Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z islandského městečka až do finále Eurovize... Je rok 1974 a malý Lars Erickssong v nedávné době přišel o matku a odměřený otec (P. Brosnan) chlapci moc podpory neposkytuje. Když se ale u nich doma schází přátelé, aby sledovali finále Eurovize, kde soutěží také skupina ABBA, Lars při jejím hitu Waterloo nečekaně ožije. Vezme si pak do hlavy, že v Eurovizi zvítězí a tohoto snu se Lars (W. Ferrell) drží i dnes, společně se stejně potrhlou kamarádkou z dětství Sigrit (R. McAdamsová). Vystupují jako popové duo Fire Saga, ale bez větších úspěchů zpívají pouze v jejich rodném malém rybářském městečku Húsavíku. V tu dobu se pořádá výběr soutěžících do Eurovize za Island a prezident tamní televize má o výběru kandidáta jasno. Na papíře však podle regulí musí být kandidátů dvanáct, a při zcela náhodném losování soutěžících do počtu, se na listině objeví také Fire Saga. Když během nominace dojde na jejich číslo, stane se z něj kvůli Larsovi jedna velká fraška a oba pak zdrceně na molu pozorují luxusní loď, na níž se baví ostatní soutěžící. Strašlivé neštěstí na lodi způsobí, že jediným kandidátem do Eurovize za Island zůstane Fire Saga… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (356)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Už před zhlédnutím mi bylo jasné, že to nebude žádné veledílo, ale 3* film. Na Eurovision jsem se několikrát koukal, bavilo mě to, ale jakmile začali vyhrávat divné kreatury lidí (žena s vousama, politické vítězství Ukrajinky atd.), tak jsem to přestal sledovat. Tento film je takový průměr, upozorní diváky na to, že existuje soutěž Eurovision, zároveň nabídne solidní příběh, krásnou Rachel McAdams, ovšem nesympatického Willa Ferrella. Je to taková podivnost za 3*. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Škoda, že neměl Will Ferrell víc soudnosti a nepřenechal hlavní roli někomu jinému. Rachel McAdams je sice něco přes 40, ale díky svojí přirozený kráse může dál hrát mladé holčičky, co si jdou za svým pěveckým snem. Kdežto Ferrell vedle ní v blonďaté paruce vypadá jako víc úchylný Věchet. Naprosto se k Rachel nehodí, ani jako herecký partner, hudební parter, životní partner a ani komediální parter a tohle všechno bohužel působí jako pěst na oko. Navíc film neví, jestli chce být ujetou komedií jako Waynův svět, nebo seriózní komedií jako One Chance o životním úspěchu Paula Pottse. A tak střídá oboje, někdy víc někdy míň povedeně až není ani jedním. Potěší výteční Islandští herci, Brosnan a skvělý Dan Stevens jako zlovolný ruský bukvičák. Jinak spíš provar co dojel na neschopnost Ferrella se sebereflexivně vyřadit z hlavní role a film jen produkovat, popřípadě zahrát si vedlejší úlohu. Ale scéna s křeččím kolem nás poslala do kolen, to zas jo.55%. ()

Reklama

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Eurovizi jsem párkrát viděla a považuju to za dost obskurní záležitost, takže dělat si z toho srandu mi nepřijde moc těžký. To nemění nic na tom, že tenhle film je sice naprostá hovadina, ale já se u toho opravdu bavila. Nejpovedenější je postava soutěžícího z Ruska. Nejsi gay? Ne, já jsem Rus. V Rusku žádní gayové nejsou. A výběr písniček krásně odráží, co v téhle divné soutěži frčí. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Co napsat o tomto filmu? Čekal jsem střeštěnou pitomost v duchu Ledově ostrých, kde se Ferrell vysmál krasobruslení. Jelikož nesleduji a nemám v oblibě Hlasy, X-faktory, Superstáry a podobné hovadiny, byl jsem celkem zvědav, jak se s tím popasuje v tomto případě a co to zas bude za šílenost. Musím však upřímně přiznat, že to bylo docela fajn a ač je Ferrell synonymem pro nekoukatelné slátaniny, tady zřejmě lehce stáhl nohu z plynu a vznikl veskrze příjemný komediální kousek, prošpikovaný opravdu hezkými písněmi. Děj a příběh celkově je vykalkulovaný a pitomý, ale určitě je to něco jiného, s čím jste se u Ferrella příliš nesetkali a už to je důvod k tomu se na to podívat. A pokud některá z písní nezíská zlatého bludišťáka, tak už nevěřím, že je spravedlnost v tom prohnilém Holém Údu. Překvapivé čtyři sluníčka, kterým výrazně dopomohla svým hlasem Molly My Marianne Sandén. Všechna čest. 75% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nečakal som to. Veľmi príjemná old school comedy, kde hodnoty na konci zvíťazia a kde držíme postavám palce. Vtipy fungujú (Američania/duch Demi Lovato) a rovnako aj piesne. Will Ferrell presne v tej pozícií v ktorej ho mám rád. Jeho návrat na Island bol Sad Epic. Dobkin dokazuje, že mu nie je cudzí žáner a dokáže v správnej chvíli vystihnúť miesta, ktoré zaváňajú pátosom a zároveň niečim univerzálne nadčasovým. Nelezie to na nervy, a je to v zásade niečo, čo si rád pozriem aj v budúcnosti. A taký film nemal Ferrell už riadne dlho. McAdams mu skvelo sekunduje - a finálna pieseň je pekne zimomriavková. Nuž a potom zaznie Hoppipolla a ja si zrazu uvedomím, že mi po líci stekajú slzy a usmievam sa ako slniečko na hnoji. P.S. Dr. Horrible - súhlasím s tebou. Krásna improvizácia. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (29)

  • Spievanie "Song-a-long" v dome ruského finalistu Alexandra (Dan Stevens) je zmes piatich pesničiek, ale iba dve z nich boli súčasťou predošlých ročníkov Eurovízie ("Waterloo" a "Ne partez pas sans moi"). Zvyšné skladby ("Believe", "Ray of Light" a "I Gotta Feeling") s Eurovíziou nemajú nič spoločné. (belinko)
  • V semifinále se rovnou vyhlašují země, které postoupily, jednotlivé sčítání bodů probíhá až ve finále soutěže. (Mara97)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno