Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době, kdy nacistická vojska se chystají obsadit již okleštěnou československou republiku, se jedna malá vojenská posádka vzepře rozkazu, aby své stanoviště opustila. Nositeli odporu v tomto ideologicky kovaném dílku jsou samozřejmě komunisté. (oficiální text distributora)

Diskuze

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

není to vůbec špatný film, spíše naopak, na začátku války se našlo i pár českých vojáků, kteří se nechtěli vzdát Německu a bojovali proti fašistům za čest Československa, samozřejmě idiot Beneš se vzdal, a vyhlásil at Češi položí zbraně, což nechápu proč to udělal, takhle by se možná Hitlerové vojska ani nepohnula vpřed přes naše hranice... samozřejmě Beneš odjel do Anglie, nechal Čechy v rukou Německa, a když bylo po válce, tak se zase vrátil... pro mě je to hovado, který nemá žádnou čest, posera... celkově film 4*

Zelenáč

Zelenáč (hodnocení, recenze)

Tak nevím, ale po shlédnutí tohoto filmu musím říct, že to s událostmi z Čajánkových kasárna nemá prakticky nic společného. Přirovnal bych to amerikánskému Perl Harboru, který je plný ničeho. Na celý film jsem se podíval především kvůli hercům, kteří patřili ve své domě mezi ty nejlepší.

gilles12

gilles12 (hodnocení, recenze)

Ano, tak nějak to je, JosephineM ! Pokud se vezme v úvahu doba, ve které film vznikl, tak je ta ideologie ještě v únosných mezích. Je to spíš vzkaz o tom, že lidé, kteří byli v 38 a 39 v uniformách, nebyli zbabělci a byli opravdu ochotni položit životy za svoji vlast. Zajímalo by mě, kolik takových by se našlo dnes...A to je pro mě nejsmutnější

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

hrdost a vlastenectví už dnes není "in", tak to prostě shodíme na nepřítomnou ideologii, že? Proč bychom nám mělo vůbec vadit faktické téma filmu a proč bychom se nad ním vůbec měli nezaujatě zamyslet, že? Je to výtečný film, s profesionálními výkony, který historicky pravdivě zprostředkovává tehdejší atmosféru i události.

Reklama

Reklama