Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gangsterská romance režiséra Tonyho Scotta o zamilované dvojici Clarencovi a Alabamě vznikla podle scénáře Quentina Tarantina. Když nesmělý Clarence pozná v kině blonďatou krásku, kterou očividně zajímá, je z toho víc než zmatený. Romance nezačíná zase tak romanticky, jak by se zdálo. Alabama je totiž tak trochu "call girl" a plní jistý úkol. Když se ale naplno zamiluje do upřímného a bezelstného mladíka, její láska nezná hranic. I Clarence je ochoten pro svou vyvolenou udělat cokoliv. Když ji jde vykoupit k jejímu pasákovi, odnese si od něj nečekané věno. V zápětí však má zamilovaný pár v patách celé drogové podsvětí, které se neštítí ničeho, aby získalo zpátky své miliony v podobě bílého prášku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (533)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Krásný a stylový film, s nezapomenutelnou muzikou (ústřední Zimmerovo téma jsem vydržel poslouchat stále znovu a znovu). Scénář Tarantino, režijní akce Tony Scott, všude černý humor. A taky herci dobří - Chris Slater není to zrovna sympatický týpek, ale tady jsem ho baštil, stejně tak jeho blondýnku Alabamu (Patricia Arquette). Neskutečný pasák Gary Oldmana. Kultovní sebevražedná scénka rezignujícího otce Hoppera se žasnoucím sicilským mafiánem Walkenem, kterému Hopper dává lekci z historie Siciliánů a hlavně ze sebeovládání ("takže Tvá pra-pra-pra-pra-prababička se vyspala s negrem"). Zhulený Brad Pitt jako bonus. Všude kokain a násilí. A do toho cukrující šťastná titulní dvojice. A znovu ta muzika https://www.youtube.com/watch?v=qiyUf-OZz0U&list=RDtrwmhm5WaYQ&index=5 Mám ten film prostě rád... ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Blažený pocit z geniálneho a prakticky dokonalého filmového zážitku rýchlo zmizol a nahradila ho pachuť po zistení, že už druhýkrát som ako idiot pozeral R-kovú verziu filmu namiesto verzie UNRATED, ktorá rozvíja ešte o čosi viac tento bravúrny scenár, v ktorej dostali miesto jednej scény viac priestoru Walken a Jackson, v ktorej bolo viac kina a filmov Sonnyho Chibu a tiež viac kúpeľňovej nahoty Alabamy v podaní okúzľujúcej Patricie Arquette, ktorá si koniec koncov kradne celý film pre seba. Taktiež príde vhod (niekomu (rozumej mne) ďakovať filmovým Bohom, že sa réžie chopil Tony Scott, ktorý síce ducha Tarantinovho scenára istým spôsobom zachoval, no pretavil ho do svojej slnečnejšej vízie a krajších zajtrajškov s alternatívnym záverom. Neopakovateľná fúzia týchto dvoch velikánov a mix ich štýlov však priniesla tak sladké ovocie, že označovať True Romance za jeden z najlepších filmov vôbec (a minimálne 90. rokov) je úplne relevantné. A tiež jedna vďaka Scottovi, že hľadaním správnej herečky na rolu Alabamy strávil celý jeden rok, lebo výsledok sa rovná všetkým superlatívom. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Někteří lidé říkají, jaká je to velká škoda, že si Quentin Tarantino podle svého scénáře True romance nenatočil sám. Já ale s prací Tonyho Scotta nemám problém, tenhle snímek se mu povedl na výbornou. Bezprostředně po začátku snímku začíná pravá tarantinovská jízda, která nemá s nikým slitování. Smršť krve, humoru a skvělých hlášek, podtržená hvězdným obsazením, to má přeci každý rád. Pravdivá romance je zkrátka jedním z mých oblíbených snímků a rád si ji čas od času zopakuji. PS. Zkouřenej Brad Pitt, to stojí za vidění! ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, člověk z toho má bezprostředně po naskočení závěrečných titulků dobrý pocit, že jen tak nezahodil dvě hodiny svého života, ale po uležení si vlastně říká: O čem, že to vlastně bylo? Vzpomíná si paradoxně jen na cameo roličky - zejména excelentního Oldmanova Drexla, tátu Hoppera a Dona Walkena. Je to škoda, protože Tarantinovo jméno u položky scénář tolik slibovalo... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený krvavý slaďák. Rukopis Quentina Tarantina se nechá velice snadno poznat podle jeho nejtypičtějších rysů. Krev a násilí prokombinované s černým humorem a proslazené romantickou láskou a zakončené přešťastným koncem. Christian Slater (v jedné ze svých nejlepších rolích) a přirozeně krásná Patricia Arquette podali výborné herecké výkony, ale na filmu jsou nejlepší malé role. Neustále zhulený Brad Pitt, Val Kilmer, kterému ani neuvidíte do tváře, Gary Oldman jako vypatlaný drsný dreďák, půlminutový výstup Samuela L.Jacksona a další výtečné role. Pokud chcete vidět film který je drsný a romantický zároveň, "Pravdivá romance" je pro vás jasná volba. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (64)

  • Tarantino mal pôvodne film režírovať, eventuálne však stratil záujem a neskôr scenár predal. (Real Tom Hardy)
  • Ve finální scéně se objeví čtyřletý syn Patricie Arquette. (Poker_Face)
  • Tarantino si původně v roli Clarence představoval někoho neznámého a ne až tak pohledného. Někoho jako Roberta Carrandina. (beran-ek)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Lucas vs Elvis

Lucas vs Elvis

12.08.2008

Není to ani týden, co George Lucas začal mluvit o pátém dobrodružství Indiana Jonese, a už teď si chystá náhradní program, kdyby mu to nevyšlo. Slavného archeologa ale úplně opustit nehodlá. Shia… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Reklama

Reklama