Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I po letech zábavný film o škole plné násilí, kde se studenti šikanují navzájem, o divném učitelském sboru, který je napaden mimozemšťany jako první, a o nevyrovnané skupince studentů, co chtějí zachránit nejen sebe, ale celý svět. Přímé odkazy na Lupiče těl a Vládce loutek zřejmě míří na ty, co dané knihy a filmy neznají, naopak citace scén z Věci - zkouška, kdo je už v moci mimozemšťanů a kdo ne, a hlava s chapadýlky by měly asi oslovit naopak ty znalé. Ostatně i samotný mimozemšťan tak trochu finální Věc připomíná. Výborný je soundtrack - Another Brick in the Wall Part ll od Pink Floyd (zde v podání Class od ´99) prolíná celým snímkem a k tomu namátkou The Offspring, D Generation, Soul Asylum, Oasis, Sheryl Crow či Garbage. Nejvíce se mi líbili paraziti v akváriu. Hodnocení ponechávám, i když kdysi se mi film líbil mnohem více. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Nekoukatelná hovadina. Jednu střední školu napadnou emzáci, kteří postupně přebírají kontrolu nad učiteli i studenty. Zbyde poslední nesourodá skupinka přeživších, kteří vše prokouknou a budou vzdorovat. Děj je absolutně o hovně. Vše je šíleně zahrané. Nezachránil to ani mladý Frodo. Příšerka se ve filmu objeví asi na 30 sekund. Prostě hrozná nuda, kterou mohou docenit snad pouze malé děti z minulého století. Za sebe dávám jednoznačně odpad! ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměrný béčkový teenage horor, který se narozdíl od svých žánrových kolegů nebere příliš vážně a podobně jako Od soumraku do úsvitu si v některých okamžicích utahuje sám ze sebe. Ocenění za příjemně strávený večer patří především Rodriguezovi, ten svou nápaditou a svižnou režii dovede divákův zájem prostrkat i přes pasáže, které se scénaristovi Williamsonovi příliš nepodařily. Trochu mě mrzelo, že děsivost úvodní scény se již dále nikde nezopakovala a závěr snímku se příliš nepovedl (místo rychlé gradace na díváky čeká roztříštěnost a ne zrovna dobré triky) a tím pádem Fakulta nemá takový dopad, jaký by snadno mohla mít, avšak jinak jsem byl vcelku spokojený. Tři poctivě vydobyté hvězdičky + jedna z protekce (za ten fotbal ;-)). P.S: Český překlad názvu filmu je poněkud zmršený. Copak jsou na střední škole nějaké fakulty? V tomto případě se pod kouzelným slovíčkem "faculty" skrývá americký termín pro učitelský sbor. Více pozornosti, páni překladatelé! ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější Rodriguez, díky kterýmu jsem jako prcek začal sjíždět Offspring a kdykoliv slyšim The Kids Aren´t Alright, vybaví se mi tenhle film. Potěší inspirace Věcí (zápletka) a Snídaňovým klubem (postavy - rebel, geek, fotbalista, pošahanec a kráska). Úmyslně úsměvný scifi horůrek, který můžu kdykoliv. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Milé béčko, které vykrádá Invazi zlodějů těl, Vládce loutek a podobná dílka, ale nestydí se vám to otevřeně říct. Rodriguez tehdy ještě uměl točit s nadsázkou, mladé herecké osazenstvo se snaží a závěrečná příšera je patřičně slizká. "Co když jsou Spielberg, Lucas, Sonnenfeld mimozemšťani a svýma filmama se nás snaží jen ukolébat ke klidu, odvést naši pozornost. Invaze mimozemšťanů - ale neříkejte, to je jako ze sci-fi od Spielberga!" ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Zeke (Josh Hartnett) řídí vůz Pontiac GTO z roku 1970. (Stocki)
  • Keď sú Casey (Elijah Wood) a Delilah (Jordana Brewster) ukrytí v riaditeľni a sledujú učiteľku Olsonovú (Piper Laurie), ako si obleje tvár vodou z pohára, pričom je jasne a zreteľne vidieť, že si tým namočila tvár aj ofinu. V nasledujúcom zábere má však tvár aj vlasy pekné a suché. (tXtX)

Reklama

Reklama