Reklama

Reklama

Dva mezci pro slečnu Sáru

  • Česko Dva mezci pro sestru Sáru (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když osamělý jezdec Hogan zachrání ze spárů tří násilníků mladou jeptišku, ještě netuší, do čeho se to právě namočil. Sestra Sára je na útěku před francouzskými kavaleristy a míří za mexickými stoupenci prezidenta Juareze. Také nesmlouvavý a tvrdohlavý Hogan má spadeno na francouzské okupanty, ale úplně z jiného důvodu. Plánuje se totiž zmocnit tučné odměny v podobě francouzského pokladu. Sestra Sára mu může poskytnout cenné informace týkající se obrany pevnosti, a proto se tato nesourodá dvojice vydává na společnou pouť nehostinnou mexickou pustinou. Během cesty se nejen sblíží, ale začíná to mezi nimi také pořádně jiskřit. Sestra Sára se totiž nechová úplně jako spořádaná jeptiška a svému průvodci nachystá řadu překvapení. Dobrodružný western amerického režiséra Dona Siegela vyniká zejména živelnou konverzací mezi ústřední dvojicí v podání Clinta Eastwooda a Shirley MacLainové. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Shirley MacLaine a Clint Eastwood jsou jedna z nejlepších a především nejvíce překvapivých westernových dvojic. Tím, jak se doplňují, hádají a zároveň spolu flirtují, tak tím zvedají hodnotu tohoto filmu. Jsou naprosto dokonalí a celý ten dobrodružný příběh je jen tak nedůležitou částí filmu. Kromě toho se natáčelo v krásné mexické přírodě, která pohladí divákovo oko, především ty prapodivné skály. Nejlepší scénou podle mě byla ta, když Eastwood potřeboval sejmout dynamit umístěný pod železničním mostem, jenže měl šípem prostřelené rameno. To, jak to spolu se Shirley vyřešili, bylo excelentní a vlak se parádně poroučel k zemi. [1553. hodnocení, 114. komentář, 72%] ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Asi najľudskejšia rola Clinta Eastwooda. Zaľúbi sa a dokonca poznáme i jeho meno! Dejovo to možno nie je bohviečo, ale vystačí si s prihrávaním ústrednej dvojice a Enniovou hudbou. Najlepšia scéna je keď Hogana trafí šíp a mníška ho zachraňuje. O kovboja sa dá normálne báť. Iné postavy tam prakticky nie sú, ale finále to vynahradí. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak se tak postupně dostávám ke starým westernům, tak se nemůžu zbavit dojmu, že tvůrci tenkrát uměli vytvořit dobré dvojice, u kterých byste to ale rozhodně nečekali. Dneska by jim kdekdo mohl závidět. Drsňák Clint tu totiž narazí na prostopášnou jeptišku Shirley, která nemá daleko k tomu si přihnout ze žitný.  Děj je jednoduchý, ale pro podobnou dvojku naprosto postačující. Sarkasmus teče proudem jako ohnivá voda z hrdla lahve. No, co víc chtít? Snad jen tu dokonalou hudbu z pera Ennia Morriconeho. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to celkom pútavý príbeh od začiatku do konca - vrátane geniálnej hudby Ennioa Morriconeho (Vtedy na západe). Príbeh o nájomnom zabijakovi (Clint Eastwood), ktorý zachráni ženu (Shirley MacLaine) pred tromi násilníkmi. Čoskoro zisťuje, že ide o mníšku. Humorný príbeh netradičnej dvojice na ceste povstaleckým Mexikom. Clint Eastwood už však hral v mnohých lepších filmoch, toto je skôr humorná story o záchrane mníšky a Clint nieje žiadny drsný pištolník. Ani toľko nehláškuje. Shirley MacLaine mi veľmi pripomínala výzorom Renée Zellweger, čo je u mňa veľkým plusom. Celkovo hodnotím film ako dobrý priemer. ()

SjamK 

všechny recenze uživatele

"The party's over." Plátno si zarezervovali dva hlavní protagonisté téměř výhradně jen pro sebe a akce je tu kromě závěrečné přestřelky až na druhém místě. Nečekejte žádnou krvavou tvrdou školu. Ale i tak jde dělat western. Clint Eastwood a Shirley MacLaine, jsou jen dva, ale film je jich plný. Hlavně Eastwoodovy věčné (tak typické) ksichty, znechucené úšklebky a otrlé průpovídky nemají konkurenci ("I don't know if this arrow is near my heart, I don't think so. Some women have said my heart isn't exactly in the right place."). Ačkoli by se někomu mohli Dva mezci zdát rozvleklí a bez děje, u mě jednoznačně zabodovala celková hláškovitost a (nijak násilný) humorný nadhled. Jo a opět výborná Morriconeho hudba, přes kterou jsem se vlastně k tomuto filmu dostala. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Hodně herců a příslušníků štábu během natáčení onemocnělo důsledkem špatné kvality vody. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno