Reklama

Reklama

Nadaný žák

  • USA Apt Pupil (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sir Ian McKellen a Brad Renfro se představují v hlavních rolích tohoto znepokojivého psychologického thrilleru, natočeného na motivy románu Stephena Kinga. Todd Bowden (Renfro) je nadaný šestnáctiletý středoškolák, jehož začnou zvráceným způsobem fascinovat zvěrstva nacistického Německa poté, co tuto látku začnou probírat v hodinách dějepisu. Jeho záliba se však nebezpečně zvrhne, když odhalí v osamělém starém sousedovi nacistického válečného zločince Kurta Dussandera (McKellen). Bývalý velitel koncentračních táborů se již mnoho let skrývá pod falešnou identitou v mírumilovném americkém městečku. Todd však své závažné odhalení neohlásí a výměnou za to přinutí Dussandera, aby odhalil temná tajemství, která jsou už celá desetiletí pohřbena v hlubinách zapomnění. Mezi mladíkem a starcem s otřesnou minulostí pomalu vzniká zvláštní pouto, jehož důsledky budou strašlivé... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (567)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Kvalitní drama, přesto jsem čekal asi trochu víc, přecejenom, potenciál byl (alespoň pro mě osobně) hodně velký. Je to skvěle zahrané a kromě ústřední velmi přesvědčivé dvojice (McKellen nebyl "hodným dědou od vedle" moc dlouho) mě potěšila i přítomnost Třísky a Schwimmera, film měl svoji atmosféru a chvílemi i napětí. Ale dějově to moc zvládnuté není, zvláště "stále neumírající vetřelec" celkový dojem hodně zkazil a v některých místech se mohlo o dost více přitlačit na pilu. Dobrý konec to už nezachránil, takže "pouze" 4*. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

#72 Proboha, do jakého podivného alternativního vesmíru jsem se to dostal ! Proč má Gandalf německý přízvuk a co tu dělá Paul Rudd o 20 let mladší ? No a Ross s knírkem ? Bleh...no ale až na tyhle zvláštnosti musím říct, že tohle bylo dobré. Moc dobré. Upozornění pro všechny, s vlastním dědou radši nezkoušet. Singer tenhle thriller zmáknul na jedničku, ke konci mi název "Apt Pupil" konečně začal dávat smysl a film se dostal zase někam kvalitativně jinam. Herecké výkony ani netřeba komentovat, jednoduše skvělé. Po všech stránkách výborný film, nicméně slouží jako taková jednorázová záležitost, znovu už se na něj nejspíš nepodívám a proto nemůžu jít na plný počet. Ale kvalitních 8/10 si rozhodně zaslouží ! ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Perfektní snímek, který má tu smůlu, že se nevyrovná předloze od Stephena Kinga. V první polovině Nadaného žáka to díky precizní Singerově režii a úžasným hercům nevadí, ale v té druhé již, bohužel, ano. Atmosféra (jejíž naprostým vrcholem je mrazivá scéna s vynuceným pochodem v obýváku) netradičního vztahu žáka a učitele je zbytečně narušena klasickým thillerovým syžetem, který jsme již stokrát viděli a ještě nejednou uvidíme. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tyhle psychologický duely jsem měl vždycky a když to celé natočí Singer, který tak dobře umí budovat postavy i atmosféru, tak je to pomalu sázka na jistotu. A taky je a všeho zmiňovaného se tu dočkáme. A ještě také navíc vynikajících hereckých výkonů. McKellen je nepřekvapivě famózní a chvilkama jsem z něj měl husí kůži. Překvapil mě ale Brad Renfro a teď už konečně vím, proč v něm všichni viděli tak velký herecký talent. Singer prostě nezklamal a nabízí nám další velmi mrazivý film. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Brandon Boyce .. Tak jsem si konečně zkompletoval dostupnou tvorbu režiséra Bryan Singer, čítající sice jen čtyři kousky, ale všechny skutečně výborné, až tak, že tento bych označil za nejslabší z nich. Ian McKellen je jako nacista přímo démonicky dokonalý. Skvěle mu sekunduje mladý Brad Renfro, jako všestranně nadaný žák.. Atmosféra snímku je místy neskutečně mrazivá a finále nepostrádá temný nástin budoucnosti mladíka, který byl během těch pár měsíců značně ovlivněn a získal značně pohnutý pohled na lidský život. Přes všechno je tím hlavním, čím film opravdu vyniká, režie. Singer potvrzuje, že je neskutečně talentovaný a je radost sledovat výsledky jeho práce. 75%. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (26)

  • Při úvodních titulcích je možno zahlédnout mimo jiné i fotku Adolfa Hitlera a Josefa Mengeleho. (pornogrind)

Související novinky

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Reklama

Reklama