Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 10

Recenze (147)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Není to sice žádný zázrak, ale z hlediska zábavnosti to na mne celkem zapůsobilo. Zpočátku se to možná může jevit jako laciná napodobenina původních filmových Asterixů a herecké obsazení je až na pár výjimek velmi slabé.  Stále jsem však byl s komedií jako takovou spokojen a na mém žebříčku by se dílo umístilo mnohem výše než většina z jeho předchůdců. Především tedy oceňuji vtip a důraz na komiksovost, což utváří zcela nové a velice povedené situace na něž se v předchozích filmech nedostane (stejně tak i postavy). Taková změna zaručeně potěší každého bývalého, ale i současného dětského fanouška. Nakonec byl i příběh obstojný a propojení minulosti se současností funkční i humorné. Uznávám, mírně jsem nadhodnotil, ale na takových 63-68% by to mělo mít. PS: Byl dobrý nápad obsadit Zlatana Ibrahimoviće do filmu, k čemuž bych doplnil takový malý skrytý vtip ve vtipu, neboť ho v českém znění namluvil Ujfaluši. ()

Aeres 

všechny recenze uživatele

Je to takové meh. Skoro mám pocit, že film vznikl jen ze dvou důvodů. Natočit něco s Asterixem, aby se na značku nezapomnělo, a pokusit se natlačit do zadnice Číně, kde je promítání evropských titulů regulováno. Obsazení mizerné, chemie mezi herci pramálá, vtipy značně recyklované, a ne rozhodně tím způsobem, kdy o rodinné stříbro pečujete. Přidejte prazvláštní konec, ze kterého se nedá rozumně vybruslit do dalšího dílu, a nutně si musíte položit otázku, jestli vůbec nějaký chcete vidět. Jedna hvězda navíc za slepého mistra. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

No, já vám nevím... Mě se to prostě blbě hodnotí. Přidaná hodnota filmu je určitě v dabingu. Suchánek na Asterixe sedí jak Filipovský na Funése, také ostatní hlasy byly opravdu fajn. Kdo naopak na Asterixe nesedí, je sám Canet, naopak Lellouche je vynikající náhradou za Gérarda, potěší také Vincent Cassel (nejlepší Caesar po Delonovi) a Marion Cotillard, škoda, že mají celkem málo prostoru, což platí i o Pierru Richardovi, jehož Panoramix je tady absolutně zbytečný. Stejně tak jako debilní vedlejší zápletka o tom, že Asterix chce být vegetarián. Jinak je to ale docela fajn. Hlavní zápletka není vůbec špatná, některé vtipy ale fungují hůře, některé lépe (povedené Zlatanovo cameo a Hříšný tanec, který mě naprosto rozsekal). Jasně, je to blbost, stejně jako výborná dvojka, skvělá trojka a průměrná čtyřka, zároveň jsem ale čekal mnohem horší průšvih a alespoň čtyřku to hravě strká do kapsy. Jako velký fanoušek předlohy se necítím vůbec nijak pohoršen a vlastně jsem s výsledkem spokojen. Žádné veledílo, ale výsledek sympatický a nebere se to vůbec vážně. A tak to v tomhle případě má být. 70 %. Ale tentokrát opravdu jenom ZA MĚ. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

V tomhle dobrodružství je strašně moc zamilovanejch. Tak jsem se vážně dočkal Asterixe na velkém plátně!  Občas to bylo fakt nesmyslný a příběh bych nepřevyprávěl. Navíc pan režisér jako Asterix byl fakt hroznej (typově úplně mimo),  takže těžko říct jestli bych doma nedal o hvězdu méně. A ano, Asterixovské poměry je zde možná až moc zamilovanejch a na můj vkus strašně moc Asiatek (ale i Asiátů.:D ), kvůli kterym je tady pak i  strašně moc zamilovanejch.:D  Ale ty dvě hodiny utekly skoro jako dvě vteřiny. Bylo  to sice béčkový, ale taky  dostatečně ulítlý a absurdní. A hlavně na rozdíl od takovejch Olympíjských her i vtipný!  Popcornix s hlasem Koháka byl fajn nové osvěžení stejně jako Otis v Kleopatře. A César se svým teplým posluhovačem si ukradly každou scénu pro sebe (A kde jsou, a kde jsou, a kde jsou, ty Egypťánky...) Smál jsem se skoro pořád a báječně jsem se uvolnil. Moc díky!   Film se nebere vůbec vážně, je  zde spousta fórků a i písničkových. Nezůstal ušetřen ani Hříšný tanec. Co teprve: ♪ Anti-Antivirus, Anti-Antivirus, Anti-Antivirus ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix a cestování do Číny se mi zdál jako hodě dobrý nápad, jenomže proč to vypadá jako nějaká parodie? Efekty tu jsou jednoznačně nejhorší a příběh je totálně padlý na hlavu. Změna postavy Obelixe a opět Asterixe mi nepřišla tak špatná, ale prostě to předchozí obsazení mi dávalo něco více. Jsem proti modernímu audio-vizuálu, takže mi chybí středověká hudba jako v prvním díle, ale třeba We Will Rock You - Antivirus Edition bylo docela vtipný, nebo třeba Kung-fu Fighting též. Finální bitva ale byla asi nejhorší z celé série. Celkově se jedná možná o nejhorší díl, ale nějaká zábavnost v tom určitě je a já se někdy dost pobavil. Mé hodnocení: 4/10 ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Ve filmu si zahrálo i pár hudebníků. Angèle, která si zahrála Falbalu, se živí jako písničkářka, Laurent Borel (Asymétrix) pracuje jako hudební skladatel a Olivio Ordonez (Abdelmalix) je rapper. Angèle je navíc druhá herečka, která ztvárnila Falbalu. Před ní si Galku zahrála již Laetitia Casta ve filmu Asterix a Obelix z roku 1999. (Krtek123)
  • Ve scéně, kdy v paláci přichází zamaskovaný princ Du Deng (Tran Vu Tran) směrem k princezně a galům, je odkaz na Darth Vadera ze série Star Wars. (Krtek123)
  • Scéna, ve které se druid Panoramix (Pierre Richard) začíná propadat do písku, odkazuje na film Kopyto (1981), ve kterém si Pierre Richard také zahrál. (Krtek123)

Reklama

Reklama