)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama