Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

zsn 

všechny recenze uživatele

Na verzi z 2019 se to nemůže z hrobu hrabat, byť Ed Harris s vlasama je samo o sobě creepyshow :-D Příběh s Holbrookem a Nielsenem byl fajn už jen pro jejich výkony. Totéž příběh s Kingem. Jsem ho snad neviděla nikde jinde v tak dlouhé roli a sehrál to bravurně na introvertního pisálka. No nepustila bych si to ani na Halloween, a to je co říct. Je to tak na 2,5*, ale za 3 to není. To hodnocení o pěti hvězdičkách je fakt neobjektivní. ()

Bones! 

všechny recenze uživatele

Docela přijemný film, od kterého jsem toho zas tolik nečekal, souhlasím, jak je tu zmíněno, že první povídka byla velice povedená a film rozjela ve slušném tempu, které ale bohužel docela rychle zbrzdily následující povídky... Stephen King v roli Jordyho Verilla sice předvedl pár grimas, ale to bylo tak vše a Leslie Nielsen jako chladnokrevný zabiják...no nevím:-)"Bedna" a její vraždící obsah ještě ušel ale poslední povídka o postarším pánovi nesnesoucím šváby ve svém jinak sterilním bytě mi přišla opravdu navíc... ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Asi jsem viděl něco jiného než ostatní. Možná, že to bylo vtipné, ale já ty vtipy nepochopil, možná to bylo strašidelný, ale ani to mi nepřišlo. Obrovské zklaméní. Čekal jsem povedenou horor/komedii s Nielsenem, ale ten mi taky nesedl do role. Prostě jsem tomu nepřišel na chuť. Asi už jsem z úplně jiné generace, která to nemůže pochopit. ()

Pirabin 

všechny recenze uživatele

Za každou dobrou povídku...Ta s Lesliem Nielsenem je skvělá, ale byl bych rád kdyby skončila dřív, než tím koncem, kterým skončila, protože jsem se rozhodoval mezi jednou hvězdičkou nebo žádnou. Jinak pokud to čtete a neviděli jste, ani jednu vyhněte se té druhé, něco tak hrozného jsem dlouho neviděl. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pět mírně nedomrlých povídek z pera Stephena Kinga a kamery strýčka Romera. Povídkové filmy osobně příliš v lásce nemám, Creepshow mě taktéž nijak nenadchla. Dokonce jsem chvíli uvažoval o dvou hvězdách. To zažehnala poslední část s brouky, u které jsem celou dobu nervózně poposedal. Nenávidím je. Brrr. Na druhém místě bych ocenil povídku prostřední - opravdu nepěkný způsob smrti. Naopak zavrhl bych povídku druhou, v níž "exceluje" sám mistr King. Bohužel v naprosto nesnesitelné roli. Celkově drobet nad průměr. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (13)

  • Skupina The Black Dahlia Murder natočila podle filmu klip k písni „Everything Went Black“. (The_Second)
  • Příběh "Father's Day" je první povídkou Stephena Kinga, kterou psal přímo pro natáčení filmu. (facojurka)
  • Mramorový popelník, který hraje celkem významnou roli v prvním příběhu, se objevuje ve všech pěti povídkách. (Chatterer)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama