Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z islandského městečka až do finále Eurovize... Je rok 1974 a malý Lars Erickssong v nedávné době přišel o matku a odměřený otec (P. Brosnan) chlapci moc podpory neposkytuje. Když se ale u nich doma schází přátelé, aby sledovali finále Eurovize, kde soutěží také skupina ABBA, Lars při jejím hitu Waterloo nečekaně ožije. Vezme si pak do hlavy, že v Eurovizi zvítězí a tohoto snu se Lars (W. Ferrell) drží i dnes, společně se stejně potrhlou kamarádkou z dětství Sigrit (R. McAdamsová). Vystupují jako popové duo Fire Saga, ale bez větších úspěchů zpívají pouze v jejich rodném malém rybářském městečku Húsavíku. V tu dobu se pořádá výběr soutěžících do Eurovize za Island a prezident tamní televize má o výběru kandidáta jasno. Na papíře však podle regulí musí být kandidátů dvanáct, a při zcela náhodném losování soutěžících do počtu, se na listině objeví také Fire Saga. Když během nominace dojde na jejich číslo, stane se z něj kvůli Larsovi jedna velká fraška a oba pak zdrceně na molu pozorují luxusní loď, na níž se baví ostatní soutěžící. Strašlivé neštěstí na lodi způsobí, že jediným kandidátem do Eurovize za Island zůstane Fire Saga… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (356)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

O Eurovizi (a jejích podivných aférách) jsem měl vždy jen mlhavé povědomí a proto když se objevil trailer na tento film (ano, ten videoklip, jež jsme každý viděli desetkrát), jsem to bral tak, že si velký fanoušek Will Ferrell natočil velké promo na letošní ročník a nejedná se o skutečný film (podobně jako před nedávnem ten trailer na Dundeeho). Je velká škoda, že zrovna letos to nevyšlo a film to zbytečně odnesl, jelikož ten buzz mohl být mnohonásobně větší...a oprávněně, jelikož se jedná o feel good film s přestřelenými gagy, jak ostatně u Ferrella s Mccartym známe, ovšem v těch správných momentech dokáže přesně zahrát na melancholickou strunu. Někdy je to až moc pitomé, ale celkově jsem si to moc užil a doufám, že i ty čísla na Netflixu budou! ... 7,5/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEDNOU VYHRAJU SOUTĚŽ EUROVIZI A NIKDO SE MI SMÁT NEBUDE!...“ /// Eurovize je kreténská soutěž (která se dá vyhrát jen s pomocí skřítků)… a o tom je tenhle film… Rachel McAdams bude krásná i kdyby hrála s větším blbečkem, než je Will Ferrell, spousta buzíků (nevím, jestli ty lidi hráli sami sebe…?) a jestli někdo bere tenhle film vážně, tak je stejná bukvice jako ti soutěžící. Naštěstí ironie, ta jedna kurevsky vtipná scéna a hlavně Ferrell jsou dostatečnou zárukou… kurva nebo ne? Nečekejte další „Zrodila se hvězda“, přestože závěrečná třetina je pro mě překvápkem a názorným příkladem, jak z „ničeho“ udělat klišoidní podívanou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak se dostat z Húsavíku. 2.) Miluju Jaja Ding Dong. 3.) Thx za titule „Zuzana Vrzalová“ a „vasabi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší komedie roku, která si milým způsobem dělá srandu z této soutěže, aby se na konci překlopila v něco opravdu neironicky dojemného. Potěšily i písničky, ať už převzaté (3x Sigur Rós!) nebo původní (Húsavík bude jistě oscarovým favoritem). Mimochodem, v Húsavíku i Edinburghu jsem byl a je to tam fakt pěkné ;-p ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Elfové, přestože nejsou nikdy vidět, jsou mnohem vtipnější než skřet Ferrell, který téměř nesleze z plátna. Komedie z bizarního prostředí Eurovize sice nepostrádá nápad, ale většinou jí nevycházejí gagy. Vtipy jsou očekávatelné a upocené, dřou na pilu a k smíchu je toho pramálo. Některé scény jsou na komedii zbytečně drastické. Popravdě, po pár dnech od zhlédnutí mi utkvěl v hlavě akorát pořád fešný Pierce Brosnan, provždy krásný Island a jedno bodnutí nožíkem. SHRNUTÍ: Na to, jaký je Eurovize bizár, je komedie o ní jen slabý odvar. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Milý film s úžasnou Rachel (ak to všetko spievala ona, tak asi mám novú najobľúbenejšiu speváčku), ktorému hrozne škodí Ferrell. Jednak v tej úlohe pôsobí ako päsť na oko kvôli svojmu veku, no s výnimkou jeho poznámok o Američanoch, nie je ani príliš vtipný. Má ale aj veľké plus za to, že dokázal ako scenárista veľmi dobre zachytiť pravidlá a všetko okolo tejto súťaže, o ktorej v USA nemali doteraz ani šajn, že niečo také existuje. Ja sám tým pravidlám príliš nerozumiem, keďže Eurovision sa koná väčšinou bez Slovenska. Myslím, že sme boli jeho súčasťou len 3x (Tublatanka, Palonder, Kristína) a nikdy sme sa do finále nedostali, takže nie sme touto súťažou tak zasiahnutí ako zvyšok Európy. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (29)

  • Herec Hannes Óli Ágústsson (Olaf) bol hovorcom islandskej poroty počas skutočného veľkého finále Eurovision Song Contest Rotterdam 2021. Namiesto pridelenia 12 bodov zúčastnenej krajine dal body pesničke „Ja Ja Ding Dong“. (belinko)
  • Spievanie "Song-a-long" v dome ruského finalistu Alexandra (Dan Stevens) je zmes piatich pesničiek, ale iba dve z nich boli súčasťou predošlých ročníkov Eurovízie ("Waterloo" a "Ne partez pas sans moi"). Zvyšné skladby ("Believe", "Ray of Light" a "I Gotta Feeling") s Eurovíziou nemajú nič spoločné. (belinko)
  • Když se Alexander Lemtov (Dan Stevens) snaží přesvědčit Sigrit (Rachel McAdams), že s ním má zůstat, nabízí jí, že ji mimo jiné koupí Fabergého vejce. To bylo důležitou součástí zápletky předchozího filmu, ve kterém Rachel hrála, Noční hra (2018). (Mygel)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama