Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černoch Kevin Pope je špičkovým agentem CIA. Se šéfem Oakesem se právě pokouší koupit od ruského překupníka Adriana Vase kufříkovou jadernou bombu. Podaří se jim domluvit obchod, který se má uskutečnit za deset dnů. Na ulici však odcházejícího agenta napadnou neznámí útočníci a smrtelně ho postřelí. Oakes je přesvědčen, že za útokem stojí skupina teroristů, která má o zbraň také zájem, a že si její členové nejsou jisti, zda Kevina zabili. Dozví se také, že Kevin měl bratra dvojče. Za sto tisíc dolarů je ochoten ho zastoupit. Agenti ho podrobí intenzivnímu výcviku, jehož součástí je nejen proměna v elegantního světáka. I když Oakes zpočátku příliš v úspěch akce nevěří, muž ho překvapí svou přizpůsobivostí. Když se ubytuje v bratrově newyorském bytě a stane se terčem útoku neznámého vraha, raději zmizí. Oakes ho však najde, řekne mu pravdu a přesvědčí ho, aby pokračoval. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Kdyby byla Česká spojka mnohonásobně lepší, než ve skutečnosti je, pokládal bych si otázku, kdo dostal ten hloupý nápad, obsadit do akční role agenta CIA Anthony Hopkinse, když se do ní absolutně nehodí. Jelikož tomu ale tak není a film je mdlý a nudný, pokládám si jinou otázku: Jakým inkoustem byl (ne)scénář sepsán, že se jím nechal Anthony omámit a roli vzal?! Praho, co jsi Hollywoodu udělala, že se mu v tvé magické náruči nedaří?.. (xXx, Liga vyjímečných, Mission Impossible..) ()

Torision 

všechny recenze uživatele

To je tak průměrný, až to práská dveřma. Průměrný herci, akční scény jako jako by nebyly, příběh lacinej a celkový provedení je prostě průměrácky průměrný, že to nebaví. Honičky v autě, jednání s teroristama a vlastně všechny ostatní scény jsou až trapný. Navíc si myslím, že pro Joela Schumachera a jeho štáb by snad neměl bejt takovej problém si zjistit, že třeba Grafická ulice není hlavní u Olšanskejch hřbitovů, ale zakopaná ulice na Smíchově nebo že Kladno opravdu není vzdálený od Prahy 72km. Protože jsem to ale celkem v klidu dokoukal a jsou tam hezký záběry na Prahu, tak tomu dam 50% a tři hvězdičky. ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

A to jsem si myslel, že Schumacher thrillery umí... :( Dvě hvězdy za Prahu a mafiánské duo Vašut/Stormare. Jinak je to jen totálně nezáživná přehlídka k uzoufání znuděných herců (Hopkins) a údajně vtipných vykecávaček Chrise Rocka (osina v zadku hadr). Chápu, že i hollywodské štáby musí z něčeho žít, ale než takovouhle trapnou oslavu (pod)průměrnosti, to ať se raději dají na reklamy. ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Sir Anthony Hopkins se potřeboval trochu protáhnout. Nenapadá mě jiný důvod, proč se herecká legenda ztrapňuje ve filmu, kterému svou účastí víc škodí než pomáhá. Přes drobné výhrady k ostatním zúčastněným je to totiž právě on, kdo úspěšně sabotuje nejméně dvě strany akčně-komediálního čtyřúhelníku hrdina – padouch – hlášky - akce. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Ano, byl tu Martin Dejdar s falešným břichem v Pánské jízdě. Byl tu i Zdeněk Srstka v roli zavilého žalářníka z Bathory. Ale znuděný penzionista Anthony Hopkins v kůži sprintujícího agenta je fakt směšný skoro úplně stejně. V podprůměné buddy-rutině, s níž se Schumacher spokojuje čím dál tím častěji, si ho dává i Chris Rock. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (19)

  • Když Jake Hayes (Chris Rock) a Oakes (Anthony Hopkins) odjíždějí po střelbě z haly a přejíždí dřevěný "most", je vidět, že sledovací zařízení nespadlo, ale už je na místě položené. (BalbiJirka)
  • Když Jake s Nicole a záporňákem padají dolů šachtou na prádlo, je vidět, že Jake jednou nohou minul koš na prádlo. V další scéně je vidět, jak vylézá z koše. (Musak)
  • Jeden z posledních filmů, který se natáčel ve World Trade Center (dvojčatech). I kvůli tomu byla po teroristických útocích 11. září 2001 premiéra přesunuta o půl roku. (duklak2)

Související novinky

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno