Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černoch Kevin Pope je špičkovým agentem CIA. Se šéfem Oakesem se právě pokouší koupit od ruského překupníka Adriana Vase kufříkovou jadernou bombu. Podaří se jim domluvit obchod, který se má uskutečnit za deset dnů. Na ulici však odcházejícího agenta napadnou neznámí útočníci a smrtelně ho postřelí. Oakes je přesvědčen, že za útokem stojí skupina teroristů, která má o zbraň také zájem, a že si její členové nejsou jisti, zda Kevina zabili. Dozví se také, že Kevin měl bratra dvojče. Za sto tisíc dolarů je ochoten ho zastoupit. Agenti ho podrobí intenzivnímu výcviku, jehož součástí je nejen proměna v elegantního světáka. I když Oakes zpočátku příliš v úspěch akce nevěří, muž ho překvapí svou přizpůsobivostí. Když se ubytuje v bratrově newyorském bytě a stane se terčem útoku neznámého vraha, raději zmizí. Oakes ho však najde, řekne mu pravdu a přesvědčí ho, aby pokračoval. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Kdyby byla Česká spojka mnohonásobně lepší, než ve skutečnosti je, pokládal bych si otázku, kdo dostal ten hloupý nápad, obsadit do akční role agenta CIA Anthony Hopkinse, když se do ní absolutně nehodí. Jelikož tomu ale tak není a film je mdlý a nudný, pokládám si jinou otázku: Jakým inkoustem byl (ne)scénář sepsán, že se jím nechal Anthony omámit a roli vzal?! Praho, co jsi Hollywoodu udělala, že se mu v tvé magické náruči nedaří?.. (xXx, Liga vyjímečných, Mission Impossible..) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Takový film vždycky potěši, protože vidět vedle takové kapacity jako je Anthony Hopkins například Marka Vašuta je prostě super. Toho si fakt vážím, i proto, že takových koprodukčních snímků (USA + ČR) moc není. Jinak k samotnému filmu, jde o mírně nadprůměrný akční snímek, který tu 4 hvězdičku ode mě dostává i za to, že se natáčel v ČR. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Za velký klad považuji samozřejmě klasickou Schumacherovu dynamickou režii (rychlá kamera, střihy, slušné tempo a rychlá hudba). Mohlo to být lepší, ale buďme rádi že to dopadlo alespoň takhle a nekonal se druhý megaprůser typu Batmanů. Ovšem hlášky Chrise Rocka a klid Anhonyho Hopkinse se mi velmi líbily. Kupodivu dobře zvolené herecké osazenstvo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na první dobrou padouchy likvidující Anthony Hopkins, hláškující a překvapivě neotravný Chris Rock, nemluvný Petr Jákl, české traktory, Karel Gott a Praha, která to celé tahá na slušný průměr. A pochopitelně velezkušený Joel Schumacher, který dokázal mnohé zamaskovat solidní akcí a dynamickou režií. I když i v tomto případě známe jeho výrazně lepší filmová zastavení (Volný pád, 8 MM, Telefonní budka), Česká spojka se řadí k těm, které vnímám s rozpaky (Batman navždy, Batman a Robin, 23). Ostatně už jenom ten příběh: agent Hopkins musí udělat z rozjíveného pouličního břídila kultivovaného a vzdělaného špióna, který má nahradit svého zavražděného bratra – dvojče. Dní na to mají pramálo, Ameriku ale spasit pánové prostě musí. Jde totiž o kufříkovou jadernou bombu. A o přítelkyni nového zachránce nevinných duší. Producent Jerry Bruckheimer v posledních letech šlape docela vedle. Tehdy mezi českými reáliemi to také úplně nevyšlo. Rtuťovitý Rock se snaží, naopak Hopkins je duší nepřítomný a evidentně ho natáčení nebavilo. Výsledek nebaví ani samotného diváka, nebýt Prahy, šel bych na dvě hvězdy. PS: Pobavila mě jména českého štábu v titulcích – jednou s diakritikou, jindy jaksi bez ní. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Představte si Chrise Rocka, jak se krčí ve skříni, zatímco ho hledá zábiják. V té chvíli mu zazvoní mobil a ozve se: "Sejdeme se na Olšanských hřbitovech." Podobných míst je v České spojce více (nápis Televize na televizi...). Jedna hvězda za Marka Vašuta (šáhnul si na Hopkinse) a druhá za propagaci Prahy. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (19)

  • Původně se měl film jmenovat "Black Sheep". Tak už se ale jmenuje jiný film, tak byl název změněn na "Bad Company". Nakonec tvůrci zjistili, že i toto jméno už bylo použito. Rozhodli se ale, že už ho nezmění. (duklak2)
  • Jeden z posledních filmů, který se natáčel ve World Trade Center (dvojčatech). I kvůli tomu byla po teroristických útocích 11. září 2001 premiéra přesunuta o půl roku. (duklak2)
  • V závěru filmu během honičky s mercedesem se v jednom ze záběrů utrhne přední SPZ a zůstává vyset jen na jediném šroubku. Hned v dalším záběru je však značka opět přimontovaná. (Mr.Hudson)

Související novinky

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama