Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V hlavních rolích rozpustilé komedie Holky z kalendáře režiséra Nigela Cola (Saving Grace) hrají držitelky Zlatého globu Helen Mirren (Gosford Park, Pomsta) a Julie Walters (Billy Eliot, filmy o Harry Potterovi). Dvanáct svérázných členek váženého dobročinného spolku hledá nové možnosti, jak získat peníze na charitu. Tradičním zdrojem příjmů je každoroční kalendář spolku, ale tentokrát by ho chtěly udělat trochu jinak. Nechtějí se sice vzdát tradičních fotografií, ale konečnou podobu kalendáře všechny doslova šokují. Mezi pečenými dobrotami, jablečnými štrúdly a naaranžovanými květinami totiž ženy pózují - jak je pánbůh stvořil! Tenhle laskavý příběh vás rozesměje i dojme zároveň. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

kverula 

všechny recenze uživatele

3 hvězdičky za výborné obsazení a důvtipný "nude" kalendář s marmeládou a kuchyňským náčiním. Jinak obsahově prázdné. John stačil umřít mnohem dřív než mi stačil být řádně představen. Tímto jsem si nestačila vytvořit dostatečnou citovou vazbu k celému příběhu, který se točil kolem nemoci. A ta masová mediální masáž, která vedla až k Jay Lenovi.. ani jsem nedokoukala. Ne ne, tento týden šahám vedle. ()

subic 

všechny recenze uživatele

286.000 liber z prodeje kalendáře aneb britské čarodějnice dobyly Hollywood. Film podle skutečné události, celkem vybraných 578.000 liber, otevření oddělení na léčbu leukémie, to je jistě chválihodné. Starší holky z dobročinného farního spolku se zhostí propagace léčby rakoviny a když se to podá zábavnou formou, tak z toho vznikne takovýhle film. Dal bych i 4 hvězdy, kdyby to bylo trochu kratší, místy je to opravdu utahané a prvních 45 minut je takových celkem nudných s očekáváním, když už to přijde, než to přijde a začne se fotit. A ani skvělá Helen Mirren to nezachrání. ()

Reklama

cherita 

všechny recenze uživatele

Kdyby striptéři z Do naha byli seriózní dámy v letech, vypadali by nejspíš jako Holky z kalendáře. Jenomže tyhle penzistky mají pro svoje obnažování kapku vážnější důvod, a tím pádem to není taková legrace. Což je škoda, protože celý ansámbl ženského klubu nemá problém získat si divákovy sympatie, hlavně ze začátku. Ale závěrečná pravda o tom, že sláva dokáže zničit přátelství i rodinu, už nemá takovou sílu jako plánování celého projektu a překonávání počátečních rozpaků. ()

leafroller 

všechny recenze uživatele

Film důležitý v mnoha ohledech. Skutečný příběh, který inspiroval miliony lidí a podobné kalendáře můžeme nalézt v každé druhé vesnici, kde hasiči potřebují novou sirénu. Příběh o přátelství, sebezapření a dobré motivaci. Ale především je to příběh o tom, že v 50 letech je člověk normální a stejný jako třeba ve třiceti nebo čtyřiceti. To je v době, kdy starší člověk nesežene práci, nebo je terčem posměchu či hůř nezájmu, velmi důležité připomínat. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie se sympatickým obsazením (šmrncovní Helen Mirren v čele), nenáročným, ale naštěstí ani primitivním scénářem a s řadou vtipů různého (většinou milého) kalibru. Část druhé poloviny (před odletem na natáčení) mi připadala trochu rozvláčná a mrzelo mě, že nedošlo na setkání s Georgem Clooneym, jinak však nemám co vytknout. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Hlavní zápletce byla za vzor skutečná nepříjemná událost, kdy se na kalendář nechaly zvěčit přítelkyně Britky Angely Bakerové, jejíž manžel zemřel na leukémii. Důvodem bylo získat prostředky na boj s touto chorobou. (Olík)
  • Skutečné „holky z kalendáře“ si mohli lidé poprvé pověsit na zeď v roce 2000. Tehdy se kalendáře prodalo přes dvě stě tisíc výtisků a časem k němu byly přidány čokolády, novoročenky nebo pohlednice, vše se stejnou tématikou. (Olík)
  • V roce 2009 byl film adaptován jako divadelní hra na West Endu a v roce 2015 vznikl i stejnojmenný muzikál s hudbou Garyho Barlowa. Ten se v roce 2017 dostal taktéž i na prkna West Endu. (Joe16210)

Reklama

Reklama