Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zombie ovládly Zemi. Na celém světě už zbývá jen pár míst, kde se dá ukrýt. Hrstka vědců a vojáků zvolila podzemní bunkr na Floridě a snaží se pomocí nejrůznějších experimentů na polapených zombie přijít na to, jak zvrátit osudnou chorobu, která způsobuje přeměnu nakaženého člověka v zombie. K některým experimentům jsou však zneužiti i vojáci a to způsobí rozkol uvnitř komunity. Ale ještě než se stačí věci vyřešit, vniknou do bunkru zombie, kteří konečně našli skulinku v obranném systému. Teď už hraje každý sám za sebe a jediným cílem je přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Smok 

všechny recenze uživatele

G.A.Romero a filmy o zombíkoch patria k sebe tak, ako cibuľa ku tlačenke. Tento majstrov počin ma oslovil celkovou postapokalypto atmosférou a trenicami medzi armádou a vedcami, slušnými gore efektami a naučil ma, že aj nemrtvi môžu vykazovať známky inteligentného správania a tým pádom môžu byť domestikovaní, ako tvrdil filmový Dr. Frankenstein. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Z původní trilogie je pro mě tahle část nejlepší (Země, Deníky a Survival samozřejmě patří do série ...of the Dead, ale tohle rozvíjení Romerovy synopse žije vlastním životem). Zatímco NOC byla komornější a ÚSVIT ukázal, že problém s chodícími zombies bude trochu globálnějšího rázu, tak DEN potvrdil úpadek lidské společnosti jako takové. Romero si opět vyhrává se sociálním přesahem, bohužel pro diváka tak činí po většinu dobu v podzemním krytu plném doktorů, vědců a vojáků, kde skvěle se rozpadajících mrtvol je pouze hrstka. Ale už kvůli chytrému a lítost vyvolávajícímu Bubovi to rozhodně nenudí. Bezvýchodná situace, která panuje nejen venku, ale i dole mezi jinak smýšlejícími osobami, vygraduje v závěrečném gore festivalu, v němž Savini jasně dokazuje, kdo je král maskérů. Zkrátka ultimátní masakr! ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Hrstka přeživších lidí schovaná v podzemním bunkru, v panické atmosféře strachu, který každý řeší po svém. Ti zbývající lidé se dělí na vojáky (tradičně sobecké, hloupé a kruté) a na "normální" lidi, mezi nimiž vyniká doktor se svými hrůznými pokusy. Příjemná změna pro mě byla trocha citu a inteligence v zombie a především ten nejchytřejší vyloženě pobavil. Slabší stránkou byly herecké výkony především vojenského velitele a jediné ženské představitelky. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Více než klasický horor spíše zombie thriller/drama. Ponorková nemoc vojáků a vědců je ukazována přímočaře, avšak do značné míry zdařile a přesvědčivě, čemuž přispívají obstojné herecké výkony a dialogy. Spokojen odejde i krvechtivý divák, gore scény jsou znatelně lepší než v předchozím Úsvitu a tvůrci jejich počet vkusně dávkují. Krom toho je tu Bub a jeho roztomilá dějová linka. :) ()

movie 

všechny recenze uživatele

První půlka snímku je poměrně nudná, ta druhá je zase nádherným zombie masakrem - tak jak to pan Romero umí nejlépe. Škoda, že celý snímek nevypadá tak, jako jeho druhá půlka. Neváhal bych a dal bych plné hodnocení, takhle nemůžu dát jinak než za tři, ale s tím, že se na film kdykoliv ještě moc rád podívám! ()

Galerie (106)

Zajímavosti (44)

  • Podzemní bunkr, v němž se ukrývají hlavní hrdinové, byl ve skutečnosti bývalý důl poblíž Pittsburghu, který sloužil jako skladiště. (HellFire)
  • Na motívy tohto filmu zložila horror-punková skupina The Misfits skladbu s rovnomenným názvom na albume "American Psycho". (Krasko666)
  • V jedné scéně doktor Logan (Richard Liberty) ukazuje zombie zbavenou všech vnitřností, která měla jen mozek a míchu. Přesto však dýchala. (D3NJI)

Související novinky

Další vydatná jatka

Další vydatná jatka

13.11.2007

Série Saw pořád vydělává a Hollywood proto věří, že nízkorozpočtové horory o úchylech porcujících pohledné teenagery jsou přesně to, co fanoušci filmového strachu potřebují. A tak je tady Slaughter,… (více)

Remake Day of the Dead

Remake Day of the Dead

10.11.2005

Zakladatel a klasik zombie žánru v jednom, George A. Romero o sobě v poslední době opět dává vědět. Loni k nám přisprintovali zombie v remaku Zacka Snydera Úsvit mrtvých, tento měsíc v českých kinech… (více)

Ďalší zombie remake

Ďalší zombie remake

31.05.2005

George A. Romero (na obr.), často označovaný za zakladateľa "zombie" podžánru, nakrútil v rokoch 1968-1985 hororovú trilógiu, ktorej prvým článkom bola skvelá, čiernobiela Noc oživlých mrtvol. Toto… (více)

Reklama

Reklama