Reklama

Reklama

VOD (1)

Steven se ocitá uprostřed konfliktu prastarých božstev. Objeví se jeho stará známá. (Disney+)

Recenze (43)

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Woow, druhá epizoda sundala korunku té pilotní a ukazuje mnohem více potenciálu, co se příběhu a postav tyče. Isaac je opravdu bůh a všechny jeho polohy jako panika, stres, tiché vnímání, trapné tázání, či boj se sebou vlastním, to je sakra velké spektrum hereckých emocí, které jsem fakt dlouho neviděl tak brilantně zahrané. Nezaostává ani hlavní záporák Hawke, který má svůj osobitý šarm a jeho postava tak nabízí obrovský potenciál a hlavně má především opravdu skvělou motivaci k tomu, aby sešel k temné straně, která je dosti spekulativní, protože nabízí více úhlů pohledu, jako to bylo například i u Thanose. Děj se nám tedy poodhaluje mnohem více a zatím jsem nenarazil na jedinou chybu, protože to působí opravdu originálně a to jsem si řekl, že nebudu zavírat oči ani před tím, že tu máme MCU projekt a budu na něj mile rád přísný, jako na kterýkoliv jiný seriál či film. Možná jen opět asi 5 sekund sekvence, která nabídne klasický suchý Marvel humor, kterému se buď totálně zasmějete, nebo ho zhejtíte, ale to se dá odpustit. (Sakra asi tak přísný nejsem.) Nakonec si dovolím komentovat vizuální stránku a to především BARVY. Už delší dobu se mluví o tom, že MCU pro drtivou většinu svých projektů používá stejné barevné efekty, schéma a svým způsobem je to takový podpis toho, na co se díváte a opravdu mě to v poslední době dost unavovalo. Zde KONEČNĚ přišla částečná revoluce a je tu nádherný nádech temných filtrů, které znázorňují dějství a zasazení do egyptských vod. A například noční scény, kdy svítí měsíc, to je slast pro oči. Děkuji moc tvůrcům za tento vizuál, opravdu nádherně se na to kouká. Nakonec bych chtěl dát ještě highlight soundtracku , který je taky moc povedený. Doufám, že si seriál povede i v dalších epizodách na stejné vlně a nestane se mu to stejné, co se stalo například WandaVision v posledních dvou epizodách a to sice skok z vysokého nadprůměru na velmi nízký průměr. ()

Elio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tedy, bylo to tak blízko těm 5 hvězdám, ale pořád ještě chyběla mind-blowing závěrečná scéna, která by mě posadila na zadek a bez zaváhání mě donutila na čsfd těch 5 hvězd vlepit. Pokračování Moon Knight ovšem obstálo i tak a rozhodně laťku po předchozím dílu posunulo o úroveň výš. Zvýšilo se tempo, přibylo hororových prvků, dodal se punc mysteriózna a vyšetřování a zase se poodhalil kousek předpokládaného směřování. Já upřímně jásám. Možná, že kdyby seriál vznikl mimo produkci Marvelu, tolik by se o něm nemluvilo, ale už jen fakt, že se Moon Knight tolik vymyká klasické zaběhnuté plejádě vtipů a vypravěčských tropů, prostě zájem přirozeně zvýší. A možná si Marvel získá zase několik nových fanoušků, kterým bude tento "jiný Marvel" vyhovovat. A jen tak mimochodem, myslím, že nás čeká pěkně srdceryvné finále, kdy se s jedním, ne-li s oběma z našich Oscar Isaaců budeme muset rozloučit. ()

Reklama

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrá, divnější střih je malinko pasé a už je to přehlednější. Ale jsem v šoku, jak nudný a šablonovitý to oproti prvnímu dílu je. Jak mě bavily ty chaoticky zpocený figury Isaaca z prvního dílu, tak tady je to pryč a totálně se podvolil svému démonovi. Aspoň jsem rád že už vidíme tu akci, že se nám ukazuje hlavní hrdina v obleku, a že to celý neskončí kdesi ustřižený. Jako tenhle nastavený směr byl úplně děsný a nedovedu si představit sledovat připosraný MCU bez akce. Malinko se nám přikresluje půdorys asi záporáka (??), co by Ethan Hawke, který pořád stejně působí totálně královsky a charizmatem je jasně převyšující MCU a tahle role sedla parádně (ale samozřejmě je to i postavou, kterou hraje, jenž holt má prostor na to herectví). Super, že vidíme to lámání mezi Khonshuem a Marcem/Stevenem, ta interakce je super, ale chtělo by to přesto nějaký pořádný delší rozhovor 1v1, kde bychom opravdu viděli tu poctivou interakci. Největším mínusem je, že se to vrací k tomu, co jsme v Marvelu zvyklí vídat.. Obzvláště v druhé polovině už to šlo označit za normální popcornovku. Trapně se vtipkuje a kampaň, jak krvavější projekt to bude, se postupně vytrácí.. Nepůsobí to už tak zvláštně a nepřehledně jako první díl, ale bohužel to spadává do klasické filmové tvorby Marvelu, která už si pár let neví rady. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Steve, co to máme sakra na sobě? Nevím. Říkala, že potřebuju oblek. Jo, ceremoniální zbroj z Chonsuova chrámu, ne kvádro plk. Sanderse´´. ;-))) Já vím, že tato postava má zřejmě býti v budoucnu součástí MCU filmů či co, ale já osobně bych ho raději nechal solo, jako tuto minisérii. A jelikož jako absolutní neználek předlohy nevím přesně, kam se to vyvrbí, jsem o to více zvědav. Je příjemné zase jednou viděti něco, u čeho člověk není (jako u ST a jiných značek či postav) zaujatý či osobně zainteresován a tudíž si prostě jen užije fajn příběh a vskutku výborné obsazení, na kterém to dle mého, stojí a padá. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (19)

  • Autobus, do kterého šakal hodí Stevena (Oscar Isaac), má na straně reklamu na GRC (Global Repatriation Council). Jde o organizaci z Falcon and the Winter Soldier (id r, 2021), která má za úkol pomáhat lidem, které Thanos vymazal z reality a poté se vrátili do světa o pět let později. (spacemaster)
  • Číslo 43 na dveřích skladu odkazuje na komiks „Moon Knight #43“, ve kterém Moon Knight čelí Seth Phalkonovi. Ten dokáže v komiksu z lidí vysát život, podobně jako Arthur Harrow (Ethan Hawke). (Kubaaa97)
  • V knihovně Steva (Oscar Isaac) si můžeme všimnout knihy „The Man in the Ice“ od Kondrada Spindlera. Ta pojednává o nalezení Ötziho, 5 000 let starého těla, zachyceného v alpském ledovci. Může se zároveň jednat o referenci na výskyt Steva v předchozí epizodě v alpské vísce. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama