Reklama

Reklama

King Kong

  • USA King Kong
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Měl to být osmý div světa. Ale utrhl se z řetězů. Slavné filmové monstrum, obří opičí samec King Kong, vzbuzuje úžas filmových diváků už od roku 1933. Právě první verze jeho příběhu se stala nezapomenutelnou legendou, a to navzdory dvěma velkorozpočtovým remakům z let 1976 a 2005. Film vypráví příběh režiséra Carla Denhama, který se najatou lodí vydá na tajuplný ostrov, aby tam s nic netušící herečkou Ann Darrowovou natočil dobrodružný příběh na motivy pohádky Kráska a zvíře. V ostrovní džungli se totiž nacházejí desítky prehistorických tvorů. Mezi nimi i obří gorila, zvaná Kong. Domorodci, kteří drží zvířata za obrovskou starobylou zdí, herečku unesou a obětují ji Kongovi. Štáb ji však z opičákových spárů po dlouhém boji zachrání. Podaří se mu dokonce Konga omámit a převézt do New Yorku. Tam však začíná druhá část strhujícího dramatu: Denhamova nová atrakce se totiž utrhne z řetězů a rozpoutá v ulicích peklo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

lamps 

všechny recenze uživatele

Film, který nemá chybu. Jacksonův King Kong měl bezmála tři hodiny, sedmdesátiletou vývojovou devízu a lepší herce, ale tahle původní verze stihne v rozsahu sta minut bohatě postihnout tentýž atmosférický, milostný i čistě vypravěčský náboj. Triky jsou skvělé, tempo přímo dechberoucí a některé záběry či víceplánové děje uvnitř mizanscény (brečící děťátko, k němuž se z povzdálí blíží ohromné monstrum) dohání až k slzám s ohledem na jejich inspirativní kinematografický význam. Závěrečné bombardování Konga na Empire State se může zdát zdlouhavé, ale vzhedem k tomu, že se jedná o dramatický skon v podstatě sympatického tvora, je protahování scény naprosto na místě. Dobrodružné fantasy a jeho nejzásadnější představitel... ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"HE WAS A KING AND A GOD IN THE WORLD HE KNEW, BUT NOW HE COMES TO CIVILIZATION MERELY A CAPTIVE, A SHOW TO GRATIFY YOUR CURIOSITY!" -------- Neverím, že som túto legendu a neoddeliteľnú súčasť svetovej kinematografie dokázal dopozerať dokonca. 84 rokov je veľmi dlhý čas a veľa sa toho zmenilo. King Kong a Empire State Building je však stále tá istá kultová záležitosť. Pteranodon tiež. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí originálního Konga budu muset asi tomu Jacksonovu minimálně jednu hvězdičku ubrat - tohle je velká akční jízda s minimem míst k odpočinku, podívaná pádící závratným tempem, obsahující na dobu svého vzniku neuvěřitelné efekty, nabitá silnými emocemi. I dnes je zcela zřejmé, proč je tenhle film tak zbožňovaný - některé snímky zkrátka nestárnou. ()

May 

všechny recenze uživatele

Trochu zdlouhavý děj, ale když má člověk slabost pro černobílé horory, jen žasne s otevřenou pusou. Trikově je to na svou dobu opravdu nevídané. Nejen King Kong sám, ale i ostatní příšery z tajemného ostrova jsou precizně vypracované, a až na své trhavé pohyby, jsou "jak živí"(:. Boj King Konga s tyranosaurem Rexem je velic zajímavý a brilantně provedený, nemluvě o celém prostředí kolem, o džungli, která je na svou dobu, také velice přesvědčivá. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelná klasika, která doposud, navzdory možnostem ohledně špičkových speciálních efektů, nebyla překonána. Zas a znovu člověk žasne, co v tehdejší době filmaři dokázali. Mezi nejlepší scény patří obětování, zkáza voru, pád do propasti, vystřižená scéna s pavouky, zúčtování s pterodaktylem a samozřejmě útok letadel. Restaurovaná kopie má vrácené některé z hlediska tehdejší cenzury problematické scény - strhávání šatů z Ann nebo brutální vraždy domorodců a civilistů, mezi nimiž nechybí zašlápnutí, překousnutí či házení nebožáků na zem. Vůbec Kong byl poměrně drsný film s množstvím mrtvých. Ale nejlepší je na něm vizuální stránka. A také hudba je vynikající! Herecky velmi dobré, zkrátka pochválit lze vše. Viděno 4x a ne naposled. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (122)

  • Traduje se, že námět na film vznikl tak, že Merian C. Cooper měl sen o obří gorile ničící město. (DaViD´82)
  • Fenomenální finanční úspěch filmu uchránil studio RKO před bankrotem, který mu hrozil. (DaViD´82)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama