Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (148)

david141474 

všechny recenze uživatele

No musím říct, že tohle nebylo vůbec špatný. Na začátku nám byly představeny skoro všechny postavy kolem kterých se bude točit děj. Začátek filmu byl opravdu povedenej a zazněla slavná hláška ohledně ryb. Takže pro fanouška této ságy jako dělaný. Dabing Jakuba Neumanna byl opravdu povedenej, no vlastně i debut Michala Suchánka v dabingu byl taky povedenej. Děj byl solidní, ale v polovině už to drhlo a konec taky nebyl špatnej. Postavy byly skvělý a nejlepší byl Titanix, kterého právě nadaboval Jakub Neumann, také známý jako Toren. Herci byli skvělí. Humor byl skvělej. Soundtrack taky. Fotbalový narážky a Antivirusem, kterého ztvárnila fotbalová legenda Zlatan Ibrahimovič, byly taky skvělý. No a finální souboj byl solidní. A hlavní linka mezi Fuj, Asterixem a Popcornisem taky nebyla špatná a menší spoiler ani jeden nakonec nevyhraje. No a taková třešnička na dortu, Pierre Richard jako Panoramix, je nutné něco dodávat? 8/10 Správnej komediální film. (Velký Špalíček - 12.2.2023) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hraný Asterix 5. Asterix i Obelix jsou zcela jiní herci než v minulém díle, poprvé chybí Gérard Depardieu. A je to poznat. Oba hrdinové už nejsou tolik sympatičtí, navíc i chemie mezi jejich postavami je přímo tragická. Vincent Cassel je slabý Ceasar a do Delona má vskutku daleko, Cotillard má do zase neskutečně daleko do krásy a vznešenosti Monici Bellucci. Příběh je naprosto marný, Zlatan je snad to jediné, co je originální. Pobaví aspoň pár bojů a líbili se mi čínské postavy. Ale kromě podařených jmen a opravdu jen pár vtípků, vše působí neskutečně vynuceně, nudně a místy i trapně. Nečekal jsem, že to řeknu, ale zlatý minulý díl ...ve službách Jejího veličenstva. Byla to marnost. ()

Reklama

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix a cestování do Číny se mi zdál jako hodě dobrý nápad, jenomže proč to vypadá jako nějaká parodie? Efekty tu jsou jednoznačně nejhorší a příběh je totálně padlý na hlavu. Změna postavy Obelixe a opět Asterixe mi nepřišla tak špatná, ale prostě to předchozí obsazení mi dávalo něco více. Jsem proti modernímu audio-vizuálu, takže mi chybí středověká hudba jako v prvním díle, ale třeba We Will Rock You - Antivirus Edition bylo docela vtipný, nebo třeba Kung-fu Fighting též. Finální bitva ale byla asi nejhorší z celé série. Celkově se jedná možná o nejhorší díl, ale nějaká zábavnost v tom určitě je a já se někdy dost pobavil. Mé hodnocení: 4/10 ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Po více než deseti letech jsme se dočkali dalšího "Asterixe" - opět s jinými herci, tentokrát ale sympatičtějšími a lépe hrajícími než v předchozích případech. Hodně mě bavil Caesar v podání skvělého Vincenta Cassela a neméně skvělá Marion Cotillard jako Kleopatra. V kině jsem ocenila i vynalézavost českého dabingu, kdy postavu velmi podobnou Jakubu Kohákovi daboval skutečný Kohák :). Tento díl sice neobsahuje tolik zábavných hlášek a scén jako první dvě hrané adaptace, ale po předchozích dvou filmech se jedná o příjemné překvapení, na které se ráda podívám někdy znovu. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Už jdeme hodně dolů. Doby, kdy Asterix s Obelixem bavili jak dospělé, tak i děti, jsou pryč - Tohle by chtělo původní účel plnit také ale nefunguje to. Příběhově už nevíme kam jít, tak jdeme do Číny. Vegani jsou taky lidi, tak je tam taky zkusíme vesrat. A to celé má spojit nalezení nových přátelství a lásky, což se taky moc povedeně nekoná, takže ve výsledku zůstává věrná Bro-mance mezi Asterixem a Obelixem. Velký, velký průměr. Ale Ibra a jeho rolička nezklamala - Je dobře, že si umí udělat srandu i ze sebe. Každopádně sjedeš to až do konce, to není problém ale výsledné dojmy jsou tu tam. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Film šel do kin tři roky po smrti druhého tvůrce a kreslíře Asterixových dobrodružstvích Alberta Uderza. (Krtek123)
  • Gilles Lellouche v jednom rozhovoru pro francouzskou televizi zmínil, že aby mohl ztvárnit postavu galského válečníka Obelixe, musel přibrat za šest měsíců dvacet kilo. (Krtek123)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno