Reklama

Reklama

Dva mezci pro slečnu Sáru

  • Česko Dva mezci pro sestru Sáru (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když osamělý jezdec Hogan zachrání ze spárů tří násilníků mladou jeptišku, ještě netuší, do čeho se to právě namočil. Sestra Sára je na útěku před francouzskými kavaleristy a míří za mexickými stoupenci prezidenta Juareze. Také nesmlouvavý a tvrdohlavý Hogan má spadeno na francouzské okupanty, ale úplně z jiného důvodu. Plánuje se totiž zmocnit tučné odměny v podobě francouzského pokladu. Sestra Sára mu může poskytnout cenné informace týkající se obrany pevnosti, a proto se tato nesourodá dvojice vydává na společnou pouť nehostinnou mexickou pustinou. Během cesty se nejen sblíží, ale začíná to mezi nimi také pořádně jiskřit. Sestra Sára se totiž nechová úplně jako spořádaná jeptiška a svému průvodci nachystá řadu překvapení. Dobrodružný western amerického režiséra Dona Siegela vyniká zejména živelnou konverzací mezi ústřední dvojicí v podání Clinta Eastwooda a Shirley MacLainové. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Poněkud infantilně jsem se tomu léta vyhýbal kvůli tomu vyměklému názvu, ale byla to chyba. Obzvláště, když jedna z těch dvou mul je Clint Eastwood! Pragmatické spojenectví Kristovy nevěsty (pozor na zatoulané písmenko k) a jejího zlatovlasého strážného anděla, co si z Dolarové trilogie přinesl i opasek a pouzdro na pistoli, se může opřít o jejich vzájemnou hašteřivost a několik zajímavých momentů (vyndávání šípu, nestřízlivá sabotáž mostu či úplně poslední záběr, kdy se jeden z hlavních hrdinů definitivně zpronevěří svým principům). Je fakt, že v druhé půli s tím tradičním westernovým motivem mexického boje za nezávislost začíná vlhnout prach, ale mezek Ennio ten náklad spolehlivě dopraví na místo určení. Apropo, soundtrack se mi zdál jako zbytkový produkt Il buono, il brutto, il cattivo, ale to nic nemění na tom, že je perfektní.. ()

Shakeus 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší film s Clintem co jsem viděl. To nejhorší je jistojistě příběh, který je opravdu slaboučký, a to tak, že místy jsou zde viditelně protahované scény, aby nebyla stopáž hodina. Scénář byl napsaný zřejmě přes noc a o zábavu se stará opravdu jen frajer Clint. Za zmínku stojí povedená hudba, ale to už je opravdu vše. ()

Reklama

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

V podstatě romantický film na pozadí westernu z mexicko-fancouzské války. V hlavní roli jiskřící vztah MGTOW kovboje a svérázné až arogantní jeptišky. Má to svoje fajn chvilky, ale je vlastně dost zapomenutíhodné. Oddechovka na nedělní odpoledne - když člověk usne, tak se nic neděje. (Co má Clint Eastwood s těma mulama?) ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Úvod a Morricone jako když vyšije, a zase s navýsost originálními ruchy. Je to mistr, i když tím nosím dříví do lesa.Mladá Shirley (No, 35 není u divy žádný věk) i Clint, ona dokonce brunetka, nikoli blondýna. Padouch je padouch, ale dobrá whisky se hodí vždycky. „Kriste Pane, co tady dělá ta jeptiška?“ Přežít bez vody s pomocí Hospodina je odvážná představa. Sára moc pěkná jeptiška, paličatá, umanutá. A hledaná armádou. Pojídání chřestýšů má v amerických filmech zdá se tradici… Pokud jde o francouzskou posádku, je Sára neocenitelným zdrojem informací o pevnosti i kostele. Být chlapem vedle jeptišky muselo být těžké. Podivná dvojice však dál jede pospolu a Sářina španělština se fakt hodí (platí to od středověku dodnes). I když poslední útěchu podává poněkud podivně. Ostatně mám od začátku podezření, zda jde vůbec o nevěstu Kristovu. Operace šíp tak trochu z kategorie sci-fi, ale budiž. Jo, ještě byla dobrá ta prdka. Nesourodá dvojice se sehrává a zdolává překážku za překážkou. „Ve chvílích nouze je církev shovívavá.“ Mé podezření stran Sáry se naplnilo, ovšem všichni spolu dál pracují ke zdárnému konci. „Špatnej čas na válku.“ Když pominu epizodní role, film stojí a padá na těch dvou a stojí poměrně slušně. Třeba i drobnostmi, jak se špiní během děje Sářina rochetka a z bílé se stává šedobéžovou, zažloutlou. Jestli mne něco rozesmálo, tak kůň na konci, s těmi balíčky, taškami a krabicemi jako po nákupu na Champs Elysées či na Manhattanu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Od posledného u nás vydaného Clintovho westernu som čakal totálny (pod)priemer, ale o to príjemnejšie prekvapenie bolo, keď som dostal výborne napísaný (super dialógy), ešte lepšie zrežírovaný (prekvapivo brutálna záverečná prestrelka) a veľmi slušne zahraný pohodový western, v ktorom Clint hrá vlastne akúsi ľudskejšiu verziu svojho leoneovského pištoľníka a sekunduje mu výborná Shirley a tradične úchvatne hrá Ennio Morricone. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Clint Eastwood zabil během natáčení chřestýše, ale z obav před mexickými úřady tuto událost oznámil až po ukončení natáčení. (Terva)
  • Hodně herců a příslušníků štábu během natáčení onemocnělo důsledkem špatné kvality vody. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (reich)

Reklama

Reklama