Reklama

Reklama

Dva mezci pro slečnu Sáru

  • Česko Dva mezci pro sestru Sáru (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když osamělý jezdec Hogan zachrání ze spárů tří násilníků mladou jeptišku, ještě netuší, do čeho se to právě namočil. Sestra Sára je na útěku před francouzskými kavaleristy a míří za mexickými stoupenci prezidenta Juareze. Také nesmlouvavý a tvrdohlavý Hogan má spadeno na francouzské okupanty, ale úplně z jiného důvodu. Plánuje se totiž zmocnit tučné odměny v podobě francouzského pokladu. Sestra Sára mu může poskytnout cenné informace týkající se obrany pevnosti, a proto se tato nesourodá dvojice vydává na společnou pouť nehostinnou mexickou pustinou. Během cesty se nejen sblíží, ale začíná to mezi nimi také pořádně jiskřit. Sestra Sára se totiž nechová úplně jako spořádaná jeptiška a svému průvodci nachystá řadu překvapení. Dobrodružný western amerického režiséra Dona Siegela vyniká zejména živelnou konverzací mezi ústřední dvojicí v podání Clinta Eastwooda a Shirley MacLainové. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála westernov s Eastwoodom, ktoré som donedávna nevidel a hoci som veľmi chcel nebolo kde. Som rád, že sa ku mne dostal a dokonca za super kartónovú cenu. Príbeh nenudí, Eastwood a S.MacLainová v úlohe podozrivo skúsenej mníšky dobre ladia. Táto zvláštna dvojica putuje Mexicom z čoho pramení aj pár vtipných scén. Kapitola sama o sebe je E.Morricone a tradične kvalitná hudobná zložka. Aj keď mám doma snáď 10 cd od Morriconeho, ale motívy z tohto /ale aj mnoho iných/ je ťažké zohnať. Western sám osebe za tri hviezdy, ale super hudba dvíha moje hodnotenie na slabšie štyri. 70%. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Tarantino si s tejto snímky prepožičal jednu skladbu do svojho filmu Django Unchained. Tak tomuto hovorím špageťák ako vyšitý, hoc natočený v Mexiku. Nič nenapovedalo tomu že by nešlo o tento druh Talianskeho westernu. V hlavnej úlohe si zahral Clint Eastwood, soundtrack zložil mocný Ennio Morricone a celé sa to odohrávalo v pustých prériách ako každý iný špagety western. Samozrejme tím myslím imitovanie Amerického divokého západu. Nikomu sa to nepodarilo lepšie ako španielom a Talianom hoci konkrétne táto snímka vyvracia pravidlo (USA, Mexiko). Celkom pestrý a originálny príbeh rozpráva o tom ako pištoľník zachráni pred znásilnením mníšku. Zistia že majú obidvaja spoločnú cestu každý s iných dôvodov ale cieľ ten istý, Mníška sa ku chladnému pištoľníkovi pridá spoločne putujú k Mexickej armáde aby zastavili okupáciu Francúzov. Nejde o komédiu ale na dlhej ceste sa tejto netradičnej dvojici privodia celkom srandovné situácie, stred dvoch rozličných myslení, dvoch rozdielnych pováh a pohlaví navodí netradičnú ale o to zábavnejšiu atmosféru. Ja som si ju zamiloval takmer okamžite. Na to že nešlo o nadmerné násilie počas celého filmu bol koniec prekvapivo brutálny, hoci išlo iba o 10 minút. Kamera bola úžasná, úvodné titulky ma doslova uchvátili, Eastwood hral perfektne ako vždy, nadmerne sa hláškovalo a soundtrack ktorý znel ako híkanie osla pobavilo.Netradičné ale dobré. 4,5* ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu som skutočne nevedel, čo mám očakávať a teda očakával som niečo celkom odlišné, čo som samozrejme rád. Nejde o žiadnu nudnú road movie pustou krajinou, ktorá by stavala celú takmer dvojhodinovú stopáž na špičkovaní dokonale sadnúceho si páru, aj keď to tam samozrejme je tiež. Do hry sa odstáva aj nejaká tá politika a pletky Frantíkov s Mexikánmi skutočne nemáme v každom druhom westerne. Záverečná sekvencia tak nie je obligátnou prestrelkou, ale regulérnou vojnovou bojovou scénou. Nad tým všetkým ale dominuje zábavná zložka filmu, čo Siegel podtrhne aj záverečnou vtipnou scénkou. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Spíš průměrný western z doby Francouzské intervence v Mexiku. Clint Eastwood hraje dobrodruha tak drsného, až je směšný. Hlavní hvězdou ovšem není on, ale skvělá Shirley MacLaine. Největší slabinou je příběh, plyne pomalu a jednotvárně a za celý film se zdánlivě skoro nic nestane. Vše ovšem vynahrazuje závěrečná brutální přestřelka. Hudba fenomenálního Morriconeho zvedá celkový dojem minimálně o stupeň nahoru. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Jeden z dvojice opravdu slavných westernů roku 1970 a je to perfektní podívaná. Je to v podstatě duchovní následovník Leoneho dolarové trilogie - jsou tu kulisy jak ze spaghetti westernu, k filmu hraje ujetá Morriconeho hudba a Clint Eastwood je tu stejně oblečený, zarostlý cynický pistolník, který přes zaťaté zuby trousí drsňácké hlášky. Jenže Siegel mu do cesty šoupnul mírně nepraktickou jeptišku (výborná MacLainová) plnou modliteb, lásky k bližnímu, ze které hrdina nemůže spustit oči a přitom mu leze na nervy. A když na to přijde, tak milá jeptiška umí potáhout z cigára, vzít za flašku nebo spustit příval nadávek doprovázenou ránou pěstí :) A také připraví řádné překvapení nejen hrdinovi, ale i divákům :) Obě postavy mají rozdílné plány, ale stejný cíl - jeptiška chce pomoc mexickým revolucionářům, pistolník má zálusk na pokladnu ve francouzské pevnosti. A tak putují, čelí různým situacím a vtipně se dohadují. Je to spíše komediální než akční, spíše přímočaré než originální, ale proklatě zábavné a finální dobývání pevnosti je paráda. Silné 4*, Eastwood nezklamal. Jen teda nechápu co fyzicky na té odkvétající MacLainové viděl. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Hodně herců a příslušníků štábu během natáčení onemocnělo důsledkem špatné kvality vody. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (reich)
  • Clint Eastwood zabil během natáčení chřestýše, ale z obav před mexickými úřady tuto událost oznámil až po ukončení natáčení. (Terva)

Reklama

Reklama